קארמה פוליס: הרוחניים שסרחו
מצעד הרוחניקים הגרועים של השנה: מגזין ההומניסט הבריטי מכתיר את האישים שהפיצו ב-2010 רוע טהור במסווה של רוח ודת
ההומניסט יוצא מטעם ארגון הרציונליסט, המקדם מאז שנת 1885 "הגיון, דיון ומחשבה חופשית". פרסומי הארגון חביבים על אנשי הניו-אייג’ בממלכה, ככזה שמבקר כל סוג של דוגמטיות דתית.
את הבחירה ברוחניים הרעים של השנה קבעו אלפי מצביעים באתר ההומניסט.
את שני המקומות הראשונים השנה תופסים מנהיגים איסלמיים - מה שמשקף את האווירה האנטי-איסלמית בבריטניה בשנים האחרונות. את שאר העמדות הגבוהות תופסים מנהיגים נוצריים, כשליהדות באופן מעניין אין שום ייצוג.

הנסיך צ'ארלס. מקום רביעי צילום: אי-פי-איי
אחרי שבשנה שעברה המצביעים הסכימו פה אחד להעניק את התואר הלא נחשק לאפיפיור, בזכות הצהרות לא רגישות שלו לגבי איידס וקונדומים, השנה קטף את התואר מועמד אלמוני יחסית; מדובר בשייח הבריטי מאולנה אבו סעיד, ראש מועצת השארייה הבריטית, ארגון מטעם עצמו העוסק בנושאים כמו גירושים. סעיד זכה ב"אהדת הקהל" בזכות ראיון שערורייתי שהעניק לאתר בשם סמוסה.
בראיון הסביר השייח שלא קיים כזה דבר "אונס בתוך נישואים", ופרס את השקפתו לגבי יחסי מין הנכפים על ידי הבעל כאקט אולי לא מנומס, אבל לא משהו שמנוגד לחוקי השריעה האיסלמיים.
צמוד אל סעיד, במקום השני, הגיע איש הדת האירני הוג'אטולסלאם קאזם סדיג'י, שגם הוא זכה במקום השני הנכסף בזכות אמירה שוביניסטית במיוחד. סדיג'י טען שנשים הלבושות באופן לא צנוע גורמות לרעידות אדמה בגלל שהן מקדמות בהתנהגותן ניאוף בחברה.
ואילו הדמות הכי מוכרת ברשימה היא הנסיך צ’ארלס שקטף את המקום הרביעי והלא מכובד מסיבה לא ממש ברורה - אולי בשל העובדה שחתונתו הקרבה עם בחירת ליבו לא יורדת לאחרונה מהכותרות
באנגליה, למורת רוחם של מצביעי הסקר. גם אמירתו של הנסיך שהבעיות שהאנושות סובלת מהם כיום מגיעות מ”משבר עמוק בנשמה”, לא ממש עזרו.
דמות מוכרת נוספת שהיינו מצפים שתתפוס את המקום הראשון בזכות שימוש רע במיוחד בדת למטרות שנאה הוא הכומר טרי ג’ונס, שזכה במקום השישי בלבד. כזכור, ג'ונס טיפס לכותרות במהירות לפני כחודשיים כשאיים לשרוף את הקוראן כמחאה על בניית מסגד בסמוך למיקומם של מגדלי התאומים לשעבר בניו-יורק.
הצהרותיו של ג’ונס יצרו מתח רב בעולם, וזכו לביקורת חריפה מטעם הממשל האמריקאי, שהכריז שהצהרות כאלה מסכנות את הכוחות האמריקאיים ברחבי העולם. ג’ונס בסופו של דבר לא עמד בלחץ וביטל את האקט המטופש, אבל מאוחר יותר דווח על מעתיקנים ששרפו ספרי קוראן בהפגנות באמריקה.
בשורה התחתונה ניתן אולי לסכם שלפחות מבחינה אנטי רוחנית, אין ספק שהשנה החולפת לא היתה משעממת.