על רמה: ביקור במטבח של רמה
השאלה האם יש חיה כזאת "מטבח ישראלי" ותיקה בערך כמו הסיפולוקס. בהרי יהודה גילינו את אחת התשובות המקוריות. יעל פז-מלמד יוצאת אל חיק הטבע
פרחו כבר הכלניות? האם נראה רקפות? האם יעמדו לצידי הדרך עצי השקדיה במלוא תפארתם ופריחתם ויזכירו לנו שאין תחליף לחורף הישראלי? זה אותו חורף שאמור להביא אתו גם גשמים וגם ימים רבים של שמש רכה ובכך לאפשר לאדמה להחזיר טובה על התנאים המושלמים ולהוציא מתוכה פריחה.

כדי שאפשר יהיה פה ושם לעצור את המכונית לצאת ממנה אל קור הררי נעים ולרוות נחת יצאנו אל מרחבי האזור שמכונה "יואב יהודה" ושבנו משם כעבור כמה שעות עם חיוך גדול על הפנים שלא נמחק במשך יומיים. ואיך לא? אנחנו מטפסים בכביש הראשי (כביש מס'1) בואכה ירושלים. אבל אז קצת לפני ירושלים פונים לעבר הישוב אבו גוש בכביש שפקקים ידועים של ימי שישי מפריעים להתנהל בו כך שבשמחה רבה אנו עוזבים גם אותו ומטפסים עוד למעלה לכיוון מעלה החמישה ממשיכים לטפס גם אחריו ומגיעים לפאתי הישוב נטף.
מישהו לא ברור בדיוק מי היה במצב רוח טוב במיוחד כאשר סידר למקום הזה את הנוף עוצר הנשימה שמקיף אותו. ככה בדיוק נראה המקום שבו חולמים לגור כל אלו שמפנטזים על חיים בחיק הטבע ממש מבודדים מצד אחד קרובים מרחק נגיעה מהעיר הגדולה מוקפים הרים וחלקות אדמה גדולות שעליהם הם בונים את ביתם ומעבדים את גינתם הגדולה.
מה אנחנו מחפשים בנטף? את "המטבח של רמה". מסעדה שקיימת כבר 15 שנה הפכה מזמן למוסד ולמותג שייכת למשפחת בן צבי מהמשפחות הראשונות של הישוב ומנוהלת על ידי אם המשפחה רמה והשף ברוך הידיים והכשרון תומר ניב. כבר שנים אני שומעת על המקום מתכננת להגיע אליו ואיכשהו לא יצא.
יש במטבח הזה של רמה את כל המעלות של מה שמתגבש כאוכל ישראלי ובענין הזה אנחנו בהחלט אור לגויים. המטבח הישראלי כמו כל מטבח מקומי נשען על חומרי גלם שמצויים כאן והוא הכלאה נהדרת בין אוכל ערבי למטבחים הטובים של הרבה מדינות השוכנות לחופי הים התיכון כמו אלה של טוסקנה פרובנס ודרום ספרד.
איכשהו מהפיוז'ן הזה מתחיל להיווצר כאן מטבח מעולה ששפים מרחבי העולם כולו מבקשים להכיר. ארוחת הבראנץ' שאכלנו על המרפסת רחבת הידיים של רמה ממנה נשקפים הרי ירושלים והגאיות והוואדיות היורדים מהם היא דוגמא נהדרת לאוכל ישראלי במיטבו.

פתחנו בכמה קוקטיילים נחמדים כמו סיידר חם עם ברנדי ועראק עם לימון ונענע (25 שקל, תלוי במשקה) ובכמה כוסות של מיץ תפוזים סחוט במקום (16 שקל) וליד זה טבלנו לחם שנאפה בטאבון של המקום על בסיס קמח ושמן זית בדי הרבה צלוחיות עם כל מיני נשנושים (32 שקל).
אחר כך התחיל מצעד המנות שהזמינו שישה סועדים רעבים. היו שם מאפה גבינת עיזים עם אגסים ביין עלי רוקט ושקדים (36 שקל) מאפה בשר טלה קצוץ על חציל קלוי עם יוגורט וטחינה ירוקה (38 שקל) שתי ביצי עין על לחם טאבון עם עלי מנגולד וגבינת קישק שכמו כל הגבינות של המקום היא תוצרת מחלבה נפלאה ששוכנת די קרוב בשם "הר הרוח" (28 שקל).
קיבלנו גם סלט טעים ביותר של עגבניות שרי על טחינה ירוקה (34 שקל) וגם סלט של גבינת מוצרלה תותים עלי רוקט ודבלים (38 שקל) ולא פסחנו גם על פלטה של בשרים קרים שעושנו ונכבשו במקום
(52 שקל ) וכמובן שלא על פלטת
נדמה לכם שזה הרבה אוכל. נכון שהמנות גדולות וגדושות ונכון שהשולחן היה מפוצץ מצלחות אבל אנחנו לא הותרנו מאומה. פשוט כי הכול היה טעים טרי נאפה בטאבון שהוסיף לו נופך משלו ומתאים לשעה זו של היום ולמצב הרוח הנהדר של כל הסועדים.
קינחנו בטירמיסו ובמנה של גלידת פיסטוק על עלי פילו שתינו תה צמחים שהיה מאד במקום ישבנו נינוחים ומפויסים והבטנו בנוף שנשקף מכל מקום והבנו שאת הבראנץ' הזה לא נוכל לקבל בשום מקום אחר. הוא שייך למקום לעונה לאישיות המיוחדת של רמה ותומר. ובכך גדולתו.
חשוב להבהיר שהמטבח של רמה פועל רק החל מיום חמישי בערב לארוחת ערב שונה במהותה מהבראנץ' שהוזכר שאותו ניתן לקבל רק בימי שישי ושבת. בימי שישי יש גם ארוחת ערב ובשבת צהריים. וזהו.
המטבח של רמה, נטף (סעו לפי השילוט), טלפון: 02-5700954.

ביום שישי הקרוב זה מתחיל. פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה שמארגנת כבר 11 שנה עמותת התיירות של יואב יהודה.
מנסיון קודם, מדובר באחד הפסטיבלים היותר מוצלחים בארצנו בזכות המגוון העצום של האפשרויות שהוא פותח בפני מי שיגיע במשך ארבעת סופי השבוע של חודש מרץ לאזור.
עשרות בשלנים מכל העדות יפתחו את בתיהם יבשלו את האוכל של העדה שלהם ויזמינו את האורחים אליהם לטעימות. יקבים שהאזור משופע בהם יערכו טעימות יין וסיורים מוזיקה תישמע במנזרים שבאזור יתקיימו סיורי ג'יפים הכוללים גם פיקניק בתי בד יסבירו כיצד מייצרים שמן זית ויעניקו טעימות פעילויות למשפחה עם ילדים לזוגות בלי ילדים הכל תמצאו שם.
פירוט מלא ניתן לקבל בטלפון העמותה: 08-8502240 או באתר האינטרנט touryoav.org.il שם מפורטות מאות האפשרויות המצפות למבקרים באירוע הזה. כמו שאמרנו שווה ביותר.