בולגרי אסלי: קדרת אלבונדיגאס על מצע חצילים קלויים
אולי לא תצליחו להגות את השם שלה, אבל כדאי מאוד לטעום ממנה. למנה הספרדית-בולגרית הידועה, יש טעם ביתי, מהסוג המשביע, מה שהופך אותה למנה מושלמת לחורף
לקציצות הבשר:
500 גרם בשר בקר, טחון
2 בצלים בינוניים, קצוצים
2 ביצים
מלח, פלפל שחור, כמון, לפי הטעם
כ-3 כפות שמן קנולה
לחצילים:
4-3 חצילים
2 בצלים בינוניים, קצוצים
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
1 כוס מים
2 כפות שמן קנולה
לקישוט:
פטרוזיליה, קצוצה

אלבונדיגאס על מצע חצילים קלויים. קלאסיקה בולגרית.
אנטולי מיכאלו
ההכנה
1. להכנת הקציצות, מחממים את השמן במחבת. מטגנים 2 בצלים קצוצים, עד שהם מזהיבים. מעבירים לקערה ומערבבים עם הבשר הטחון, הביצים והתבלינים. מכסים ומאחסנים במקרר עד שמסיימים עם החצילים.
2. מכינים את החצילים על האש . מרוקנים את התוכן וחותכים גס.
3. להכנת הרוטב, מחממים שמן במחבת שבה השתמשנו קודם. מוסיפים את 2 הבצלים הקצוצים שנותרו ומטגנים
4. בינתיים מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מתערובת הבשר קציצות קטנות במשקל כ-25 גרם כל אחת (קצת יותר קטנות מכדור פינג-פונג). מטגנים קלות משני הצדדים. מעבירים לסיר עם החצילים ומבשלים ביחד 30-20 דקות. לפני ההגשה, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
מתכון של השף רונן פילוסוף מתוך הספר "בישול בריא בקלי קלות" מאת פיליס גלזר בהוצאת "קוראים".