עובד אדמה: שלושה מתכוני שורשים

הם אומנם לא אקזוטיים וצבעוניים כמו פירות שנופלים מהעץ, אבל הם יכולים לשדרג כל ארוחה. גיל גלר יורד עמוק לאדמה וחוזר עם שלושה מתכונים עם ירקות שורש

גיל גלר | 23/1/2011 8:46 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: ירקות שורש
סלט ירקות שורש עם ויניגרט לבנה

החומרים ל-4 מנות:

סלק אחד, מקולף וחתוך בצורת גפרורים
צרור עלי מנגולד, חתוכים דק
שומר אחד, חתוך דק בפרופיל
שורש סלרי אחד, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
צרור עלי בייבי
חופן גרגרי רימון או אוכמניות


חופן פקאן סיני, שבור גס
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
חופן גדול של עגבניות שרי, חתוכות לחצאים
קולרבי אחד, מקולף וחתוך בצורת גפרורים
צנון אחד, חתוך בצורת גפרורים

לרוטב הוויניגרט:

200 גרם לבנה
5% 3 כפות מיונז
מיץ מלימון אחד
1/2 כוס שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל שחור טחון
חופן נענע קצוצה
1/2 כוס מים
שן שום כתושה

ההכנה:

1. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערת ערבוב ויוצקים אותו על הירקות החתוכים.
2. ניתן להוסיף קצח לקישוט.

סלט ירקות שורש גיל גלר
סלט ירקות שורש. סלט ירקות שורש גיל גלר
קדירת בקר ושורשים בבישול איטי וארוך

החומרים ל-4 מנות:

1 ק"ג בשר כתף בקר (אפשר גם חזה בקר או שריר)
3 בצלים לבנים, חתוכים לקוביות
צרור סלרי קצוץ גס
4 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות
4 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים וחתוכים לקוביות
2 חופנים גדולים ומבושלים של גרגרי חומוס
1 שורש פטרוזיליה (גזר לבן), מקולף וחתוך לקוביות קטנות
1 שורש סלרי, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
1 בקבוק יין אדום יבש איכותי
שמן זית לטיגון
1/2 כוס של סוכר חום / סילאן
כף מלח
כפית פלפל
7 שיני שום שלמות ומקולפות
קינמון
עלי דפנה
פלפל אנגלי

להגשה: חופן גדול של פטרוזיליה ואגוזי קשיו קצוצים

ההכנה:

1. מלהיטים סיר גדול בעל תחתית עבה ומוסיפים שמן זית לצורך "סגירת" הבשר (טיגון מכל הצדדים). כשהבשר סגור היטב מעבירים אותו לכלי נפרד.
2. באותו סיר מטגנים את הבצל עד להשחמה ואז מוסיפים את שאר הירקות ויתר החומרים.
3. מחזירים את הבשר אל הסיר ומוסיפים מים עד לשני שליש גובה הסיר. זיכרו: מים ניתן להוסיף, אבל קשה לצמצם.
4. מביאים את הקדירה לרתיחה חזקה ומנמיכים את האש לרמת רתיחה מינימלית (פעפוע עדין). בדקו האם הקדירה מכוסה בנוזל, ואם לא אז יש להוסיף יין אדום עד לכדי כיסוי (או לחלופין מים).
5. מבשלים שלוש שעות וחצי. מדי פעם יש לבדוק את התבשיל כדי לוודא שלא חסרים מים ושהתבשיל לא נדבק לסיר ומתחיל להישרף. מומלץ לטעום את הנוזל ולתקן תיבול.
6. להגשה: מפזרים פטרוזיליה ואגוזי קשיו על מנת לתת רעננות וקרנצ'יות לתבשיל.


ראובן קסטרו
תוספת של ירקות שורש למנה עיקרית. ראובן קסטרו
תוספת שורשית למנה עיקרית

החומרים ל-6 מנות:

3 גבעולי תימין מפוררים
1/2 לימון פרוס דק עם הקליפה
מיץ מלימון אחד
שמן זית
צרור אורגנו טרי, מפורר לעלים
חופן גדול של סוכר חום או 3 כפות סילאן
4 גזרים קטנים מקולפים שלמים (יש לבשל אותם במים עד לחצי ריכוך)
6 בצלי שאלוט קטנים, קלופים
ראש שום לא מקולף, חתוך בחציו
2 שורשי סלרי קטנים, מקולפים וחתוכים גס (יש לבשל אותם עד לחצי ריכוך)
4 שורשי פטרוזיליה (גזר לבן), קלופים בשלמותם (יש לבשל אותם עד חצי ריכוך)
2 יחידות כרישה דקה, נקייה וחתוכה לחתיכות של 12 ס"מ

ההכנה:

1. לערבב את כל המרכיבים ביחד ולאפות בחום של 220 מעלות כ-15 דקות. שימו לב שהירקות לא אמורים להיות רכים.
2. להגיש עם כל מנה עיקרית - דג, בשר או ארוחת גבינות.


גיל גלר הוא השף של "גיל גורמה קייטרינג". חפשו אותו בפייסבוק או ב- gilgourmet.co.il

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->