כל מסעדה צריכה מרפסת: ביקור ב"ממילא קפה"

התפריט של "ממילא קפה" לא מציע שום דבר יוצא דופן ויש בו את כל מה שנכון וטרנדי בימים אלה, אבל שווה להגיע אליה בזכות המרפסת המהממת שלה. אולי עם מעט מאמץ, גם האוכל יגיע לרמה שלה

יובל הימן | 24/1/2011 17:21 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בשורה התחתונה, צריך טבח מוכשר למדי כדי להתמודד עם התפאורה שמקיפה את "ממילא קפה". קשה להתחרות ביופי הארכיטקטוני, בייחוד במרפסת. היה יום קר בהחלט, ובכל זאת בחרנו לשבת במרפסת הצוננת. למה? כי היא פשוט שווה את הסבל.

כשאתה יושב בגזוזטרה רחבת ידיים, מסביבך בתי ממילא הישנים שעברו שחזור - חצי בולטים, חצי נחבאים בין הבניינים החדשים - סביר שהאוכל שיוגש לך יהיה טעים יותר. מאידך, זה יכול לפעול לרעת מקום, מכיוון שממסעדה שנופיה יפים כל כך וההשקעה בה אדירה, אתה מצפה לאוכל יוצא דופן.

וכבר עכשיו אני יכול לבשר שהאוכל ב"ממילא קפה" אינו יוצא דופן. בטח לא ביחס להשקעה מסביב, ולא רק בסוגיית העיצוב.
שימי נכטיילר
עיצוב עם מחשבה. קפה ממילא. שימי נכטיילר

אתן דוגמה למחשבה היפה ולהשקעה שניכרות בהגשה במקום. על מגש יש בקבוק שמן זית מקיבוץ רביבים. לא שמן שאני אוהב, אבל המחשבה כאמור טובה. לידו ניצב בקבוק חומץ בלסמי. ליד צמד הבקבוקים יש עציץ פח קטן ובו עשב ריחני. על השולחן שלנו היה אורגנו, אבל באותה מידה יכולנו להתיישב ליד בזיליקום, זעתר או טימין. יפה. על אותו המגש נמצאים גם הסכו"ם, מלח ופלפל וסוכר.

רק דבר אחד נעדר, מפיות. לקראת סוף הארוחה, כשביקשנו לנגב שפתיים, הביאה המלצרית שתי מפיות יפות מבד משובץ. למעט העובדה שהמפיות לא הגיעו לפני הגשת האוכל, ב"ממילא קפה" מנסים לתת את הדעת על הפרטים הקטנים.

 

כל מה שנכון וטרנדי היום. קפה ממילא.
כל מה שנכון וטרנדי היום. קפה ממילא. שימי נכטיילר
התפריט של המסעדה לא מציע שום דבר יוצא דופן. יש בו את כל מה שנכון וטרנדי בימים אלה, כולל פולנטה וביצה עלומה. המנה, שמגיעה עם פרמזן וירקות שורש, אמורה לספק לסועד את הרצון למשהו רך, מרגיע ומלטף. המנה באמת כזאת, אם כי לא לגמרי: הפולנטה הייתה רכה. החלמון היה נוזלי ומסביבו חלבון לבנבן, מוצק אך לא צמיגי, וביניהם ירקות שורש ופטריות יער צלויות. אבל משהו היה חסר לי כדי שהמנה תהיה מעולה, כדי שתשיג את המטרה שלשמה היא הורכבה. נכון, היא חיבקה, אבל זה היה חיבוק חם ולא חיבוק חם ואוהב.

עוד היה בארוחה גרבלקס עם צנונית, חסה, קורנישונים,
צלפים, בצל ורוטב של שמנת ושמיר. כל רכיבי המנה היו טובים וטריים, אבל הם לא הצליחו להתגבש יחדיו.

ואגב עניינים טרנדיים, קורנישון - המלפפונים החמוצים המיובלים שהצרפתים אוהבים - הם לא איזה שוס גדול. אפשר להכין במקום זה מלפפונים רגילים בחומץ או מלח ולסגור עניין.

ריזוטו פטריות יער הצליח בטכניקה. האורז בושל בדיוק רב וכך גם הפטריות השונות, ביניהן שי מג'י ויער. אכלתי בחיי ריזוטו פטריות טוב מזה של "ממילא קפה", אבל בזכות המרפסת והמבנים שסביב, אחלוק לו שבח או שניים. מה שבטוח הוא שמבין כל המנות שטעמנו, הריזוטו היה הטוב ביותר. 

שימי נכטיילר
עם עוד קצת מאמץ במטבח, גם המזון ירקיע שחקים. ממילא קפה. שימי נכטיילר

כמעט שאין מנות שעוברות את רף 50 השקלים ב"ממילא קפה". הסיבה היא ש"ממילא קפה" עובדת לפי השיטה האופנתית האחרונה: מנות מוקטנות במחיר מופחת. הכל טוב, יפה ולכאורה כלכלי לסועד, רק שבסוף ארוחה בת ארבע מנות ושני בקבוקים של סטלה אתה נפרד מ-230 שקל.

המנה האחרונה שאכלנו הייתה פילה מוסר ברוטב לימונים כבושים. כל טבח שרלטן היה מוציא תחת ידיו מנה שהיא או מלוחה מדיי או חמוצה מדיי. המוסר (לא מדובר בדג שלם אלא בנתח מהפילה) הגיע כשמסביבו רוטב מאוזן ואחיד בזכות אמולסיה נכונה. לידו הייתה ערימה קטנה של שעועית רחבה ושעועית ירוקה, שהוקפצו בזריזות ושמרו על פריכות.

רק הערה אחת יש לי, והיא נוגעת למשך הזמן שהצד של העור בילה על המחבת. העור הגיע חרוך יותר מכפי שהיה צריך. אמנם זה השתלב לא רע עם הרוטב, אבל אין לי ספק שלא זאת הייתה הכוונה של הטבח.

בסופו של דבר, התחושה היא ש"ממילא קפה" הוא יותר מבית קפה שמגיש אוכל. עם עוד קצת מאמץ במטבח, גם המזון ירקיע לסטנדרטים שמספקת המרפסת המדהימה והירושלמית כל כך.

ממילא קפה, שדרות ממילא 14. טל': 02-5482230.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->