אדום-אדום: מרק עגבניות ופלפלים קלויים
כמחווה ל"יום המרק" שחל מחר, נפרסם כאן בערוץ, לאורך כל השבוע, מתכוני מרקים. אז מה תכינו היום? מרק אדמדם של פלפלים ועגבניות וגם קצת פרמזן שיחמם את הבטן בסוף יום עבודה
2 גמבות אדומות גדולות
2 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
1 (794 גרם) קופסת שימורים גדולה של עגבניות שלמות מקולפות
3 עלי מרווה, קצוצים
3 כוסות מים או ציר
מלח, פלפל שחור
להגשה: פרמזן

מרק עגבניות ופלפלים קלויים עם פרמזן.
רחלי זוסימן
ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. חוצים את הגמבות, נפטרים מהגרעינים, הגבעול והגידים, ומניחים את החצאים בתבנית, כשצד הקליפה כלפי מעלה.
3. אופים בתנור עד שהקליפה משחירה (25-30 דקות). מוציאים מהתנור ומעבירים לשקית ניילון אטומה. ממתינים 15 דקות.
4. מוציאים את הגמבות מהשקית ומקלפים את הקליפה. חותכים לקוביות.
5. מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים
בצל ושום ומטגנים עד להזהבה.
6. מוסיפים את הפלפלים הקלויים ואת העגבניות (יחד עם הנוזל), מערבבים ומבשלים כ-15 דקות, עד שהעגבניות מתרככות.
7. מוסיפים מים (או ציר), מרווה קצוצה ותבלינים, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש מעט, ומבשלים בביעבוע עדין כ-15 דקות.
8. טוחנים את המרק עם בלנדר מוט או בבלנדר רגיל עד למרקם הרצוי.
9. ניתן להגיש עם גבינת פרמזן מגוררת מעל.
המתכון באדיבות רחלי זוסימן, בעלת בלוג הבישול "פשוט מבשלת".