שליחותו של הממונה על משלוחי מנות: הפתעות מתוקות לפורים

מתרגשים לקראת חליפת משלוחי המנות? שליחנו המיוחד לעולם הקולינרי, מומחה לתרגום פולנית לעברית, מבהיר איך לשרוד את משלוחי המנות במקסימום אהבה ועם מינימום תלונות

גיל גלר | 18/3/2011 12:02 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פורים, ‭.1989‬ פרדי קרוגר בגובה מטר וחמישה ס"מ דופק על  הדלת, אמור להפחיד, אבל אוחז בידו מארז שגדול ממנו: "אמא מוסרת חג שמח‭,"‬ הוא אומר, מבויש, "הנה משלוח מנות‭...‬ הצלופן קצת פתוח כי‭..‬ כי קצת אכלתי‭."‬

פעם, כשהיינו ילדים, משלוחי מנות היו עניין קטן ואינטימי, החברים היו השכנים, ופורים היה בשביל הממתקים. ומה היה במשלוח? ואפל (או בפלה, אני עדיין לא סגור על זה) ארוך, ואפל קצר, שמן ומצופה, עדשים, עיגולי שוקולד עם סוכריות צבעוניות, חטיף קוקוס מייבש ביצות בצבע ורוד זרחני, מרמלדה בצורת אבטיח ואוזני המן עם פרג. המתחכמים הכניסו גם שוקולד (צימקאו).‬

היום שולחים משלוחי מנות וירטואליים ברשתות החברתיות.  מאחלים: אל תאכלו אוזני המן (בגלל הגלוטן)‬ אל תקנו חטיפים (כי עטיפות זה לא אקולוגי) ובכלל, רק בריאות (אז עזבו אתכם מלאכול, תתאמנו יותר)‬. איזו חדוות חג. אז לאלה בינינו שמכירים את השכנים מלמטה ואף מגדילים לעשות ולשלוח משלוח מנות ביתי, כי חזרה למורשת זה ה-טרנד, הנה הצעת הגשה.
נאור רהב
עוגיות הפורים של אמא. נאור רהב
עוגיות הפורים של אמא

החומרים ל‭10-‬ יחידות לבצק:

2 כוסות קמח
‭1/2‬ כפית אבקת אפייה
1 כוס סוכר
‭1/2‬ מקל וניל אמיתי (אפשר גם תמצית וניל)
100 גרם חמאה
זילוף של חלב (רק אם הבצק יבש מדי ולא מתחבר)
1 ביצה

למילוי:

1 ו‭1/2-‬ פירורי לחם פשוטים, לא מלוחים
200 גרם אגוזי מלך קצוצים
100 גרם שקדים מולבנים קצוצים
8 כפות קקאו איכותי (מהדרין: אפשר אורגני)
2 כוסות סוכר
120 מ"ל רום איכותי (או תמצית רום לא משהו)
2 כוסות מי תה ללא סוכר (מתחילים עם כוס אחת ומוסיפים)

כלים:

מעבד מזון תבניות סיליקון אישיות

ההכנה:

‭.1‬ מכניסים למעבד המזון את כל מרכיבי הבצק חוץ מהביצה. טוחנים היטב, ואז מוסיפים את הביצה. מגבשים את העיסה לבצק.
‭.2‬ מקררים את הבצק (יתחמם מהלישה)‭.
3. ‬ מרדדים את הבצק הקר לעלה בעובי של כחצי סנטימטר, וקורצים עיגולים בקוטר של 14 ס"מ.
‭.4‬ מרפדים תבניות סיליקון

אישיות בעיגולי בצק, ולוחצים את הבצק לפאות התבנית.
‭.5‬ מערבבים את כל חומרי המילוי, וממלאים כל תבנית אישית.
‭.6‬ אופים בחום של 180 מעלות בערך 30 דקות - המילוי לא צריך להיות יבש לגמרי.
‭.7‬ מחלצים מהתבנית ומקררים, מפזרים אבקת סוכר.
‭.8‬ אוכלים עד דלא ידע.

נאור רהב
אזני המן. נאור רהב
אוזני המן

200 גרם חמאה קרה
2 כוסות קמח
‭3/4‬ כוס קורנפלור
100 גרם אבקת סוכר
גרידה מלימון 1
3‬ כפות חלב
3 חלמונים קורט מלח
100 גרם אגוזי מלך טחונים
100 גרם שקדים מולבנים טחונים
50 גרם ריבה על מנת להדביק את כל התערובת (מערבבים הכול יחד)
או
‭.5‬ קורצים עיגולים בקוטר של ‭12-10‬ ס"מ.
‭.6‬ עכשיו בוחרים את אחד המילויים, ומניחים אותו במרכז העיגול. וסוגרים בצורת משולש (שלוש כנפיים)
7.‬ מסדרים את אוזני ההמן על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש
ל‭180-‬ מעלות, ואופים 20 דקות.
‭.8‬ מצננים ומגישים.

נאור רהב
משלוח מנות. נאור רהב
פירות מצופים טופי או שוקולד

‭.1‬ מכינים שיפודי פירות מכל פרי קשיח שאפשר לשפד.
‭.2‬ ממיסים שוקולד מריר בקערה עמוקה מעל אדי מים (בן מרי)‬ וטובלים את השיפוד פעמיים. צריך להמתין מספר שניות בין טבילה אחת לשנייה כדי לתת לשוקולד להתקרר.
‭.3‬ טופי: מכינים קרמל (200 גרם סוכר ו‭100-‬ מ"ל מים - לבשל על אש נמוכה עד שהופך זהוב קלות) ובמקביל מרתיחים שמנת. שופכים את השמנת אל תוך הקרמל, ומצמצמים אותה עד שמקבלים רוטב צמיגי קלות.
‭.4‬ טובלים את השיפוד בתוך הטופי, מוציאים, ומסובבים על צירו עד שהטופי מתקרר.
‭.5‬ מסדרים את השיפודים בצורה יפה בין החטיפים והעוגיות, שולחים את המשלוח לדרכו ומקווים שהצוררים הפרסים יפסיקו להכתיב לנו צורות של ממתקים.

גיל גלר הוא שף של "גיל גורמה‭."‬ חפשו אותו בפייסבוק או באתר. ‬

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->