מתכון לשימור: ילדים אוספים מתכונים ייחודיים מקשישים ומנציחים אותם בספר

יוזמה ייחודית במגדל העמק: ילדי בתי הספר היסודיים יאספו מתכונים מסורתיים מקשישות העיר ויפרסמו אותם בספר חדש. המטרה: להנציח את המאכלים המיוחדים לדורות הבאים. קיבלנו מתכון למעמולים מהסבתא רחל גוזלן. גזרו ושמרו

אחיקם משה דוד | 6/2/2011 9:16 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
במגדל העמק מתגוררות קשישות רבות שמחזיקות באוצר: מתכונים של מאכלים ייחודים שהביאו עמן מארצות מוצאן. אך עכשיו החליטו ילדי העיר לחשוף את האוצר ולאסוף את כל המתכונים לצורך ספר מיוחד שינציח את המאכלים המסורתיים.
 
ילדי מגדל העמק עם הקשישות.
ילדי מגדל העמק עם הקשישות. רונן אליהו
 
רחל גוזלן, אחת הנשים הפעילות במרכז לקשיש בעיר, לא מפסיקה להתרגש כאשר ילדי בית הספר "נופים" מגיעים לביקור. במשך שנים היא זוכרת את המתכונים שהביאה עמה ממרוקו ועברו מדור לדור במשפחה. כעת היא מסכימה לחשוף אותם כדי להעשיר את הספר החדש.

"כשהילדים באים אלינו, יש לי כל כך הרבה נחת רוח", אומרת רחל. "הם רשמו את מתכון המעמולים שלי ועכשיו כל תושב במגדל העמק יכיר את המתכון, יחשוב עליי ויזכור את הסיפור האישי שלי. זה מאוד מרגש ויפה".

במסגרת הפרויקט המיוחד, מצטרפים ילדי בתי הספר היסודיים בעיר לפעילות מרכזי היום לקשיש ולומדים להכיר מקרוב את הצרכים של בני הגיל השלישי. "התלמידים מגיעים למרכז, מארחים לקשישים לחברה, משוחחים עמם, וגולת הכותרת היא הפרויקט האחרון, במסגרתו הם רושמים את סיפורי הזיכרונות של הקשישים כאשר כל סיפור מלווה במתכון ייחודי", אמר ראש עיריית מגדל העמק, אלי ברדה. "אנו יוצקים בכך תוכן מעשי לציווי'והדרת פני זקן'. המטרה היא להוריש את הסיפורים והמתכונים לדורות הבאים".

אביטל אלטמן, תלמידת בית ספר "נופים", שהכירה במהלך הפרויקט את רחל ואף רשמה את המתכון שלה, ציינה: "זה מאוד מרגש עבורי לפגוש את ותיקי העיר, לשמוע סיפורים מהילדות שלהם מהתקופה שעלו לארץ ולהכין את המתכונים והמאכלים שליוו אותם במהלך כל החיים ".
מתכון למעמולים // סבתא רחל גוזלן

החומרים:
 

תמרים. למרוח ולגלגל.
תמרים. למרוח ולגלגל. ראובן קסטרו
1 כוס שמן
1 מרגרינה בטעם חמאה
1 כוס מיץ תפוזים טבעי
1/2 כוס סוכר
קילו קמח
2 שקיות אבקת אפיה
2 סוכר וניל
אבקת סוכר
ממרח תמרים


ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים יחד ומחלקים ל-6 כדורים.
2. פותחים כל כדור לעלה, מרדדים ומורחים ממרח תמרים בנדיבות ומגלגלים לגליל.

3. חותכים לעוגיות ואופים בחום בינוני של 180 מעלות, עד שיזהיב.
4. מוציאים מהתנור, מצננים ומפזרים אבקת סוכר.


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->