בשורה לחובבי המתוק: שוקולד בריא יותר מפירות

מחקר חדש בארצות הברית קובע: השוקולד המריר הוא "מזון על". הממתק השחור בריא יותר מפירות, תורם לשיפור הזיכרון ויכול למנוע מחלות לב

אלכס דורון | 8/2/2011 8:54 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חדשות טובות לחובבי השוקולד המריר: מדענים אמריקאים מצאו כי פריט המזון האהוב ראוי להיקרא "מזון על" כיוון שהוא עשיר ברכיבים צמחיים בריאותיים בכמות גדולה יותר, "גרם מול גרם", לעומת כל מיצי הפירות המוכרים לצרכנים.
 
בלי רגשות אשמה. שוקולד.
בלי רגשות אשמה. שוקולד. נאור רהב

צוות המומחים לנושאי תזונה ובריאות שפרסם את ממצאיו בכתב העת המדעי הנחשב "Chemistry Central Journal", לאחר שמאמרם עבר ביקורת עמיתים מוקדמת, קבע כי בשוקולד המריר (60 אחוז מוצקי קקאו) יש יותר נוגדי חמצון וגם פוליפנולים, שהם רכיבים בעלי תכונות בריאותיות בולטות. בין השאר הם מספקים הגנה לגוף מפני סוגי סרטן (לרבות המעי הגס) ומחלות שונות של כלי הדם והלב. מחקרים קודמים אף הצביעו שפוליפנולים אף משפרים את הזיכרון.

הכינוי "מזון על" מוענק כיום לפריטי מזון עשירים באופן בולט בנוגדי חמצון, כלומר שבמובנים רבים הם
בעצם שילוב של מזון עם חומר תרופתי. נוגדי חמצון הם רכיבים המונעים התחמצנות בתאים.

בסדרת ניסויים שבהם הושווה שוקולד מריר למיצי פירות שונים הידועים כעשירים בנוגדי חמצון, ביניהם חמוציות, רימונים ואפילו הפטל הברזילאי (אסאי), הודגמה עליונות השוקולד. בנוסף, החוקרים בדקו צורות שונות של הגשת השוקולד בטבלאות של 100 גרם כל אחת: כאבקת קקאו וגם כשוקו חם קר ואפילו כשייק. התוצאה הסופית: במנות של השוקולד המריר, גם כשהוגש כמשקה, היו יותר נוגדי חמצון פעילים מאשר בפירות.

אלא שהחוקרים הדגישו בסיכום דיווחם: הבשורה שיצאה מהמחקר הזה איננה נוגעת לשוקולד ולמשקה השוקו כשהם מוגשים חמים, כיוון שתהליך החימום פוגע בנוגדי החמצון. "זרעי קקאו ושוקולד מריר צריכים לשאת תווית ברורה המתייגת אותם כמזון על", קבעה ראש צוות המחקר ד"ר דברה מילר.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים