עוף והדר: עוף צלוי בלימונים

ארטישוק, פול ירוק ,שורשים ולימונים כבושים הם הבסיס של כל מטבח מרוקאי. השף מאיר אדוני עם מתכון לעוף צלוי בלימונים שישדרג כל ארוחה

nrg מעריב | 26/1/2011 9:08 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: עוף, לימונים
החומרים ל-6 סועדים:

1 חבילת פרגיות – 3 יחידות חצויות לאורך הגב לשני חצאים
100 גרם לימונים כבושים
1 צרור עלי מרווה
8 תחתיות ארטישוק, קלוף ונקי כך שנישאר רק הלב (ללא השערות)
150 מ" ל שמן זית
1 ראש שום חצוי
1/2 בקבוק יין לבן
1 כוס פול ירוק, קלוף, חלוט (כשתי דקות בישול), מצונן וקלוף - אפשר להחליף באפונה ירוקה טרייה/קפואה
1 שורש סלרי קלוף חתוך לחצאי פרוסות
2 שורש פטרוזיליה קלופים וחתוכים לרבעים
1 כרישה (החלק הלבן) חתוך לטבעות עבות
1/2 כוס שקדים טבעיים מושרים במים חמים ולאחר מכן קלופים
מלח ים + פלפל שחור

לציפוי פריך(קרסט):

 1/2 כוס שקדים קלויים טחונים
1 צרור פטרוזיליה
2 כפות לימון
3 כפות שמן זית
1 כף מלח ים
פלפל שחור


יחצ
עוף צלוי בלימונים יחצ
ההכנה:

1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
2. בסיר עבה, משחימים במעט שמן את הפרגיות להזהבה, מוציאים לתבנית האפייה וממשיכים להזהיב בסיר את הארטישוק, השורשים והשקדים המולבנים.
3. שופכים את עודפי השמן מהסיר ומרתיחים בו את היין הלבן כדקה, לאחר הרתיחה סוגרים את האש ומוסיפים את המרווה

והלימונים הכבושים, ומעבירים הכל אל תבנית צלייה למשך 50 דקות בתנור.
4. במקביל מערבבים את תערובת קרסט הפטרוזיליה לפירורים לחים גסים, ולאחר 50 הדקות מפזרים על העופות וצולים עוד כ-10 דקות.
5. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים את הפול ירוק, מטפטפים מעט שמן זית ומגישים.

באדיבות השף מאיר אדוני לחברת טבעוף.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->