רק מרק

החורף סוף סוף הגיע, אז כדאי מאוד לנצל את הרגע ולהתחמם בבית עם מרק מהביל. שלושה שפים מובילים מציעים לנו מרקים שיהיה לכם קשה לעמוד בפניהם, בעיקר כשגשם בחוץ

nrg סגנון | 5/1/2011 11:34 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ראובן קסטרו
מרק עדשים שחורות של השף אייל לביא ממסעדת ''רוקח 73''. ראובן קסטרו
מרק עדשים שחורות עם עצמות בקר וחזה אווז מעושן של איל לביא, "רוקח 73"

החומרים ל-10-8­מנות (סיר של 5 ליטרים):

400-300 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות (ניתן להחליף את חזה האווז בבייקון מעושן, למי שלא שומר על כשרות, או להוסיף צלעות חזיר מעושנות במקום חלק מעצמות הבקר)
1/4 כוס שמן זית
3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות
2 בצלים בינוניים, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
6 ענפי סלרי אמריקאי, חתוכים לקוביות
7-6 שיני שום פרוסות
1 כפית שטוחה של כמון טחון
1 כפית של פפריקה מעושנת
1 כף ג' ינג'ר טרי קצוץ
800 גרם (2 חבילות) עדשים שחורות
1/2 ק"ג עצמות בקר לציר, שטופות ונקיות
4 ליטרים מים מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:

1. בסיר גדול מטגנים את חזה האווז המעושן בשמן הזית למשך 3-2 דקות.
2. מוסיפים את הגזר, הבצל, הסלרי, השום והתבלינים וממשיכים לטגן כחמש דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים את העדשים והעצמות ומערבבים היטב.
4. מוסיפים מים, מגביהים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית למשך כשעה וחצי.
5.

בודקים שהעדשים התרככו ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
6. מוציאים את עצמות הבקר וטוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר מוט. ניתן לטחון את כל המרק או רק באופן חלקי, לפי הטעם.
7. מחזירים את העצמות למרק ומגישים.
8. הצעת הגשה: מומלץ להגיש עם שבבי פרמזן, פרוסות של חזה אווז מטוגן, קרוטונים או תערובת עשבי תיבול.

ראובן קסטרו
מרק דגים ועגבניות של השף חי עטיה ממסעדת גוצ'ה. ראובן קסטרו
מרק דגים ועגבניות עם פרנו וזעפרן של חי עטיה, "גוצ'ה"

את המרק מכינים בשני שלבים-בשלב הראשון מכינים מעין ציר דגים עשיר ומתובל ובשלב השני מחברים את הציר עם שאר המרכיבים לפני ההגשה.

החומרים ל-6-4 מנות:
1 דג ים (לוקוס/פרידה/מוסר ים) מפולט ונקי מעור ועצמות, במשקל 1 קילו (שומרים את האדרה והראש לציר)

לציר:
מעט שמן זית
2 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות בעובי 2 ס"מ
1 בצל לבן מקולף וחתוך לקוביות בעובי 2 ס"מ
1 כרישה נקייה חתוכה לפרוסות בעובי 1 ס"מ
4 עגבניות טריות, בשלות מאוד וחתוכות לרבעים
1 ראש סלרי שטוף היטב ומקולף, חתוך לקוביות בעובי 1 ס"מ
2 כפות רסק עגבניות
4 ליטרים מים
 האדרה וראש הדג
קורט זעפרן
שוט (60 מ"ל) פרנו (אפשר להחליף בפסטיס או בערק)

למרק:
מעט שמן זית
3-2 שיני שום פרוסות דק
1 פלפל צ'ילי ירוק או אדום קטן, פרוס דק
1 גזר חתוך לרצועות גפרורים דקות
15-10 עגבניות שרי חצויות
בשר הדג, חתוך לנתחים לפי מספר הסועדים
1 חבילה (250 גרם) תרד טרי ושטוף
1 חופן כוסברה קצוצה

ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הציר: מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים מעט שמן זית.
2. מטגנים את הירקות היטב עד שהם מזהיבים.
3. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן עד שהוא משנה את צבעו לכתום-חום ומתחיל להידבק לתחתית הסיר.
4. מוסיפים את המים ואת שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה. תוך כדי מסירים בעזרת כף את הקצף שנוצר על פני הנוזל.
5. לאחר הרתיחה ממשיכים לבשל על אש בינונית כחצי שעה.
6. מסננים ושומרים חם.
7. מתחילים להכין את המרק: מחממים סיר ומוסיפים מעט שמן זית.
8. מוסיפים שום וצ' ילי, גזר ועגבניות שרי ומטגנים מעט.
9. מוסיפים את הציר החם, הדג והתרד ומבשלים חמש דקות עד שהדג מוכן.
10. מוסיפים כוסברה ומגישים לכל סועד נתח של דג ומרק.
11.הצעת הגשה: אפשר להזליף מעל מעט שמן זית ולהגיש ליד קרוטונים עם המון שום.

ראובן קסטרו
מרק מינסטרונה של השף אייל הרוש ממסעדת בליני. ראובן קסטרו
מרק מינסטרונה של אייל הרוש, "בליני"

החומרים ל-6 מנות:

2 גזרים חתוכים לקוביות בעובי 1 ס"מ
2 גבעולי סלרי קצוצים דק, ללא עלים
1 בצל לבן, חתוך לקוביות
1 גבעול כרישה, חתוך לעיגולים דקים
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בעובי 1 ס"מ
שמן זית, לטיגון
3 שיני שום כתושות
כוס וחצי יין לבן
2 ליטרים מים
100 גרם פסטה מסוג פוזילי (רצוי צבעונית)
מלח ופלפל שחור טחון

ההכנה:

1. מטגנים את כל הירקות פרט לשום, בשמן זית בסיר רחב וגבוה על אש בינונית כעשר דקות.
2. מוסיפים את השום והיין ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים כשני ליטרים מים ומביאים לרתיחה נוספת.
4. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה.
5. בעשר דקות האחרונות של הבישול מוסיפים את הפסטה.
6. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->