עוגה לקינוח: בלוגרים נותנים מתכון
בר היין "קורדוברו" אירח לאורך כל חודש מרץ בלוגרי אוכל מובילים עם תפריט מעשה ידיהם. לכבוד ערב הסיום של הפרוייקט, ביקשנו מנטלי לוין, אחת המשתתפות ובעלת הבלוג "עוגיו.נט", כמה מילים וגם מתכון לעוגת שקדים ואוכמניות
"הרומן שלי עם מתוקים ומאפים החל כבר בצעירותי, בעודי לומדת משתי הסבתות שלי איך להכין עוגיות, טורטים גבוהים ורולדות משובחות. לימים התחביב הפך למקצוע ולאחר קורס ארוך בבית הספר "בישולים", כמו גם השתלמויות וסדנאות רבות שעברתי והעברתי, הגעתי למסקנה שזוהי אכן אהבת חיי. התשוקה לקונדיטוריה, ביחד עם כתיבה וצילום, הביאו בסופו של דבר ליצירת הבלוג".

"הכל התחיל משקדים. טחנתי אותם, ואז החלטתי להכין מהם עוגה. האוכמניות שפזלו אלי מתוך המקפיא היו מועמדות רציניות להיכנס לעוגה גם כן, וכשהעוגה כבר הייתה בתנור הריח הסגיר שעשיתי החלטה מצוינת".
המרכיבים:
תבנית עגולה בקוטר 24 (אני השתמשתי בקוטר 22)
200 גר' חמאה רכה
130 גר' סוכר לבן
2 ביצים בטמפרטורת החדר
כף ליקר אמרטו
כפית תמצית וניל
100 גר' קמח לבן
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
100 גר' שקדים מולבנים טחונים
150 גר' תערובת פירות יער טריים או קפואים (פטל, אוסנה, אוכמניות, דומדמניות)
לקישוט: אבקת סוכר
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים יחד חמאה וסוכר ומקרימים 5-10 דק', עד שהתערובת קרמית ואוורירית מאוד. מוסיפים את הביצים אחת-אחת, ומחכים בין הוספה להוספה לטמיעה מלאה בתערובת. מוסיפים גם את האמרטו ותמצית הוניל, וממשיכים לעבד עד שאחיד.
2. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, ומוסיפים
3. מעבירים לתבנית משומנת ומשטחים בעזרת פלטה. מעל הבלילה מפזרים את פירות היער.
4. אופים את העוגה 30-40 דק', או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין לפני ההגשה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים בטמפרטורת החדר.
פרוייקט הבלוגרים בקורדוברו ייתקיים היום (29.3) בפעם האחרונה.
קורדוברו, רחוב קורדוברו 21 פינת שטרן, תל אביב, 4060771–077.
.






נא להמתין לטעינת התגובות