עוף עם אופי

העוף הפך לבן בית אצלנו במטבח, אבל אם אתם רוצים לשדרג קצת את המנות המסורתיות, הנה הצעה לארוחת פיוז'ן מכל קצוות תבל: מרק עוף עם טעמים אסיאתיים, לביבות הישר מטורקיה וכבד בניחוח אסיאתי

בני סיידא ואבי ביטון | 20/2/2011 9:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פיליפ מטראי
מרק כתומים אסיאתי עם חלב קוקוס ועוף צלוי. פיליפ מטראי
מרק כתומים אסיאתי עם חלב קוקוס ועוף צלוי

החומרים ל-7-6 מנות:

2 נתחים (600 גרם) חזה עוף, חצויים ונקיים מגידים
4 כפות שמן

למרינדה:

4 כפות רוטב סויה
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק-חריף
1 כף ג'ינג'ר מגורר גס
4 כפות שמן
פלפל שחור, גרוס
2 בצלים ירוקים, קצוצים

למרק:

4 כפות שמן
2 בצלים, חתוכים לקוביות קטנות
2 בטטות, קלופות ופרוסות
4 גזרים, קלופים ופרוסים
1 ק"ג דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
1 כף ג'ינג'ר מגורר גס
 8 כוסות מרק עוף צח
 1 ו-1/2 קופסאות (600 מ"ל) חלב-קוקוס
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
מלח, פלפל לבן

להגשה:

3 בצלים ירוקים, קצוצים

ההכנה:

1. מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה את כל המרכיבים, ומשרים את העוף במרינדה למשך שעה.
2. מכינים את המרק: מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את כל הירקות ואת הג' ינג'ר ומטגנים כעשר דקות, תוך בחישה מדי פעם, עד שהירקות מזהיבים.
3. מוסיפים את מרק העוף, חלב הקוקוס והכוסברה, מתבלים במלח ובפלפל לבן ומביאים לרתיחה.

מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות. מרסקים את המרק בעזרת בלנדר מוט ידני לתערובת אחידה. 4. לפני ההגשה, צולים את העוף על מחבת פסים או על משטח צלייה (פלנצ'ה) כשש דקות מכל צד. פורסים דק.
5. מחממים את המרק, מוזגים לקעריות אישיות ומניחים בכל צלחת כמה פרוסות חזה עוף.
6. מפזרים את הבצל הירוק ומגישים.

פיליפ מטראי
כבדי עוף על בריוש. פיליפ מטראי
כבדי עוף, פטריות וחזה אווז מעושן על בריוש

החומרים ל-6 מנות:

לכבדי העוף: 1/3 כוס + 2 כפות שמן
1 בצל אדום, קצוץ דק מאוד
250 גרם פטריות פורטובלו, חתוכות לרבעים
250 גרם (סלסילה) פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
150 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות
12 כבדי עוף, מחולקים לאונות
מלח, פלפל שחור גרוס
3/4 כוס יין אדום יבש
1/2 כוס יין מרסלה

להגשה:

6 בריושים קטנים (להשיג בקונדיטוריות)

ההכנה:

1. מחממים במחבת רחבה את שליש כוס השמן, ומטגנים את הבצל חמש דקות עד להזהבה. מוסיפים את שני סוגי הפטריות וחזה האווז ומטגנים חמש דקות. מערבבים ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים למחבת את השמן ומטגנים את הכבדים שתיים עד שלוש דקות מכל צד.
3. מחזירים למחבת את תערובת הפטריות ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את שני סוגי היין ומבשלים ארבע דקות על להבה גבוהה עד שהיין מצטמצם והרוטב מסמיך.
4. מחממים את הבריוש, מסירים מכול מאפה את החלק העליון (הכיפה) ומניחים בצלחת אישית רק את הבריוש עצמו. יוצקים מעל מתערובת הכבדים ומגישים.

פיליפ מטראי
לביבות עוף וירק. פיליפ מטראי
לביבות עוף וירק

החומרים ל-6 מנות:

600 גרם עוף מבושל, קצוץ דק
1 תפוח אדמה גדול, מגורר דק
1 בצל גדול, קצוץ דק מאוד
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/2 צרור שמיר קצוץ
2 כפות גדושות קמח
מלח, פלפל שחור טחון טרי
2 כפיות בהרט (תערובת תבלינים)
5 ביצים
שמן לטיגון

ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
2. מחממים במחבת רחבה שמן בגובה ס"מ. נוטלים מעט מהתערובת בעזרת כף גדולה, יוצקים לשמן ומשטחים ללביבה. מטגנים כשלוש דקות מכול צד עד להזהבה.
3. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

המתכונים מתוך "ספר העוף" של בני סיידא ואבי ביטון. צילומים: פיליפ מטראי, הוצאת "מודן", מחיר 89 שקל.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->