מתוק לשבת: עוגיות שוקולד סדקים
לסיים את השבוע עם קינוח מתוק ונמס בפה: עוגיות שוקולד רכות במרקם בראוניס עם דוגמה יפהפיה של סדקים. באדיבות השף עופר מעוז
1/2 חבילת חמאה (6 כפות)
200 גר' שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות
2/3 כוס סוכר דק
3 ביצים מס' 2
1/2 2 כפיות תמצית וניל
1/2 1 כוסות קמח
3 כפות אבקת קקאו
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כוסות אבקת סוכר מנופה ללא גושים, לאיבוק העוגיות

עוגיות סדקים.
יחצ
ההכנה:
1. ממיסים חמאה ושוקולד על להבה נמוכה מאוד, מסירים מן האש ובוחשים פנימה את הסוכר והמלח.
2. מוסיפים את תמצית הווניל ואת הביצים ובוחשים היטב עד להמסת כל הסוכר.
3. בוחשים פנימה את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה לתערובת אחידה. מצננים במקרר לפחות שעה וחצי עד שהתערובת מתייצבת.
4. בעזרת ידיים משומנות יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ מניחים על מגש ומצננים עוד 20 דקות.
5. מכניסים את הכדורים המצוננים לקערה עמוקה ובה
6. מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפיה ברווחים של כ-3 ס"מ אחד מן השני ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-11 דקות. מוציאים מן תנור ומצננים בתבנית. אפיית יתר תייבש את העוגיות.
7. מעבירים לכלי אטום, מאחסנים בשכבה אחת (משקל העוגיות הרכות עשוי לשנות את צורתן אם עורמים אותן בשכבות).
מומלץ לחסל עד יום מזמן ההכנה, או אז הן במיטבן.
באדיבות השף עופר מעוז, קייטרינג בראף.







נא להמתין לטעינת התגובות