אופים בלבד
אם בא לכם על ארוחה אלגנטית במיוחד, כדאי שתיעזרו באוסף המתכונים המושלם מבית כתב העת מארי קלייר. שלושה מתכונים שקל לעשות בתנור - פחות בלגן במטבח. בתיאבון
600 גרם פילה טונה
מלח ים
15 עלי קפיר ליים
2 כפות גרגירי פלפל ורודים
500-250 מ"ל 2-1) כוסות) שמן זית מעודן
מיונז ביתי, להגשה
נתחי לימון, להגשה
ההכנה:
.1 מחממים את התנור ל130- מעלות.
.2 מנקים את נתח הדג ומסלקים ממנו את הבשר הכהה. אם הנתח עבה במיוחד, פורסים אותו לשניים לאורכו.
.3 מניחים את הדג בתבנית צרה ומוארכת (תבנית כיכר לחם) או בקדירה קטנה.
.4 מתבלים במלח ים ומפזרים מלמעלה את עלי הקפיר ליים ואת גרגירי הפלפל.
.5 יוצקים שמן בכמות שמספיקה לכיסוי הדג ואוטמים את הכלי במכסה או בנייר אלומיניום. אופים 5 דקות.
.6 מוציאים את הטונה מתוך השמן ומגישים אותה בפרוסות עבות, יחד עם תפוחי אדמה מאודים, מיונז ופלחי ליים טרי.
מיונז ביתי
.1 מפרידים שתי ביצים. את החלמונים שמים בקערה גדולה בתוספת כפית חומץ יין לבן וכפית חרדל דיז'ון.
.2 טורפים את החלמונים עד שהתערובת מסמיכה והופכת שמנתית.
.3 תוך כדי טריפת התערובת, מטפטפים פנימה באיטיות כ250- מ"ל (כוס אחת) שמן זית או שמן רגיל, עד שהתערובת מסמיכה. כשהתערובת הופכת לגוש מוצק למחצה, מתבלים במעט מלח ים ובפלפל שחור טרי. מתקבלת כמות של 250 מ"ל (כוס אחת).

החומרים ל6- מנות:
200 גרם 1) ו2/3- כוסות קמח רגיל)
100 גרם חמאה ללא מלח
קורט מלח
2 כפות מים קרים
4 בצלים אדומים
2 כפות
חופן עלי תימין
כף חומץ בלסמי 3
עגבניות תמר בשלות
10 זיתי קלמטה
מלח ופלפל שחור
כף שמן זית (לזילוף)
עלי בזיליקום

ההכנה:
.1 מכינים את בצק הטארט: שמים בקערת מעבד המזון קמח וחמאה קרה, חתוכה לקוביות. מוסיפים מעט מלח ומעבדים במשך דקה. מוסיפים מים קרים ומעבדים עד שכל המרכיבים מתלכדים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים לחצי שעה.
.2 בעזרת מערוך מרדדים את הבצק. משטחים בתבנית פאי בקוטר 25 ס"מ. מצננים 30 דקות.
3. מחממים את התנור ל180- מעלות.
.4 קולפים את הבצלים, וחותכים כל אחד לשישה חלקים. שמים אותם במחבת בעלת תחתית כבדה, בתוספת שתי כפות שמן זית וכמה ענפי תימין.
.5 מטגנים על להבה נמוכה כ20- דקות או עד שהבצל מתחיל להתרכך ולהתקרמל קלות. מוסיפים כף חומץ בלסמי.
.6 מערבבים את כל החומרים וממשיכים לבשל חמש דקות נוספות.
.7 מורידים מן האש ומפזרים את הבצלים על פני תחתית בצק הטארט.
.8 חותכים שלוש עגבניות תמר בשלות לפרוסות עבות ומסדרים אותן על פני הבצל.
.9 מגלענים עשרה זיתי קלמטה ומפזרים אותם קרועים על פרוסות העגבניות. מתבלים במלח ובפלפל שחור טחון טרי. מכסים בנייר אלומיניום ואופים 20 דקות.
.10 מסירים את הנייר וממשיכים לאפות עוד 15 דקות.
.11 מוציאים מן התנור, מטפטפים מעט שמן זית נוסף ומפזרים עלי בזיליקום קרועים.
.12 מגישים בתוספת סלט ירוק או כיכר של גבינת עזים.

החומרים ל8- מנות:
2 כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
כפית קינמון טחון
מעט מלח
2 בננות בשלות, מעוכות
150 גרם (כוס אחת) אוכמניות טריות או קפואות
3 כפות דבש
3 כפות שמן
ביצה מספר 1
185 מ"ל כוס חלב
לקישוט:
קינמון, אבקת סוכר ותות שדה
ההכנה:
.1 מחממים את התנור ל180- מעלות.
.2 מנפים לתוך קערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון ומעט מלח.
.3 מוסיפים את הבננות והאוכמניות ומערבבים אותן בעזרת מזלג, בתנועות קלות, עם הקמח.
.4 בקערה קטנה טורפים את הדבש, השמן, הביצה והחלב. מוסיפים את התערובת הנוזלית לחומרים היבשים ומאחדים בעדינות את כל הבלילה.
.5 ממלאים בעזרת כף תבנית בעלת שמונה שקעים או גביעוני נייר. בוזקים למעלה קינמון ואבקת סוכר ומניחים חצאי תותים, אם רוצים.
.6 אופים 20 דקות. מגישים מיד.
המתכונים מתוך "מטבח - אוסף המתכונים המושלם" מאת מישל קרנסטון. צילומים: פטרינה טינסליי. עריכה קולינרית: ישראל אהרוני. הוצאת "כנרת," מחיר 148 שקל.







נא להמתין לטעינת התגובות