עוף סוף: עוף עם פירות יבשים
ט"ו בשבט כמעט הגיע, ולכם שוב יש הזדמנות לאכול פירות יבשים ופיצוחים בלי רגשות אשמה. לכבוד החג הכי מתוק, נפרסם כאן כל השבוע מתכונים מיוחדים באווירת החג. קבלו מתכון עסיסי שכדאי להכין בהזדמנות מיוחדת
1 עוף שלם נקי
1ק"ג אוכמניות קפואות
100 גרם קשיו
100 גרם צימוקים
100 גרם פיסטוקים
100 גרם אגוזי לוז
100 בוטנים
100 גרם תאנים מיובשות
100 גרם משמשים מיובשים
100 גרם שזיפים מיובשים
2 ראשי שום מפורקים
3 יחידות בצל קצוצות דק
3 ענפי טרגון
1 כוס ליקר מנטה
1/2 כוס שמן זית
מלח/ פלפל

עוף עם פירות יבשים.
דרור כץ
ההכנה:
1. בסיר עמוק מחממים את שמן הזית ומשחימים את העוף מכל צדדיו.
2. מוציאים מהסיר ומכניסים פנימה את הבצל והשום ומטגנים אותם עד שמתקבל צבע קרמל.
3. מוסיפים את האוכמניות ואת יתר הפירות היבשים, מתבלים ומוסיפים את
הטרגון.
4. מכניסים חזרה את העוף ומוסיפים את הליקר ואת המים עד גובה העוף.
5. מכסים ומבשלים למשך שעה קלה על אש נמוכה.
6. הצעת הגשה – להגיש על מצע אורז לבן, פירה תפוחי אדמה או על מצע ירקות שורש מבושלים.
המתכון באדיבות השף טל כהן לרשת "טיב טעם".