לפני הנשיקה

ליל השנה החדשה הוא לא לילה להסתפק במנות הרגילות שכולם כבר יודעים להכין. זה הזמן לאתגר את הכישורים שלכם, ואת החך של האורחים. השף גיל גלר מציע ארוחה שאיש לא ישכח עד השנה הבאה

גיל גלר | 29/12/2010 17:45 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
השיא הקולינרי בליל השנה החדשה מתרחש בדרך כלל אי שם באשמורת השלישית של הלילה, ליד דוכן פיצה או פלאפל. ביד אחת בקבוק קאווה זול, שעוזר לנו לדמיין שאנחנו מחזיקים שמפניה בכוסית קריסטל, וביד השנייה נוזלת הטחינה על השרוול. כל זה כבר הרבה אחרי המסיבה, כשהלילה כבר לא כל כך צעיר והידיעה שהחמרמורת תגיע מחלחלת לתודעה.

הבוקר הולך להיות קשה. אבל מי שרוצה לחגוג את הלילה הנוצץ דווקא בסעודה קולינרית, ולקדם את השנה הבאה בארוחה שלא תישכח, מוזמן לארגן ארוחה מלאת חשק, שהנשיקה מובטחת בסופה.
אלי דסה
שולחן ערוך. אלי דסה
ראשונה בטוחה: מרק ארטישוק ירושלמי וחציל קלוי

החומרים ל-4 מנות:

1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי
1 ק"ג חציל בלדי
300 מ"ל שמנת טריה 38% (אפשר גם עמידה 42%)
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
קורט מלח
300 מ"ל מים חמים
פלפל לבן, איכותי
עלי בזיליקום טריים
לקישוט: שמן זית וצנוברים קלויים

ההכנה:
1. קלפו את הארטישוק הירושלמי והרתיחו אותו במים עד שיהיה רך.
2. שירפו את החצילים על אש גלויה, קררו אותם וקלפו אותם.
3. כשהארטישוק רך וחם סננו שני שליש מהמים - טחנו את כל שאר המרכיבים יחד, החום ימס את החמאה

ויתקבל מרקם אחיד.
4. תבלו את המרק במלח ובפלפל.
5. אם אתם מהנערכים בזמן, ניתן להכין יום קודם ולחמם לפני ההגשה.
6. ההגשה: פזרו צנוברים בעדינות מעל הקערה, טפטפו שמן זית ושיתלו תפרחת של בזיליקום.

אלי דסה
ראשונה מרשימה. מרק ארטישוק ירושלמי וחציל קלוי. אלי דסה
עיקרית אריסטוקרטית: לוקוס לבן על מצע של קרם ירקות כתומים ופניני טפיוקה

זאת מנה מורכבת, שיש להיערך אליה מבעוד מועד, אך התוצאה שווה את ההשקעה והמאמץ. קיראו את ההנחיות עד הסוף לפני שאתם מתחילים לעבוד, כדי שתוכלו לתזמן את ההכנה ולהקל לעצמכם על החיים.

החומרים ל-4 מנות:

1 ק"ג של לוקוס לבן, משובח וטרי, נקי מעצמות ומקשקשים, חתוך בצורת קובייה
שמן זית
חופן תימין קצוץ
חופן רוזמרין קצוץ
3 שיני שום קצוצות
חצי צ'ילי אדום קצוץ

ההכנה:
מערבבים היטב את כל מרכיבי התיבול, ומברישים היטב את הדג.

הקרם הכתום:
400 גרם דלעת נקייה, מקולפת, חתוכה לקוביות
3 גזרים גדולים מקולפים, חתוכים לקוביות
בטטה אחת גדולה, מקולפת, חתוכה לקוביות
200 מ"ל שמנת
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
מלח ופלפל

ההכנה:
1. מרתיחים את כל הירקות יחד עד שהם רכים מאוד.
2. מסננים שני שליש מהמים, מעבירים לבלנדר, מוסיפים שמנת וחמאה, מלח ופלפל. טוחנים עד שמגיעים למרקם חלק.

פניני הטפיוקה:
125 גרם (רבע שקית) פניני טפיוקה

ההכנה:
מבשלים את פניני הטפיוקה כ-20 דקות בשני ליטרים מים. הפנינים מוכנות כשהנקודה הלבנה במרכז כל פנינה נעלמת. המים לא אמורים להיעלם, אך הפנינים יתפחו מאוד.

לקישוט: עלי כוסברה טריים לימון חתוך לרבעים

ההרכבה:
1. מכינים את הקרם הכתום ושומרים אותו בחימום עד שהדג מוכן.
2. צורבים את הדג על מחבת פסים כבדה: מתחילים בצד של העור ואז הופכים לצד של הבשר.
3. רק כשהדג מוכן מתחילים בסידור המנה.
4. בצלחת עגולה, לבנה וגדולה ממרכזים מצקת מלאה בקרם הכתום.
5. במרכז עיגול הקרם מניחים את הדג, כשעורו כלפי מטה ופסיו היפים כלפי מעלה.
6. מניחים בצד הדג כף של פניני טפיוקה שסיננו משאריות המים. הפנינים יקבלו את הטעם והצבע של הקרם.
7. מניחים על הדג מספר עלי כוסברה רעננים, לימון חתוך, אפשר גם תפרחת בזיליקום.
8. מגישים כמנצחים, למחיאות הכפיים של חבריכם הסועדים.
9. ניתן , אם רוצים, להחליף את פניני הטפיוקה בגריסים, אבל איפה היוקרה? איפה?

אלי דסה
יוקרה בצלחת. לוקוס לבן על מצע קרם ירקות כתומים. אלי דסה
מסמר אחרון בארון: מקצפת אפויה של שוקולד דובדבן וגלידת וניל

החומרים ל-4 מנות:

50 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
80 מ"ל שמנת טרייה 42% או שמנת עמידה 38%
3 חלבונים
1/4 כוס סוכר
2 חלמונים
50 גרם קמח
1/2 כוס עם דובדבנים מגולענים או 1/4 כוס דובדבנים בסירופ סוכר קנוי (הדובדבנים צריכים להיות קצוצים)

ההכנה:
1. ממיסים חמאה, שוקולד ושמנת בסיר.
2. מקציפים חלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
3. מערבבים בתערובת השוקולד את החלמונים.
4. מקפלים את תערובת השוקולד כשהיא בטמפרטורת החדר אל קצף החלבונים.
5. מסננים את הקמח אל תערובת החלבונים והשוקולד כדי להימנע מגושי בצק, ותוך כדי מקפלים לתערובת אחידה.
6. מוסיפים את הדובדבנים הקצוצים אל תוך התערובת.
7. מחלקים לשמונה כלי חרס המתאימים לאפייה ואופים 6 דקות ב-220 מעלות.
8. מגישים חם מאוד עם כדור גלידת וניל מעל.
9. זה הזמן לפתוח כפתור במכנסיים, לשחרר את הבטן ולהתכונן לנשיקה.

גיל גלר הוא השף של "גיל גורמה". חפשו אותו בפייסבוק או ב gilgourmet.co.il

אלי דסה
מקצפת אפויה של שוקולד דובדבן וגלידת וניל. אלי דסה

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->