מתוק בשבט: ארבעה קינוחים לחג
בקשנו מארבעה שפים רעיונות לקינוחים ברוח החג ויצאנו עם מתכונים מתוקים שמשלבים פירות יבשים אגוזים, שקדים ושוקולד. לאכול ולזלול גם ביום חול

החומרים ל-12 יח':
3/4 כוס חלב
1 אשל
1/4 כוס שמן
2 ביצים
2 כפות משמש מיובש קצוץ
2 כפות קשיו קצוץ
2 כפות פקאן קצוץ
2 כפות תאנים קצוצות
1/2 כוס סוכר
3 כפות סילאן
2 וחצי כוסות קמח תופח
1 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
להברשה:
3 כפות ריבת משמש
2 כפות מים
ההכנה:
1. מערבבים את כל הפירות היבשים+פיצוחים עם 1 כף קמח בצלוחית נפרדת.
2. בקערה נפרדת מערבבים יחד את החלב, אשל, שמן, ביצים, סוכר וסילאן.
3. בצלוחית נפרדת מנפים יחדיו א הקמח ,סודה לשתיה והמלח.
4. מערבבים את התערובת הפירות והפיצוחים יחד עם התערובת הרטובה.
5. להוסיף את הקמח לבחוש
6. לצקת לשקעים, מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך אפיה של 20-25 דק' עד שקיסם שננעץ למרכז יוצא יבש.
7. לאחר האפייה מוציאים ומצננים קלות.
8. בסיר קטן מביאים לרתיחה עדינה 3 כפות ריבת משמש יחד עם 2 כפות מים.
9. מורחים על המאפינס בעזרת מברשת ומגישים.

החומרים:
500 גר' שוקולד חלב או מריר
400 גר' שקדים קלויים פרוסים
100 גר' פיסטוקים קצוצים
100 גר' קליפת תפוז מסוכרת
50 גר' פצפוצי אורז
ההכנה:
1. להמיס 400 גר' שוקולד חלב או מריר בסיר אדים.
2. להוריד מהאש, להוסיף את 100 גר' השוקולד הנותרים ולערבב היטב.
3. להוסיף את יתר המצרכים
4. לערבב לעיסה אחידה
5. למלא במנג'טים בעזרת שתי כפיות
באדיבות ממרכז המבקרים והסדנאות SARINA ממושב עין ורד.

בראשית אופים את הבסיס הפריך ואח"כ מכינים את תערובת האגוזים בקרמל ומגישים.
החומרים לבצק:
50 גרם סוכר
100 גרם חמאה
1/2 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1חלמון
ההכנה:
1. במעבד מזון, יש לעבד את כל החומרים לבצק פריך.
2. לעטוף את הבצק ולתת לו לנוח במקרר כשעה.
3. לרדד ולרפד קלתית פאי בבצק ולאפות בחום של 170 מעלות עד להזהבת הבצק.
החומרים לקרמל:
1 כוס סוכר
1/2 מיכל שמנת מתוקה
75 גרם חמאה
4 כוסות אגוזי פקאן
ההכנה:
1. מכינים קרמל מהסוכר ומוסיפים בהדרגה את השמנת מתוקה.
2. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה והאגוזים.
3. מעבירים התערובת לתוך הבצק האפוי.

החומרים:
100 גר' חמאה מומסת
1 כוס סוכר דמררה
3 ביצים
2 כפות סילאן
400 גר' ממרח תמרים
1 כפית קינמון
1 כפית מיץ לימון
1/4 כוס אבקת שקדים
1 3/4 כוסות קמח תופח
1 שקית אבקת אפייה
2 תפוחים גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
אביזרים:
מיקסר קיצ'נאייד (וו הקצפה)
ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו בהקצפה, מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר במהירות בינונית.
2. כשמתקבלת תערובת תפוחה ואורירית מוסיפים את החמאה המומסת והסילאן ומערבבים היטב.
3. מוסיפים תוך כדי עירבוב את ממרח התמרים, אבקת השקדים הקינמון ומיץ הלימון עד שמתקבלת תערובת אחידה .
4. מוסיפים במהירות נמוכה את הקמח והאבקת האפייה ומערבלים כ-2 דקות עד שכל הקמח נבלע היטב בתערובת.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית מאורכת המרופדת בנייר אפייה, מפזרים את התפוחים ועם הידים, תוחבים אותם פנימה ומפזרים מעל את האגוזים.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (כ-180 מעלות) למשך כ- 45- 50 דק' או עד שהעוגה משחימה והקיסם יוצא יבש ממרכזה.







נא להמתין לטעינת התגובות