שלום בית: ביקור במסעדת בית שלום במטולה
תבשילי הקדירה במסעדה במלון הבוטיק היו ליווי מושלם ליום הגשום. נסענו שעתיים וחצי עד לצפון, ומצאנו פיסת שלווה
נעים שרק תנור עצים שבוער יום ולילה יכול להעניק ליושבים סמוך אליו.

לא תמצאו דיל טעים וזול יותר בכל האזור. מסעדת בית שלום. עומר שביט
אנחנו יושבים במסעדה המקסימה של מלון הבוטיק "בית שלום" ולפנינו מונחות מנות בשר מהבילות שבושלו שעות ארוכות בקדירה, עד שהתרכך הבשר כאילו היה חמאה. כל התוספות שהוכנסו אליו התערבבו אלו באלו, נטמעו היטב בתוך הבשר, ויצרו יחד הרמוניה של טעמים, ריחות ומראות.
האמת היא שאין זו הפעם הראשונה שאנחנו ממהרים למטולה ביום חורף גשום וחושבים שמי שלא נוסע בימים הללו לצפון כדי לראות את מפלי המים ואת פריחת הרקפות והכלניות, יכול לבוא בטענות רק אל עצמו. הרי זה כאן. ממש כאן. מרחק שעתיים וחצי ממרכז הארץ. איך אפשר להחמיץ?
זו כן הפעם הראשונה שאנחנו טועמים את מנות הקדירה של מסעדת בית שלום, וברור שלא האחרונה.
וזה הולך ככה: תמורת 80 שקלים, למשל, תקבלו ארוחה ענקית הכוללת פלטה של למעלה מעשרה סוגים של טפאסים, בתוספת לחם הבית שזה עתה יצא מהתנור, ולאחר מכן קדירה ובה תבשיל עגל עם ירקות שורש בתוספת אורז בסמטי וירקות.
תמורת 95 שקל תקבלו את אותו המבחר, רק שבמקום העגל תקבלו אוסובוקו טלה מבושל נפלא עם שזיפים ותפוחים. תוכלו להוסיף עוד כמה שקלים, ותמורת 100 שקל תקבלו כבר חצי קילו של אסאדו עגל מעושן, כמובן עם כל התוספות שהוזכרו.
אסף אוטולנגי, השף של המקום הכניס בקדירות הללו את כל אהבתו לבישול יחד עם כשרונו המבורך, וקשה להניח שתמצאו דיל טעים וזול יותר בכל האזור.
תוסיפו לזה בקבוק יין טוב, קחו לכם את הזמן, מדי פעם צאו אל החצר המרהיבה של המסעדה כדי להבין עד כמה חם לכם וטוב לכם בפנים, ונראה אם לא תגידו שחוץ לארץ זה פה. במטולה.
מסעדת בית שלום, מטולה, טלפון: 04-6940767 ,057-7707845.

נקניקים במעדני עופר.
יחצ
מדעי האנטריקוט
גם הפרות והעגלים, מסתבר, כמו בני האדם, הם מה שהם אוכלים. על מנת שאנחנו נאכל בשר משובח, צריכים גם הם לקבל מזון טוב ומזין. כך מסביר לי בני לוי, אחרי שהוא מוריד את סינור הקצבים שלו ומתפנה לשבת אתי על המדרכה ברחוב אוסישקין ברמת השרון, ליד הקצבייה-מעדנייה שלו ושל בת זוגתו לחיים, "מעדני עופר".
לפני כארבע שנים פתח את המקום, וכבש בסערה את תושבי האזור, שמגיעים אליו בהמוניהם כדי להצטייד בבשר המעולה שלו.
שמעתי ובאתי. בשביל בשר טוב שווה לטרוח, בעיקר כאשר מדובר בסטייקים, שכל מה שצריך בשביל שיצליחו זה להצטיין בקנייה. אז קניתי אצל בני כמה אנטרקוטים (139 שקל), כמה צלעות של עגל חלב (149 שקל) וקבבים שהוא מכין לבד (65 שקל), ואחרי שהנחתי אותם על המחבת, סתם ככה עם קצת שמן זית, ושמעתי
מסביב אנחות הנאה לרוב, שאלתי את בני מה הסוד? והוא, שגם בשיא הלחץ של הקונים לסופשבוע, תמיד מוכן לענות בסבלנות על כל שאלה, הסביר שהמגדל ממנו הוא קונה לא מאכיל את העדר שלו בתערובת הרגילה, אלא במאכלי גורמה של ממש. הוא נותן להם לחם מעודפי ייצור של מאפיית אנג'ל, והוא נותן להם הרבה פירות וירקות.
למשל, בתקופה הזו הפרות שלו מקבלות הרבה אבוקדו, כי זו העונה. מה רע? לחם, אבוקדו, קצת עגבניות, איזה פרי. גן עדן. וכשטוב להן, טוב לנו. מאזן אכזרי במקצת, אבל אלו החוקים.
גם המחירים במעדנייה של בני הם סבירים. בשר טרי זה עסק יקר בכל מקום. התפעלות מיוחדת גרפו הקבבים שבני מכין לבד מבשר עגל, וכשהם יורדים מהגריל ועדיין מעלים אדים, הם עסיסיים, נימוחים, ומהווים תענוג אמיתי.
מעדני עופר, אוסישקין 24 רמת השרון, טלפון: 03-5405844.







נא להמתין לטעינת התגובות