בולגרי אסלי: קדרת אלבונדיגאס על מצע חצילים קלויים

אולי לא תצליחו להגות את השם שלה, אבל כדאי מאוד לטעום ממנה. למנה הספרדית-בולגרית הידועה, יש טעם ביתי, מהסוג המשביע, מה שהופך אותה למנה מושלמת לחורף

nrg מעריב | 19/12/2010 11:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החומרים ל-6 מנות:

לקציצות הבשר:
500 גרם בשר בקר, טחון
2 בצלים בינוניים, קצוצים
2 ביצים
מלח, פלפל שחור, כמון, לפי הטעם
כ-3 כפות שמן קנולה

לחצילים:
4-3 חצילים
2 בצלים בינוניים, קצוצים
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
1 כוס מים
2 כפות שמן קנולה

לקישוט:
פטרוזיליה, קצוצה





אנטולי מיכאלו
אלבונדיגאס על מצע חצילים קלויים. קלאסיקה בולגרית. אנטולי מיכאלו
ההכנה

1. להכנת הקציצות, מחממים את השמן במחבת. מטגנים 2 בצלים קצוצים, עד שהם מזהיבים. מעבירים לקערה ומערבבים עם הבשר הטחון, הביצים והתבלינים. מכסים ומאחסנים במקרר עד שמסיימים עם החצילים.
2. מכינים את החצילים על האש . מרוקנים את התוכן וחותכים גס.
3. להכנת הרוטב, מחממים שמן במחבת שבה השתמשנו קודם. מוסיפים את 2 הבצלים הקצוצים שנותרו ומטגנים

עד להזהבה. מוסיפים את החציל ואת המים, מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
4. בינתיים מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מתערובת הבשר קציצות קטנות במשקל כ-25 גרם כל אחת (קצת יותר קטנות מכדור פינג-פונג). מטגנים קלות משני הצדדים. מעבירים לסיר עם החצילים ומבשלים ביחד 30-20 דקות. לפני ההגשה, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

מתכון של השף רונן פילוסוף מתוך הספר "בישול בריא בקלי קלות" מאת פיליס גלזר בהוצאת "קוראים".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''תבשילי קדירה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->