לפני הנשיקה: מתכון לארוחה רומנטית בסימן שמפניה
לכבוד ערב השנה החדשה, נפרסם בכל יום השבוע, מתכוני שף לארוחה רומנטית שאפשר להכין בבית. השף שלומי אלפסי ממסעדת אדיסון, תרם לכם מתכונים לארוחה בסימן, איך לא, שמפניה, שתשאיר אתכם מבושמים, מרוצים ומוכנים לנשיקה
המצרכים:
4 נתחי סלמון במשקל 200 גר' כל אחד ללא העור
1 בקבוק שמפניה
2 יח' עלי דפנה
3 יח' פלפל אנגלי
1 כוס מים
צרור אספרגוס
מיץ מ-3 לימונים
1/4 כוס מים
120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות.
ההכנה:
1. חולטים את האספרגוס כ-3 דקות במים רותחים ומקררים מיד במי קרח.
2. את השמפניה, המים עלי הדפנה והפלפל האנגלי מביאים לרתיחה עדינה במיוחד.
3. מניחים את הסלמון בפנים ומכסים את הסיר כ-6-7 דקות
הכנת הרוטב:
1. מביאים לרתיחה את מיץ הלימון יחד עם המים, המלח והפלפל.
2. מצמצמים לחצי ומחוץ לאש טורפים פנימה חמאה.
3. שופכים על המנה.

המצרכים:
1/2 ק"ג כבדי עוף נקיים
200 גר' שאלוט חתוכים לפלחים
2 אגסים חתוכים לרבעים ומנוקים מליבה
30 גר' חמאה
1 כוס שמפניה
1/4 כוס חומץ בלסמי
2 כפות סוכר חום
עלי ארוגולה טריים
לחם שחור בן יומיים לפחות.
מלח, פלפל שחור גרוס
ההכנה:
1. ממיסים את החמאה במחבת רחבה ומקפיצים בה את בצלצלי השאלוט.
2. לאחר כ-20 שניות מוסיפים את כבדי העוף ומקפיצים אותם באש גבוהה כך שייצרבו מכל הצדדים.
3. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את האגסים.
4. מקפיצים עוד כ-20 שניות ומוסיפים את כוס השמפניה, הבלסמי והסוכר ומצמצמים עד לסמיכות.
5. קולים את הלחם בתנור עם מעט שמן זית.
6. שמים עלי רוקט על תחתית כל טוסטון ומסדרים את הכבדים עם האגסים והבצלצלים עם מעט מהרוטב ומגישים.

המצרכים:
500 גר' תות שדה חצוי ושטוף
1 מקל וניל
60 גר' סוכר
חצי כוס שמפניה
20 גר' חמאה
1 גביע שמנת מתוקה מוקצף יחד עם 50 גר' סוכר לקצפת רכה
ההכנה:
1. ממיסים במחבת את החמאה והסוכר ומגרדים לתוכו את מקל הווניל.
2. מוסיפים את התותים למחבת ולאחר הקפצה קלה מוספים את השמפניה ומקפיצים עוד דקה.
3. מעבירים לכוסות הגשה ויוצקים מלמעלה מעט שמנת מוקצפת.
באדיבות מסעדת אדיסון, אחוזה 282, רעננה, טלפון: 09-7743131.
