משהו קטן וטוב

ברחוב אבן גבירול בתל אביב נפתח לאחרונה "שוגר דדי", בית קפה וחנות לממכר עוגיות ופטיפורים קטנטנים שטעמם נשאר הרבה אחרי האכילה. לגדעון בן עזרא, הבעלים והשף, נשאר רק לקוות שהרעיון המדליק שלו לא יהפוך לטרנד

נועה רובין-סטרלינג | 15/2/2011 15:53 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: עוגיות
על השולחן היחיד בתוך "שוגר דדי", בית העוגיות שנפתח לאחרונה ברחוב אבן גבירול בתל אביב, מוצב עץ מתכת עליו תלויים פתקי נייר ועליהם ציטוטים וחלקי משפטים שונים, ביניהם ציטוט של ניטשה: "כל דבר טוב מתרחש מעבר לטוב ולרע".
שוגר דדי. האם מדובר בתחילתו של טרנד?
שוגר דדי. האם מדובר בתחילתו של טרנד? יהונתן שאול

עבור גדעון בן עזרא, השף והקונדיטור שעומד מאחורי החנות - בית הקפה הקטנטן, הדברים הטובים האלו מתגלמים בעוגיות מזעריות עם אינספור טעמים, המוצגות לראווה על הקיר הדקורטיבי, עליו מקושקשים הסברים על כל עוגייה ועוגייה בגיר.

בן עזרא, שלמד בקורדון בלו האוסטרלי, חלם על בית קפה של עוגיות במשך שנים: "אני שף וקונדיטור כבר 13 שנה", מספר בן עזרא בן ה-34, "כבר שבע שנים בערך אני חולם על בית קפה כזה. תמיד אהבתי מתוק, ותמיד התחברתי לצד היותר בצקי של הקונדיטוריה. בשנתיים האחרונות גלגלתי בראש את הרעיון ללכת ולעשות את זה, בסוף זה קרה".

ההשראה של בן עזרא מגיעה מהסבא האוסטרלי שלו, ששמר לעצמו מתכון סודי של עוגיות בישקוטי, אותן היה מוכר לחנויות אוכל יהודיות. "אני היחיד מבין 12 הנכדים שלו שהצליח להוציא ממנו את המתכון, בסוף ישבתי איתו במטבח והוא הראה לי איך הוא מכין אותן", מספר בן עזרא בהתלהבות, "היום אני מוכר אותן כאן".

יהונתן שאול
עוגיות עם אינספור טעמים בשילוב מתכונים מבית סבא. שוגר דדי. יהונתן שאול
מה שנשאר אחרי הביס

לצד עוגיות הבישקוטי, קינוחים כמו רוקי רואד משוקולד מריר ושוקולד חלב, בראוניז וטראפלס וויסקי ותפוז, מציעה "שוגר דדי" עשרות סוגים של עוגיות. ביניהן כאלה בטעמי פולנטה הדרים, שוקולד ומלח ים, אוכמניות וצנוברים, צ'אי מסאלה, שוקולד-צ'ילי, תערובת חמישה תבלינים ותה ירוק.

משחק של טעמים ומרקמים.
משחק של טעמים ומרקמים.  יהונתן שאול

"הכל משחק של טעמים ומרקמים", מספר בן עזרא על תהליך ההמצאה של טעמי העוגיות, שנמכרות באריזות של כ-230 ג"ר במחירים של 30-35 שקלים. "חלק מהרעיונות מגיעים אליי בחלום, אני מתעורר ומבין מה אני צריך לעשות".

"שילוב בין שוקולד וצ'ילי, למשל, הוא שילוב טעמים הגיוני לגמרי. עשיתי ניסיונות שונים, עברתי דרך מוס שוקולד צ'ילי עד שהגעתי לעוגייה שכוללת את הטעמים האלה. הלשון שלנו מגיבה לטעמים כאלה באופן איטי, גם בעוגיות השוקולד ומלח הים יש משהו שנשאר איתך אחרי הביס", הוא מסביר.

בעתיד מתכוון בן עזרא לפתח את התפריט ולהוסיף מנות נוספות שיהפכו את המקום לבית קפה רשמי, אבל הוא לא מתכוון לוותר על העוגיות כמנות הדגל שלו. למי שמחפש אופציה קטנטנה שאינה כוללת מתיקות, מציע הקונדיטור
גם מגוון עוגיות מלוחות בטעמים כמו עגבניות ורוזמרין, גבינה וצ'ילי וגבינה וזיתים. "אנחנו מנסים ללכת גם לכיוון של עוגיות בריאות. היום יש במקום גם עוגיות מקמח מלא ועוגיות ללא גלוטן ואני מקווה שככל שיחלפו השבועות יתווספו טעמים נוספים".

השאלה המתבקשת כשמגיעים ל"שוגר דדי" וטועמים מהמגוון היא האם מדובר בתחילתו של טרנד, ממש כמו טרנד היוגורטים, שאחד מנציגיו, "קפוא", שכן בדיוק במקום בו נמצא היום בית העוגיות של בן עזרא, טרנד שהלך וצנח כשההתלהבות הציבורית התפוגגה.  "באירופה יש חנויות שמתקיימות כבר שנים ומתמחות בעוגיות בלבד, הן פועלות לצד קונדיטוריות שבהן ניתן למצוא עוגות ומוסים. טרנדים מתים בסוף ולכן אני מקווה שזה לא יהפוך להיות טרנד", אומר בן עזרא.

שוגר דדי, אבן גבירול 8, תל אביב, 074-7024068.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->