מנפלאות הלבן הלבן הזה
למרות שהקרמבו נולד בדנמרק, הוא הסממן הכי חשוב של החורף הישראלי: כל אחד מאיתנו צפוי לצרוך תשע יחידות ממנו בעונה הקרה. מצאנו כמה דרכים יצירתיות ליהנות מהקציפה המעולה
פרופיל: ביסקוויט, קצף ושוקולד. 13.30 שקל לשישה, או שני שקלים במכולת.
סטטוס: אין א ריליישנשיפ. צמוד צמוד עם הקהל הישראלי כבר מעל ארבעים שנה.
עיתוי: ארוחת עשר.
הצעת הגשה: מעל המפית.
אריזה: עטיפות הכסף הקסומות. לקרוע במהירות, להפשיט ברפרוף או להסיר בקפדנות ולהשאירן שלמות (וכשאנו זוכים בקרמבו שארוז בטעות בשתי שכבות עטיפה - אין אושר גדול מזה).
הרגלי אכילה: סקר שערכה חברת גלידת שטראוס, באמצעות מכון "שילוב" מגלה ש-69% מהישראלים מעדיפים לאכול את הקרמבו מלמעלה, 12% מעדיפים להתחיל
סקס אפיל: הצעת חברות ראשונה.
המכורים: ההמונים. (ובכן, 50 מליון קרמבו נאכלים מדי שנה בישראל. סביר להניח שגם לך יש קשר לאחד או שניים מהם).
למתקדמים: המנה האקסטראווגנטית: קרמבו בפיתה.

פרופיל: גלידת מוס בטעם קרמבו בשילוב עוגיות בציפוי שוקולד. מבית שטראוס, 24 שקלים.
סטטוס: לייק. אוהדי קרמיסימו בפייסבוק בחרו ברוב קולות בטעם האהוב למהדורת חורף מוגבלת.

הצעת הגשה: עם קערה וכפית.
אריזה: אריזת הגלידה האהובה על המקפיא הישראלי. גם חודשים לאחר ריקון תכולתן ממשיכות קופסאות הפלסטיק המוכרות למלא את מיטב המקפיאים ולעבור מאם לבת, משבת לשבת.
הרגלי אכילה: גם כשמדובר בגרסה הקפואה, לא צריך לוותר על הטקס. בכדי להגיע לגלידה יש "לשבור" את השכבה העליונה של השוקולד, ממש כמו בקרמבו.
סקס אפיל: לקיחת חלק בניסוי.
המכורים: הסקרנים.
למתקדמים: התהייה האקזיסטנציאלית: מי הקפיא את הקרמבו שלי?

פרופיל: בסיס בצק פרי, מעליו קרם עשוי שוקולד לבן, שמנת מתוקה ומחית פסיפלורה. מעל אלה יוצקים גנאש שוקולד. 62 שקל (ביחד עם שלושה קינוחים נוספים).
סטטוס: איטס קומפליקייטד.
עיתוי: ובכן, זה לא הקרמבו התמים מהמכולת.
הצעת הגשה: עשר בערב. אחרי מנה עיקרית.
אריזה: נטורל. השף דניאל זך והקונדיטור ברי סייג מ"כרמלה בנחלה" דווקא התלבטו האם לעטוף בעטיפת הכסף הקלאסית. בסוף הלכו על שקיפות.
הרגלי אכילה: איך מסבירים לסועדים אורחים ממדינות רחוקות וחשוכות מה קרה למוס השוקולד הרגיל?
סקס אפיל: פסיפלורה גועשת.
המכורים: האנינים.
למתקדמים: הבחירה האקסטרימית: הקינוח הראשון שנוצר ב"כרמלה בנחלה" היה דווקא הקרמבו.