אל תוך הים: על קרנבל האויסטרים במסעדת "גוצ'ה"

הלכנו לאכול אויסטרים טריים במסעדת "גוצ'ה" התל אביבית. אמנם התשוקה שלנו לא התעוררה בצורה יוצאת דופן, אבל כן קיבלנו טעימה משתלמת וטרייה מהמעדן הרוטט

נמרוד דביר | 24/2/2011 16:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אומרים שאויסטרים, צדפות, מתפקדות גם כמעוררות תשוקה. עם הקלישאה הזו לקחתי את אמא (!) לקרנבל האויסטרים שנערך ברשת מסעדות "גוצ'ה" התל אביביות. אמנם לא ציפיתי למסיבת חשק, במיוחד בהתחשב בחברה, אבל בגלל היותה חובבת אויסטרים ידועה, חשבתי שמדובר בבת זוג אידיאלית.

תמיד ניהלתי יחסים אמביוולנטיים עם המאכל הזה: מרקמו החלקלק ומראו הנזלתי משהו תמיד מורידים לו נקודות תיאבון אצלי, מצד שני, הטעם שסופח אליו ניחוח ים וההגשה הרומנטית הופכים אותו למפתה.

החלטתי לתת לאוסטרים עוד צ'אנס ומה טוב מפסטיבל האוסטרים של "גוצ'ה" שנמשך רק עד סוף פברואר (יש לכם רק שבוע, אז נא להזדרז). במהלך האיוונט, יוגשו בכל סוף שבוע במסעדות הרשת מנות אויסטרים במחירים מוזלים, עם דגש על טריות החומרים (האויסטרים, כך הם מדווחים, מגיעים מהשווקים של צרפת). ולמה עכשיו? כי חודשי החורף הם החודשים הטובים ביותר לאוסטרים, עם מי אוקיינוס בטמפרטורה נמוכה שמשפיעה על טריותן וטעמיהן העשירים של הצדפות.


בעז לביא
רוטב מתקתק שהשתלב היטב המליחות. אויסטר שאלוט. בעז לביא
הפתעה בתחתית

הגענו לסניף אבן גבירול של המסעדה ההומה ביום חמישי בערב ומיד הזמנו את המנה הקלאסית שכללה שלושה אויסטרים טריים על מצע קרח עם לימון וטבסקו בצד (45 שקל). ההגשה הקלאסית (והיפה) על גושי קרח, גרמה לנו לצלול לתוך הצלחת. טעם האויסטר היה מורגש אך לא משתלט, עם ניחוח מליחות ים ומרקם עדין וטעים. סחטנו קצת לימון מעל ושלקנו בהנאה את השלישייה.

אויסטר שוט. חמוץ בפה.
אויסטר שוט. חמוץ בפה.  בעז לביא

מאחר ושלושה אויסטרים זה ממש לא מספיק (וכל המנות במסגרת הפסטיבל הן בפורמט היכרות, כלומר למעשה מנות פתיחה קטנות) הזמנו לצד השלישייה הקלאסית עוד שלישייה של אויסטרים עם חומץ פטל ושאלוט קצוץ (45 שקל). גם כאן הגיעו האויסטרים על מצע של קרח ונראו מפתים ויפים. תוספת החומץ והשאלוט הגיע בכוסית נפרדת ונמזגה אל תוך האויסטרים בעזרת כפית. מדובר למעשה ברוטב מתקתק שהשתלב היטב עם מליחות האויסטרים. טעים מאוד.

לצד המנה הזמנו "אויסטר שוט", אויסטר שנח בכוס שוט ומעליו צפים וודקה, מיץ עגבניות ולימון (33 שקל). כלומר, קוקטייל "בלאדי מרי" עם הפתעה של אויסטר בתחתית שאמור לרדת בגרון בלגימה אחת. בגוצ'ה מאוד מתגאים במנה. המראה אמנם היה מפתה, כמו שאר המנות בפסטיבל, אבל הטעם לא בדיוק השתלב. הדומיננטיות של הבלאדי מרי רק הופרעה על ידי האויסטר שנח בתחתית וה"שלוק" של השוט
הותיר אותנו עם חמיצות בפה ותחושה לא נעימה.

כדי לאזן את הטעמים, הזמנו את אחד הקוקטיילים המיוחדים שמוגשים במסעדה, הפעם בלי אויסטר שובב שנח בתחתית. הלכנו על קוקטייל עם רום מתובל, מיץ לימון, מונין אננס וסוכריות גומי בצורת דובים (36 שקל), שהיה מתוק וטעים להפליא. הדובונים הקטנים והצבעונים היו מראה משובב נפש וספחו אליהם את הוודקה והאלכוהול. ביס בהם סיפק תחושה נעימה בהחלט.

חגיגת האוסטרים אמנם היתה טעימה ומעניינת, אך לא מספקת. אם אתם מתכננים לבוא רעבים, כנראה שתצטרכו להזמין גם מנות עיקריות מהתפריט הרגיל (אנחנו הלכנו על מנת מולים מרנייר קלאסית, שהיתה טרייה וטעימה, ומנת שרימפסים בג'ינג'ר ודבש שהיו לא פחות ממדהימים). אם אתם רוצים לבוא ולהתחבר קצת אל מצולות האוקיינוס, ואתם לא מאוד רעבים, קרנבל המולים של גוצ'ה בהחלט מספק אופציה מוקפדת ומשתלמת.

"גוצ'ה", דיזינגוף 171, רח' אבן-גבירול 14, רח' הברזל 7, תל אביב.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->