מתוק לשבת: חלווה עם הרוח

מרירה או מתקתקה, אוורירית או דחוסה, חוטים או קוביות, שייק או עוגיות. לא משנה באיזו צורה או טעם, החלווה תמיד מהווה סיום אצילי וים תיכוני לארוחה. כמה עובדות על המתוק המתוק הזה ומתכון אחד לקינוח

בילי חכמי | 28/1/2011 13:23 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
1. משמעות שמה של החלווה הוא "ממתק" בערבית. כדי להבדיל בינה לבין ממתקים נוספים, בערבית מכנים אותה "ממתק טחינה".

2. תחילתה של החלווה הנפוצה בארץ, העשויה מחמאת שומשום ומסירופ סוכר או דבש ביחסים שווים, מאוחרת בהרבה לזו של החלווה הקלאסית. המקור הטורקי התבסס בכלל על סולת ולא על שומשום. בנוסף, יש גם חלווה על בסיס חמניות, קצח, קמח תירס, בוטנים ואורז.

3. קצת בריאות: הכי טוב להשתמש בשומשום מלא שזרעיו לא קולפו. תזונאים רבים מדגישים את חשיבותו של סוג זה מאחר שהקליפה מכילה את מרבית החומרים המזינים. מובן שכמו בכל המלצה בריאותית, יש מי שחולק גם על זה. קליפת הזרעים מכילה גם חומצה אוקסלית אשר פוגעת בספיגת הסידן, ומומחים מסוימים מסתייגים מההמלצה לאכילת שומשום מלא בלבד.
 
חלווה בחנות
חלווה בחנות "ספייסס". יש גם חלווה על בסיס קצח ובוטנים. ראובן קסטרו
4. פרטים רבים משפיעים על טעם חמאת השומשום, וכדאי לקחת את זה בחשבון כשמחליטים איזו חלווה להכין. יש טחינה מרירה, עדינה, אוורירית, אגוזית ומתקתקה. את חלקן עדיף להמתיק בדבש ואחרות בסירופ סוכר או בסילאן. לחלקן תתאים תוספת של פיסטוקים או זעפרן ולאחרות שוקולד או תפוזים. צריך גם להחליט אם מעוניינים בחלווה יבשה, חלקה או דחוסה.

5.  פרט לטעמים שונים, את החלווה ניתן להגיש גם במגוון צורות: שייק, עוגה, גלידה, טרין, חוטים, קוביות, עוגיות, ממרח, סופגניות, במבה, ומתברר שאפילו ענן. "פישמניה" הוא שמה של המנה הזו, מעין צמר גפן מתוק העשוי משערות חלווה.

6. חלווה איכותית במיוחד היא ה"שאמית", גרסה סורית שאחוז השומשום בה גבוה מאחוז הסוכר. הטחינה בה מוקצפת כך שמרקם החלווה אוורירי יותר ופחות גרגירי.

7. ב"חלווה נצרת" ייצרו לפני כשנה את כיכר החלווה הגדולה בעולם. אורכה היה 200 מטר ומשקלה שמונה טון, וההישג נרשם בספר השיאים של גינס. הקהל הרחב הוזמן באותו היום למשימת חיסול המונית.

8. במרבית מתכוני החלווה משתמשים בבורית, שורש בעל סגולות רפואיות, שבו משתמשים גם בסבונים לצורכי הקצפה.
ראובן קסטרו
פרפה חלווה של סטפן בראון. ראובן קסטרו
נסו את זה בבית: פרפה חלווה של מסעדת סטפן בראון

החומרים ל-6 מנות:
6 ביצים מופרדות
140 גרם סוכר
120 גרם טחינה גולמית
200 מ"ל שמנת מתוקה
42% שערות חלבה
סירופ שוקולד

ההכנה:

1. מערבבים 6 חלמונים עם 40 גרם סוכר.
2. מוסיפים 120 גרם טחינה גולמית.
3. מערבבים את השמנת המתוקה עם 50 גרם סוכר

ומצרפים לתערובת החלמון והסוכר.
4. מערבבים 3 חלבוני ביצים עם 50 גרם סוכר, מוסיפים לתערובת ומעבירים הכול למקפיא.

להגשה:

מפזרים למעלה שערות חלבה ומוסיפים סירופ שוקולד.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->