טעם יקר: "קובה סטייק" - הסטייק היקר בעולם

אם הייתם פרה, בטח הייתם רוצים להיות פרה מזן טאג'ימה. נכון, היא מסיימת את חייה בתור "קובה סטייק" - הסטייק היקר ביותר בעולם, אבל עד אז היא עושה חיים. ביקרנו במסעדת "יקיניקו טנקה" היפנית ולמדנו מהשף עופר חרמוני איך מכינים את המעדן היקר

nrg מעריב | 21/3/2011 6:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
צילום: יוגב אטיאס, עריכה: ערן אבירם.
צילום: יוגב אטיאס, עריכה: ערן אבירם.
צילום: יוגב אטיאס, עריכה: ערן אבירם.



"קובה סטייק", נחשב לסטייק היקר בעולם, ולא סתם. הסטייק היוקרתי עשוי מזן מיוחד של פרות שגדלות באיזור העיר קובה ביפן.

פרות הטאג'ימה גדלות בחוות של עד עשר פרות. במהלך חייהן הן זוכות מדי יום למספר עיסויים, כשלאורך כל היום מושמעת מוזיקה קלאסית מרגיעה. הפרות רועות באחו בנחת ואוכלות תערובת של תירס, במקום עשב משעמם ומקבלות משקה שמזכיר את הרכב הבירה הקלאסית. 

בשיטה הנכונה, "קובה סטייק" מגיע לצלחת במשקל של מאה, מאתיים גרם,
לא יותר, חתוך לפיסות קטנות של שניים על ארבעה סנטימטר. הבשר נהנה משיוש יוצא דופן, שבמהלך הצלייה הופך לרוטב חמאתי. כשטועמים את הבשר מרגישים כאילו טבלנו בשר ברוטב חמאה עשיר במיוחד.

המחיר, כמובן, לא זול. בעולם אפשר למצוא קובה סטייק במאות דולרים, בארץ המחיר צנוע יחסית, 250 שקל ל-220 גרם בשר ואפשר למצוא אותו רק במסעדה היפנית המסורתית "יקיניקו טנקה" בהרצליה.

כן, קצת יותר משקל לגרם, אבל כשטועמים, מגלים שהוא שווה כל שקל.  
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים