עוף עם מעוף

עופר אסלן ומתכוניו חוזרים אחרי היעדרות בת כמה חודשים, ולרגל השיבה הוא מדגים ניצול מקסימלי של עוף אחד. להלן שלושה מתכוני עוף שיוסיפו לתפריט שלכם קצת פנצילין מן החי

יובל הימן, עופר אסלן | 10/1/2011 12:29 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אחרי הפוגה לא מתוכננת בת כמה חודשים, אנחנו שמחים לחזור למתכונים של עופר אסלן.  בינתיים אסלן עבר לבשל ב"לינק", ואף סיים לאחרונה קורס שרקוטרי, שבמסגרתו למד ממאסטר צרפתי את רזי הנִקנוּק הפרנסאווי.

במדורים הקרובים מובטח ספיישל נקניקיות הארד קור, כולל נקניקיות אמולסיה ועוד מטעמים. בינתיים המדור הזה עומד בסימן חורף, או נכון יותר - בסימן מחלות חורף. אמנם חורף אין, אבל כל מי שיש לו זאטוטים מתרוצצים בין הרגליים יודע שמחלות יש, ועוד איך יש. העניין הוא שלא כולם חולים, ואם כבר קונים עוף בשביל להכין קצת פניצילין יהודי, למה לא לדאוג לבריאים?

ובכן, למען שיוויוניות, אסלן פותח בשלושה מתכונים שמבוססים על עוף בודד. במתכון הראשון הוא לוקח חצי עוף, מעסה אותו במרינדה יבשה של תבלינים ריחניים וזורק אותו לאח עצים. במתכון השני הוא מסיר את הבשר מהעצמות, קוצץ אותו ומכין קציצות שלוקות שמזכירות קניידלעך. את העצמות הוא מפגיש עם ירקות ומכין מרק צח. בימים שנושא בזבוז האוכל במדינות מתקדמות נמצא גבוה באג'נדה, הכנה של שלוש מנות מעוף אחד הופכת רלוונטית ונכונה, ובעיקר טעימה.

יחצ
עוף במרינדה יבשה. עדיף בתנור עצים. יחצ
חצי עוף במרינדה יבשה

החומרים:
חצי עוף
כפית זרעי כוסברה
כפית זרעי אניס
כפית פפריקה מעושנת
כפית סומאק
כפית פלפל אדום
כפית מלח
2 כפיות סוכר
כפית שום יבש

ההכנה:
1. חורצים לרוחב עוף חריצים במרחק שני ס"מ זה מזה. אם משתמשים בתבלינים שלמים, זה הזמן לטחון אותם. את הסומאק מוטב להעביר דרך מסננת אחרי טחינה, כדי שלא ישבור שיניים.
2. מערבבים היטב את כל התבלינים ומעסים בהם את העוף, עד שכולו מכוסה בתערובת הארומטית.
3. עוטפים את העוף בשכבה של נייר אפיה ושתי שכבות של נייר כסף ומניחים במקרר למשך שעה לפחות, ועד 12 שעות. ככל שהעוף ישהה יותר זמן במחיצת המרינדה, כך היא תחדור אליו טוב יותר וטעמה יתעצם.
4. מכאן יש

שתי אופציות לבישול העוף. אם יש לכם אח עצים בבית תדליקו אותו ,וכשהעצים מתכסים בשכבה אפורה, זרקו פנימה את החבילה המוכספת. שעה וחצי לאחר מכן, העוף מוכן. האפשרות השנייה ארצית וזמינה יותר, והיא כוללת הדלקת תנור וחימומו ל-180 מעלות. שעה ורבע עד שעה וחצי אחר כך, העוף יהיה מוכן.
5. נותנים לעוף לנוח כרבע שעה בתוך נייר הכסף, פותחים את הניירת ואוכלים בידיים. אם יש שאריות, אפשר להכניס אותן לסלט אבוקדו למשל, או לערבב עם כמה עלי חסה בשביל הגיוון.


יחצ
פנצילין טבעי. מרק וקציצות עוף. יחצ
מרק וקציצות עוף

החומרים:
עצמות מחצי עוף פלוס גרון
2 גזרים
3 ענפי טימין
חצי כוכב אניס
3 מסמרי ציפורן
2 שיני שום
בצל בינוני
מלח

ההכנה:
1. מכניסים לסיר את כל החומרים למעט המלח ומביאים לרתיחה.
2. מוציאים את הקצף בכף, מנמיכים להבה ומבשלים שעה לכל הפחות. בתום השעה מסננים וממליחים.

קציצות עוף שלוקות

החומרים:
בשר מחצי עוף
תפוח אדמה
ביצה
כף קמח
2 כפות פירורי לחם
2 כפות שיבולת שועל
מלח
כפית פלפל שחור
כפית קינמון
כפית צפורן
כפית אגוז מוסקט
כפית פלפל אנגלי

ההכנה:
1. מתחילים בתערובת התבלינים: מערבבים את כל התבלינים מלבד המלח. משתמשים בחצי כפית למתכון, ואת היתר שומרים להזדמנות אחרת.
2. שולקים את תפוח האדמה עד ריכוכו ומועכים אותו למחית.
3. קוצצים היטב בסכין את בשר העוף. מערבבים את כל חומרי המתכון ומניחים במקום קריר לחצי שעה.
4. מחממים מים בסיר מבלי להביא לרתיחה.
5. משמנים מעט את הידיים ויוצרים כדור קטן במעט מכדור טניס. שולקים את הכדורים בעדינות במים החמים מבלי להרתיח - הרתחה יכולה לגרום לפירוק הכדורים. חצי שעה תספיק לבישול הקציצות. בינתיים מביאים את המרק לרתיחה.
6. מוציאים את הקציצות מהמים, מעבירים לקערה ויוצקים מעל מרק. חשוב לא לשלוק את הקציצות במרק, אחרת הן יעכירו אותו.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->