שמח במטבח: פילה סלמון במרינדת סויה שחורה על פירה תירס וחלב קוקוס
אם אתם לא מפזזים כרגע בקרנבל בברזיל, אולי תוכלו לשמוח עם מנת סלמון צלוי בטאבון, שהכין לכם שף מסעדת ג'ויה, אליאב גולדברג, לכבוד שבוע הגורמה של מעריב ואתר rest
200 גרם סלמון טרי
למרינדה:
5 כפות סויה שחורה
1 יחידה בצל סגול
3 כפות שמן קנולה
3 כפות כוסברה טרייה
1 כפית ג'ינג'ר טרי
לקרם תירס:
2 יחידות תירס טרי
4 יחידות תפו"א מקולפים
1 פחית חלב קוקוס
מלח / פלפל
להגשה:
עלי כוסברה
בוטנים קצוצים

פילה סלמון במרינדת סויה שחורה על פירה תירס וחלב קוקוס.
אריק סולטן
ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה יחד עם פילה הסלמון ומשרים למשך 24 שעות בקירור.
2. אופים בתנור שחומם מראש בטמפ' של 220 מעלות במשך 9 דקות.
הכנת קרם התירס:
1. מבשלים את התפו"א במים רותחים.
2. במקביל מפרקים את גרעיני התירס מהקלח ומבשלים עם חלב קוקוס עד לצמצום של 2/3 מהנוזלים.
3. טוחנים
את התירס היטב במעבד מזון ומעבירים במסננת דקה.
4. טוחנים את תפו"א למרקם חלק ומערבבים יחד עם קרם התירס.
להגשה:
5. בצלחת הגשה יוצקים מעט קרם תירס ולצידו מניחים את פילה הסלמון.
6. מפזרים מעל הפילה סלמון עלי כוסברה ובוטנים קצוצים.
7. מעל הקרם תירס ניתן לפזר מעט קקאו.
באדיבות אליאב גולדברג, שף רשת מסעדות "ג'ויה".