מרק היום: מרק קרם שורשים מעודן

ביום המרק שחל היום, כולנו הולכים לאכול מרק במסעדות הנבחרות ותורמים לעמותת "לשובע" שמגישה ארוחות חמות לנזקקים. לכבוד האירוע המבורך, קבלו מתכון למרק קרם שורשים עשיר אבל קליל

nrg מעריב | 21/12/2010 8:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
המרכיבים:

6 כפות חמאה
8 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
3 שיני שום כתושות
5 שורשי סלרי קלופים וחתוכים לקוביות
5 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות
2 גבעול כרישה פרוס דק
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 יח' שומר גדולות, נקיות וחתוכות לרבעים
2 כוסות יין לבן
כ-½3 ליטר ציר עוף (כמות שמספיקה לכיסוי הירקות + 4 ס"מ מעל)
1 צרור בזיליקום קשור בתוך רשת (כדי שאפשר יהיה לשלוף אותו מהמרק)
מלח ים אטלנטי ופלפל לבן
מעט אגוז מוסקט מגורד
4 עלי דפנה
8 גרגרי פלפל אנגלי



שחר דבח
מרק קרם שורשים. קליל וזורם. שחר דבח

ההכנה:

1. מאדים בצל ושום בסיר עם  חמאה, מוסיפים שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וכרישה וממשיכים לאדות.
2. מוסיפים תפוח אדמה ומאדים כ-7-5 דקות.
3. יוצקים יין ומאדים כ-5 דקות נוספות.
4. מוסיפים את שאר החומרים ואת הציר. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כחצי שעה -ארבעים דקות

או עד שכל הירקות נהפכים רכים.
5. מתבלים ומוציאים את הבזיליקום, עלי הדפנה והפלפל אנגלי.
6. טוחנים במעבד מזון או בבלנדר יד למרק חלק מאוד. טועמים ומתקנים תיבול.
7. להגשה: מחממים את המרק ויוצקים לקעריות. מפזרים מעל בצל ירוק, סומק ושקדים קלויים.


באדיבות השף שחר דבח, בעל חברת שף עד הבית "טנגו ארוחות גורמה".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->