מזרח תיכון חדש: מנות ים תיכוניות מהפכניות
הווייב המהפכני שאופף את אזורנו, עשה לנו חשק לחידושים. בקשנו משלושה שפים מתכונים למנות ים תיכוניות עם טוויסט קטן ומפתיע שהופך אותן למשהו אחר לגמרי

מילה מהשף: חומוס ללא גרגרי חומוס, ובמקומם עדשים, ובמרכז נזיד בקר. מנה קלאסית, פשוטה, ים תיכונית עם שינוי קטן ומהותי.
החומרים לשתי מנות:
לחומוס:
150 גרם עדשים שחורות מבושלות
50 גרם טחינה גולמית
1 שן שום
מיץ מחצי לימון
מלח פלפל וכמון, לפי הטעם
לנזיד:
30 מ"ל שמן זית
2 שיני שום פרוסות דק
6 עגבניות חתוכות לרבעים, חרוכות במחבת לוהטת
120 גרם פילה בקר, חתוך למדליונים
10 עלי פטרוזיליה מופרדים
עדשים שחורות לקישוט
מלח פלפל, סוכר, לפי הטעם
ההכנה:
1. במעבד מזון ביתי לשים את העדשים המבושלות, שום, מיץ לימון, טחינה ותבלינים, להפעיל. לשפוך את המים בהדרגתיות עד לקבלת מרקם קרמי יציב (3- 5 דקות עבודה).
2. לטעום ולאזן עם מלח, פלפל וכמון.
3. הכנת הנזיד: במחבת רחבה על אש נמוכה. לחמם שמן זית ולוהסיף את
4. לצרוב את מדלוני הפילה במחבת נפרדת, 30 שניות מכל צד עם מלח, פלפל ושמן זית. להוסיף לנזיד המוכן.
להגשה:
להניח כף מהחומוס במרכז הצלחת וליצור גומה. במרכז הגומה יש לשים את הנזיד ולקשט עם העדשים ועלי הפטרוזיליה.
באדיבות השף אלון ליפסקי, ביסטרו רפאבליק, קניון M הדרך, מחלף בית ינאי, כביש 2, 09-8663885.

מילה מהשף: הפלאפל שלי הופך לקפיטליסטי - הוא עשוי מתירס ומוגש בלחמניית המבורגר, ממש כמו באמריקה.
החומרים:
2 כוסות גרגרי תירס קפוא
5 כפות קמח תירס
1/2 בצל
2 שיני שום
כף גרגרי כוסברה קלויים
מלח
ההכנה:
1. לטחון הכל יחד במעבד מזון.
2. לקרר שעה במקרר.
3. לטגן בשמן עמוק.
ההגשה:
להגיש בפיתה / לחמניה עם סלסה פיקנטית, טחינה או יוגורט.
באדיבות השף רם ענתבי לרשת קפה ג'ו.

מילה מהשף: לחריימה יש מגוון רחב של צורות הכנה. אני החלטתי להוסיף למנה את הדג הנא -סרדין כבוש. מנה אישית, קטנטנה וקלילה.
החומרים למנה אישית:
2 סרדינים נקיים, חתוכים לרוחב, מושרים בשמן זית, מלח ולימון
לסלט העגבניות:
3 עגבניות אדומות
1/4 פלפל אדום
2 שיני שום
2 כפיות כמון
2 כפות פפריקה אדומה
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות טחינה גולמית
מלח
פלפל
הכנת הסלט:
טוחנים הכל במעבד מזון
החומרים לחומוס:
1/4 כוס חומוס מבושל
3 כפות פטרוזילה קצוצה
1/4 כוס שמן זית
לימון
מלח
פלפל
1. לוקחים כלי הגשה גדול ומניחים בפנים את סלט העגבניות העשיר.
2. מטביעים את הדג ברוטב.
3. מתבלים את החומוס ומניחים אותו על הדג.
4. זורקים באלגנטיות פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
באדיבות השף שחר דבח, באדיבות שחר דבח, מסעדת Chez Eugène, מצפה רמון.







נא להמתין לטעינת התגובות