לא ביוקר: שלוש הצעות לארוחה משפחתית טעימה וזולה
בעקבות עליות המחירים האחרונות ביקשנו מהשף גיא בן אשר מתכונים למנות עיקריות טעימות שלא יכבידו על התקציב המשפחתי. קיבלנו שלוש הצעות לארוחה משפחתית בעשרה שקלים לאדם. את המרכיבים כדאי לקנות בעיקר בשווקים וברשתות השיווק הגדולות. קיצוצים? – גם אצלנו

בשנים האחרונות דוחק ההמבורגר מהפסגה את השניצל כמנת הילדים האולטימטיבית - ותודה לאחינו האמריקאים. נכון, עדיף להשתמש בבשר טרי, אבל אני מבטיח לכם שברוב ההמבורגריות שאתם אוכלים בהם זה לא המצב. אפשר לשפר את המסה עם קצת קטשופ וחרדל והילדים יהיו מאושרים.
החומרים ל- 4 מנות:
800 גרם בשר טחון קפוא (28 שקל)
4 לחמניות עגולות (8 שקל)
1 עגבניה (1שקל)
1 בצל (1/2 שקל)
1/2 כף קטשופ (1/2 שקל)
1/2 כף חרדל (1 שקל)
1/2 ק"ג תפוח אדמה (2 שקל)
מלח, פלפל
סה"כ: 40 שקלים.
ההכנה:
1. מערבבים את הבשר עם קטשופ, חרדל, מלח ופלפל ויוצרים 4 קציצות שוות בגודלן (אפשר לחצות בקבוק ליטר וחצי וליצור ממנו תבנית להמבורגר).
2. מלהיטים
3. חותכים את תפוחי האדמה ומטגנים.
4. מסדרים את הלחמניות, שמים בתוכן פרוסת עגבניה ובצל ומגישים.

מנה טעימה במיוחד שדורשת מעט מאוד התעסקות ומתאימה בעיקר לימי החורף הקרירים.
החומרים ל-4 מנות:
1.5 ק"ג ירכי עוף (25 שקל)
1/2 ק"ג בצל יבש (2 שקל)
1/2 גזר (2.5 שקל)
1 שומר (2.5 שקל)
1/2 ארטישוק ירושלמי (4 שקל)
1/2 ק"ג לפת (2.5 שקל)
שמן, מלח, פלפל (1 שקל)
רוזמרין, טימין
1/2 שום (1/2 שקל)
סה"כ: 40 שקלים.
ההכנה:
1. לחמם תנור ל- 220 מעלות.
2. לשטוף את הירקות, לנקות אותם ולחתוך לרבעים. לתבל עם שמן, מלח, פלפל. לשים על מגש.
3. לתבל את העוף עם שאר התבלינים ולהניח אותו על הירקות.
4. לשים בתנור ל- 25 דקות. להוריד את הטמפרטורה ל-180 מעלות ולאפות כ-50 דקות נוספות.

אין כמו לאכול שווארמה בפיתה עם חריף שמטפף על הבגדים, אבל בגירסה המשפחתית - במחיר של לאפה תוכלו להאכיל את כל השבט. פירה השעועית הלבנה משלים את כל הטעמים, ממלא ובריא יותר מפיתה.
החומרים ל-4 מנות:
1 ק"ג חזה הודו (27 שקל)
1/2 ק"ג בצל (3 שקל)
1/2 ק"ג שעועית לבנה (5 שקל)
1/4 כפית כורכום + 1/4 כפית כמון (1 שקל)
מלח, פלפל
שמן
פלפל חריף (1 שקל)
מיץ מלימון אחד (2.5 שקל)
שן שום
סה"כ: 40 שקלים
ההכנה:
1. מבשלים את השעועית כשעה עד שמתרככת.
2. מסננים ושומרים את הנוזלים. טוחנים במעבד מזון ומוסיפים ממי הבישול עד לקבלת מרקם חלק.
3. מתבלים במלח ופלפל ומחזירים לסיר שיישמר חם.
4. חותכים את הבצל לפרוסות ומטגנים על מחבת גדולה.
5. חותכים את הבשר לפרוסות דקות, מוסיפים לבצל, מתבלים ומורידים מהאש.
6. מכינים תערובת של שמן, לימון ופלפל חריף ומזליפים על השווארמה.
* המחירים עלולים להשתנות ברשתות השיווק השונות והם בגדר המלצה בלבד.
גיא בן אשר הוא שף ובעלים של מסעדת גאיה - בית של אוכל, האומן פינת הטחנה, בנימינה, 04-6181818.







נא להמתין לטעינת התגובות