רואים שיש לך פלפל: על הפיצות החדשות (והחריפות) של "טוני וספה"
לקחנו לטעימה את מגשי הפיצה החדשים של טוני וספה – שניים חריפים ואחד נטול רסק עגבניות. למרות שהתקשנו לצלוח את הפלפלים החריפים, הצלחנו לשרוד כדי לספר

לכן, כשהתבשרנו שיש טעמים חדשים, מיד ניגשנו לבדוק הכצעקתה. לצורך מבדק הפיצות החדשות גייסנו ארבעה טועמים (בנוסף לעבדכם הנאמן): החיפאים השמנמנים, זוג מהנדסים חובבי מזון שמבינים דבר או שניים בפיצות (ובמיוחד בטוני וספה), והנהנתנים - זוג תל אביבי ותיק שנהנה לקפץ בין בירות עולם ולדגום מזון משובח.
התלבשנו על המגשים, להלן רשמינו:
מה מקבלים: פטריות פורטובלו, רוקפור, מוצרלה, שמן זית ורוזמרין.
מבחן הטעימה: מדובר בפיצה צהבהבה ונאה, בה פטריית פורטבלו שמנמנה נחה על מצע של גבינות טעימות. כבר מהביס הראשון מורגש חסרונו של רסק העגבניות, מה שגורם לפיצה להרגיש דלה במקצת. כמו שהגדירה זו החיפאית, "בלי רסק עגבניות זו לא
ועדיין, הגבינות זכו לשבחים על טעימותם ומליחותם והפטריות היו בשרניות ועשירות בטעם. מדובר בפיצה קלילה יחסית, שנעלמה במהירות מהמגש, אולי בגלל שכל הטועמים הם חובבי גבינה/פטריות.
בשורה התחתונה: אוורירית, נעימה ולא ממש מרגשת.
מדד כוכבים: שלושה וחצי.

מה מקבלים: עגבניות, שום, פרוסות של פלפל חריף וצ'ילי.
מבחן הטעימה: הצילו! צעקות השבר נשמעו ברחבי החדר כשביסים ראשונים נלקחו מהפיצה הזו. מדובר בפצצת חריפות מתקתקת שמתפוצצת לך בפה ברעש גדול (וברעש כפול, אם יוצא לכם ליפול על פרוסה גדולה של פלפל חריף).
אחרי כמה ביסים אפשר להתרגל לחריפות ולהתעמק בפיצה, שלמעשה אין בה הרבה מעבר לטעמים סטנדרטיים. כלומר, עיקר הכוח של המנה הזו היא בחריפות שלה, שבשבילנו הייתה מוגזמת עד כדי בלתי אפשרית לאכילה.
בשורה התחתונה: למזוכיסטים ובעלי תיאבון לחריף.
מדד כוכבים: שניים וחצי.
מה מקבלים: רוטב עגבניות, מוצרלה, פרוסות של פפרוני, פרוסות של פלפל צ'ילי.
מבחן טעימה: פיצה זו הוכתרה בטעימה מכולם בגלל שילוב נכון בין חריפות ומתקתקות. מדובר למעשה בפיצת פפרוני די סטנדרטית שמקבלת טוויסט של פלפל חריף.
אוהבי הפפרוני התמוגגו מהטעם, אבל החריפות היתה מוגזמת לטעמינו. ברגע שנופלים על פלפלון שכזה, הפיצה הופכת גם היא לפצצת חריפות שלא תמיד נעימה בפה. אבל עם בקבוק מים גדול והרבה חיבה לפפרוני, מדובר בהצלחה.
בשורה התחתונה: זהירות, מוקשים בדרך.
מדד כוכבים: שלושה וחצי.