סי אנד פאן: ביקור במסעדת "סיטארה"
במסעדת "סיטארה" תרגישו עשירים, גם בגלל האוכלוסייה וגם בגלל התפריט שכולל מרכיבים ומנות מכל קצוות הקשת. זה יכול היה להיות מבולבל, אבל ההקפדה ואיכות החומרים גורמים לבליל הטעמים לעבוד
למרות ש"סיטארה" מגדירה את עצמה כמסעדת ביסטרו שף, מצאנו בתפריט שלל השפעות מהמטבח הספרדי דרך הצרפתי, האיטלקי ואף הערבי. גם המנות יורות לכל הכיוונים עם חלוקה ל"מן היער", "מן הים", "מן הרפת", "מן הלול" וכו'. תפריט כל כך אקלקטי ששופע בליל של טעמים יכול להצביע לעיתים על חוסר מיקוד. למזלם של החברים מ"סיטארה", ההקפדה על החומרים ועל ההכנה הצליחה להציל את הארוחה מחוסר פוקוס והפכה את הערב לחוויה מענגת במיוחד.

למרות האווירה הצרפתית, למנה הראשונה בחרנו להזמין מאגף הפוקצ'ות דווקא את ה"פוקצ'ה סינייה", בשר טלה בתערובת תבלינים, טחינה, פטרוזיליה ונגיעות של פלפל צ'ומה (48 שקל). מדובר בפזילה קלה למטבח האיטלקי ופזילה כבדה הרבה יותר למטבח הערבי. על מצע של פוקצ'ה רחבה ופריכה הוגשה תערובת הבשר, שהייתה טעימה ומתובלת ביותר. עם הטחינה הנדיבה מעל, מדובר במנה ערבית משודרגת שנבלעה במהירות.
לחיזוק הזמנו גם מנת סלט ירקות קצוץ עם טחינה ירוקה ולבנה (45 שקל) שהיתה למעשה אוסף ירקות חתוכים בקערה. הצילה את המנה מעט תוספת הטחינה
בנוסף, הזמנו עוד מנה ראשונה מאגף הדגים, "אינבולטיני דניס", שכללה דג במילוי חומוס, פטרוזיליה, נענע, כוסברה וגרידת לימון ברוטב עגבניות סיציליאני (56 שקל). מדובר באחת המנות החביבות על השף וככזו, לא יכולנו לפספס אותה. באמת מדובר בחגיגה של טעמים: דג הדניס השתלב נפלא עם גרגירי החומוס והתבלון העדין ושחה בתוך רוטב עגבניות עשיר וסמיך. בגלל שאנחנו חובבי עגבניות (במיוחד ברוטב), התענגנו על השילוב הטעים של מליחות הדג עם מתקתקות הרוטב.

למרות שהן היו בהחלט מספקות, המנות הראשונות הותירו מקום לעיקריות. כאן החלטנו לדגום גם את אגף הים וגם את אגף היבשה. מהדגים, הזמנו פילה לוקוס בקסואלה ספרדית, מנה שכללה מלבד הלוקוס גם לבבות ארטישוק, פלפלים קלויים, עגבניות שרי, יין לבן וחומץ שרי (145 שקל). מדובר במנה עשירה מאוד מבחינת הרוטב והירקות הנלווים אליה, שהיו טריים ועסיסיים. למרבה הצער, דווקא הלוקוס עצמו היה דל טעמים והתגמד לעומת כל האורחים שהיו איתו בצלחת. הפלפלים, הלבבות והחומץ היו כל כך דומיננטיים, עד שהדג כמעט ולא הורגש. ועדיין, מדובר במנה משביעה מאוד ושופעת טעמים, יותר בגלל הירקות שבאו מסביב ופחות בגלל הדג עצמו.
גולת הכותרת הגיעה באגף הבשרים, דווקא במנה לא מאוד מיוחדת: פילה בקר על בטטה אפויה עם פטריית שיטאקי צלויה ברוטב דמי גלאס בלסמי (155 שקל). קיבלנו פה נתח בשר עשוי במידה, עסיסי, עשיר וטעים כל כך שדיברנו עליו עוד ימים אחרי הביקור במסעדה.
במנה זו הופגן כוחה של "סיטרה" בבחירה והקפדה על חומרי גלם משובחים וטריים. הבשר פשוט נמס בפה והיה טעים כל כך עד שנעלם מהצלחת לפני שהספקנו להתענג על יופי המנה. גם הבטטות הרכות שהגיעו איתו היו עשויות בצורה נפלאה, עם (וגם בלי) רוטב הבלסמי המתוק והעשיר. מדובר במנה מופלאה שהיתה ללא ספק גולת הכותרת של הערב.
היינו מלאים, אבל התפנקנו בקינוח "ממתק סיטארה" שכלל טילון שוקולד לבן, נשיקות מוס ושוקולד מריר, מטיל שוקולד נוגט ואגוזים (42 שקל). קיבלנו שלישייה מתוקה וטעימה שסגרה לנו את הארוחה באופן טעים ומשביע.
חוויית הביקור ב"סיטארה" זכורה לנו כאקלקטית ורבת טעמים משובחים. השמירה על האיכות וההקפדה הרבה שהושקעה בהכנה התבטאה יפה במנות ונתנה תמורה מלאה לארוחה הלא זולה. למצב רוח חגיגי (או אם אתם דיירי "סי אנד סאן"), מדובר באופציה מנצחת.
"סיטארה", רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביב.