אסיה שיק: נא להכיר - יוזו

סביר להניח שמעולם לא שמעתם עליו, אבל חובבי האוכל האסייתי האדוקים ומסעדות הגורמה כבר מזמן מוסיפים אותו למאכלים שלהם. כל מה שצריך לדעת על הטרנד האסייתי הנוכחי

שחר שילוח | 27/1/2011 12:49 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
המטבח האסיאתי הכניס לז'רגון הקולינרי שלנו מושגים חדשים: מיסו, הויסן, מירין, אזוקי, טמפה. לא תמיד אנחנו יודעים ממה הם עשויים ואיך חומרי הגלם שלהם נראו לפני שהפכו לנוזל, אבקה או נודלס. לי תמיד נדמה שכולם בסופו של דבר עשויים מסויה.

אחד המוצרים האלה הוא יוּזוּ, שחובבי האוכל היפני ודאי נתקלו בו, בעיקר אם הם לא מסתפקים בסושי מהסוג המהיר, כזה שאפשר כמעט לכנות פלאפל-סושי.

ליוזו אין שום קשר לסויה. זהו פרי בגודל קלמנטינה ממשפחת פירות ההדר, אבל לא כזה שתמצאו בפרדסי השרון. הוא הופיע לא מזמן בתוכנית "Top Chef": המתמודד ספייק נאלץ לארוז את סכיניו ולחזור למטבח הביתי שלו בעקבות מרק עגבניות ותמרהינדי שמשתתף אחר, אנג'לו, הגניב לתוכו ג'ל יוזו. הכוונות של אנג'לו היו זדוניות והשיגו את מטרתן, אבל אל תתנו לזה להטעות אתכם – מדובר במוצר נחשק, שלאחרונה שפע של מסעדות ברחבי ארצות הברית נקראות על שמו ושפע של מנות גורמה ישראליות מתהדרות בו.

יחצ
יוזו. חפשו אותו במרכולות אסייתיות או במשתלות מקצועיות. יחצ
יצור כלאיים

היוזו הוא זן כלאיים של פרי הדר בר שנקרא Ichang papeda ושל תפוז חמצמץ. מקורו בסין, אך הוא גדל בעיקר ביפן, שם משתמשים בשבבי הקליפה שלו לתיבול ירקות מבושלים, דגים ונודלס.

גרידת הקליפה והמיץ משולבים ברטבי סויה, מיסו, חומצים ומטבלי פּוֹנזוּ העשויים מחומץ אורז, מירין, סויה ומרכיבים נוספים. בטעמו של הפרי יש חמיצות, חריפות ומתיקות ולעתים מגדירים אותו כשילוב בין משמש ללימון. מכיוון שהיוזו, ובעיקר קליפתו, ארומתיים מאוד, הוא מכונה "האתרוג היפני".

למרות שהיוזו גדל בעיקר ביפן, זה לא מפריע לו להופיע במסעדות המערב. בארץ תמצאו את היוזו די בקלות בתוך מנות המבוססות על חיות שנישלו מהים. בכתית, למשל, מוגשת מנת סביצ'ה ילו-טייל עם מיונז יוזו. בסושי סמבה תוכלו לקבל רוטב יוזו על הקלמרי,

ובמסעדת טאטאמי החיפאית יגישו לכם סלמון כבוש במיסו ויוזו. על אף שכבר לא מדובר במרכיב נדיר, רוב הסועדים לא ראו את הפרי בשלמותו מעולם. שפים משתמשים בדרך כלל במוצרי יוזו שונים ולא ביוזו במצבו הטבעי. בכך הוא דווקא כן דומה לסויה.

מוצרי היוזו שמוכרים למערב הם מיץ יוזו מרוכז, חומץ יוזו המשמש למרינדות ולרטבים לסלטים, משחת יוזו מתובלת שניתן להגיש לצד הסושי או להשתמש בה כפי שמשתמשים במשחת קארי, אבקה מקליפת יוזו שניתן לפדר בה בעדינות מנות וקינוחים.

בארץ אפשר להשיג מיץ יוזו בחנויות למזון אסיאתי. המוצר לא זול, ולא רק בגלל האקזוטיקה – מכל פרי יוזו ניתן להפיק פחות משתי כפות מיץ, משום שהוא מורכב ברובו מקליפה וגרעינים. אם אתם חושקים ביוזו טרי, ניתן להשיג נטעי יוזו במשתלות מקצועיות.

קוקטייל יוזו (אפשר להשתמש גם בליים):

המרכיבים:

60 סמ"ק רום לבן
20 סמ"ק וודקה וניל
20 סמ"ק טריפל סק
30 סמ"ק סירופ סוכר
½1 כפות מיץ יוזו
קרח
סודה

ההכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים פרט לסודה, בשייקר עם קוביות הקרח.
2. מסננים ומוזגים לכוס.
3. מוסיפים סודה וקוביות קרח.



כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->