כמה טוב שיש שניים
גם אם אתם לא מתכוונים לחגוג את ולנטיינ'ס בשבוע הבא, למה שלא תכירו כמה מתכונים טעימים לשיפור התשוקה? ארוחה זוגית מושלמת
החומרים ל6- מנות:
1 בצל סגול בינוני, קצוץ דק
1 פלפל אדום, חתוך לריבועים קטנים
2 גזרים קצוצים דק
מקל כרישה קטן, קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
ג'ינג'ר - חופן קצוץ מ1/2- שורש מקולף (יהודי תימן מאמינים שהוא מגביר את האון הגברי)
נצרי חזרן - אופציונלי (לב במבוק צעיר מאוד, אפשר גם משומר)
לבבות דקל - אופציונלי (על פי הרמב"ם, אכילת לבבות דקל מגבירה
2 ליטרים של ציר ירקות או ציר דגים עדין
2 פחיות של חלב קוקוס (800 מ"ל)
קורט מלח
קורט פלפל שחור
צ'ילי אדום טרי לפי הטעם והחריפות
3 כפות קארי צהוב
חופן בזיליקום או נענע קצוצים
שני דגים טריים (ברבוניה, מוסר ים, דניס, לברק או כל דג אחר) - מפולטים, נקיים מעצמות וחתוכים לרצועות
קוביות ממנגו 1
קוביות מאננס 1
לקישוט:
עירית קצוצה או בצל ירוק מקורזל )חתוך לרצועות דקיקות ושרוי במי קרח( קצת חלב קוקוס
ההכנה:
.1 טגנו את הבצל עד לשקיפות בסיר בעל תכולה של חמישה ליטרים.
.2 הוסיפו את הפלפל, הגזר והכרישה והמשיכו לטגן עד שהכרישה הופכת שקופה.
.3 הוסיפו את השום, הג'ינג'ר, נצרי החזרן ולבבות הדקל אל הסיר, והמשיכו בתהליך האידוי.
.4 הוסיפו את הנוזלים לסיר והביאו את המרק לרתיחה.
.5 כשהמרק רותח, הוסיפו את התבלינים ואת רצועות הדגים.
.6 לפני ההגשה, הוסיפו את הפירות הטריים.
.7 העבירו לכלי הגשה, קשטו עם עירית או בצל ובעזרת כפית טפטפו חלב קוקוס לקישוט.

החומרים ל2- מנות:
הבשר:
שני נתחים עסיסיים של בקר טרי ואיכותי, בין 250 ל330- גרם כל נתח (איזה נתח? פילה בקר, אנטריקוט או סינטה - כשאוהבים, זה לא באמת משנה)
מלח פלפל
הרוטב:
1/4 כוס יין לבן 1/2 כוס מחית פסיפלורה מסוננת מיץ מ1/2- לימון כף סוכר 170 גרם חמאה רכה
הפירה:
5 תפוחי אדמה מבושלים עם הקליפה
150 גרם חמאה רכה
קורט מלח
100 מ"ל שמנת מתוקה 42 אחוז
ההכנה:
.1 צורבים את הבשר על מחבת / פלנצ'ה / גריל או כל אופן אחר שאתם אוהבים ונגיש לכם.
.2 תבלו את הנתחים על פי מידת האהבה היומית שלכם. מי שמאוהב שיימנע ממלח.
.3 לרוטב: בשלו את כל המרכיבים למעט החמאה והביאו לרתיחה.
.4 אחרי הרתיחה הוסיפו את החמאה והסמיכו על אש נמוכה.
.5 קלפו את תפוחי האדמה כשהם חמים.
.6 הכניסו את כל המרכיבים למסננת.
.7 ערבבו היטב עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי - אפשר להוסיף עוד שמנת כדי להגיע למרקם הרצוי.
.8 לבניית המנה: צירבו את הסטייק, הניחו כף גדושה של פירה במרכז צלחת לבנה ועגולה. הניחו את הסטייק על הפירה וביזקו מעט מהרוטב על הסטייק. איכלו, שיטפו כלים ופיתחו כפתור.

החומרים להתפרעות זוגית:
200 גרם שוקולד מריר, 73 אחוז מוצקי קקאו
250 מ"ל (מכל אחד) של שמנת עמידה
כף סוכר
כפית של ליטר קוניאק איכותי
לטבילה:
תותים טריים תפוז מפולט בננה אפרסמון קיווי אננס
ההכנה:
.1 בשלו את כל המרכיבים ביחד - עדיף על בן מרי (סיר על אדים) והעבירו לכלי חרס שחומם מראש.
.2 שפדו את הפירות, טיבלו וזיללו.
יום אהבה שמח.
גיל גלר הוא השף של קייטרינג "גיל גורמה," חפשו אותו באתר www.gilgourmet.co.il או בפייסבוק - גיל גורמה.