לק בחורף: על הגלידות החורפיות של מסעדת שקד
גלידה בחורף? על חוף הים? יש כאלה שלא מוותרים על התענוג. בבית הקפה שקד בנמל תל אביב מזמינים אתכם לטעום מגלידות בטעמים חורפיים שאפשר ללקק אל מול הים הסוער. נועה רובין-סטרלינג טעמה וחזרה לילדות

כל כדור גלידה טומן בחובו הרבה אהבה. גלידות בשקד. יעל צור
אנחנו מגיעים למקום ביום ראשון. בשעה שמונה בערב, אחרי יום עבודה שגרתי, המקום ריק מאדם. אנחנו מתיישבים בתוך בית הקפה הקטן, שמעוצב בחמימות נטולת יומרנות, כולל פינת ישיבה נחמדה ומדף ספרים, עליו מונחים רבי מכר לרוב, המוצעים למכירה או לקריאה עם הקפה.
מתוך שבעת הטעמים שנרקחו במסגרת תפריט הקינוחים החורפי של "קפה שקד", תפריט שחובר לו יחדיו על ידי השף-הקונדיטור מיכה תבורי, אנחנו מלקקים ארבעה. גלידת "סופלה השוקולד" מעניקה ללשון מכה חדה של שוקולדיות מרוכזת מאד, כמו לאכול בביס אחד שורה של שוקולד מריר בעל אחוז גבוה מאד של מוצקי קקאו. זוהי הבטחה מתוקה לאוהדי השוקולד שמסוגלים לטרוף אותו בכל קונסטלציה וריכוזיות, אבל יש לספק אזהרה לאלו שחובבים מתוק במידה. הגלידה הזו עוצמתית ומאתגרת במתיקותה.
מיד אחריה אנחנו טועמים גלידת צ'אי לאטה, המצטיינת מבין ארבע הגלידות שנבדקו. המתיקות עדינה, התבלינים שנרקחו אל תוך הגלידה עדינים ומעניקים זיכרון רחוק של מסע למזרח. זהו ללא ספק הטעם המומלץ למי שמחפש מתיקות מעודנת ולא משתלטת.

קפה שקד בנמל תל אביב.
יעל צור
שלישי במספר, מתגלגל אל השולחן כדור גלידה בטעם עוגת גבינה, שהיה קלישאתי ולא מיוחד והותיר תחושה של עוגת גבינה שפשוט הוקפאה לה בפריזר והוגשה כגלידה. את הרושם מתקן מיד הכדור האחרון, הפתעה מתוקה לסיום, גלידת טחינה מאתגרת.
זו אינה גלידה לכל אחד, אלא לאלו שמתים על שומשום, חלבה, טחינה וכל המשפחה. בתוך הגלידה החלבתית, הונחו שברי
עוגיות שומשום שמזכירים טעם של פעם ועושים חשק לטבול את האצבעות בפנים ולדוג עוד ביס אחד מהילדות.
הגלידות של "קפה שקד" עוברות את המבחן בזכות המחשבה שהושקעה בהן. כל כדור גלידה טומן בחובו הרבה אהבה וזמן שהוקדש למחשבה על טעמים ומרקמים ועל החורף, שלפעמים דורש תחליף לשוקו חם ולסופלה מהביל. בבית הקפה החם שעל הים, תמצאו אותם.
קפה שקד, האנגר 7, נמל תל אביב. 03-5465858.