ההנאה שבאיטיות: שני מתכונים לחמין
גשם הוא תמיד סיבה טובה לאכול חמין. שני שפים הכינו שני מתכונים. עכשיו צריך רק לזכור שני דברים: להזמין את המשפוחה ולהצטייד בסבלנות
מרכיבים לחמש מנות:
10 תפוחי אדמה קלופים בינוניים סוג דזירה
חצי קילו שעועית אדומה
200 ג' שעועית לבנה
200 ג' שעועית ברבוניה
שני בצלים לבנים מטוגנים קצוצים
2 בצלים לבנים קצוצים
חצי קילוגרם בשר שריר מבקר (רצוי מוכשר)
200 גרם שומן חזה בקר חתוך לקוביות
קישקע ממולא (מתכון בהמשך)
5 ביצים קשות
2 כפיות מלח (או יותר תלוי אם השתמשתם בבשר מוכשר או לא)
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה אדומה מתוקה
כפית פפריקה אדומה חריפה
מי שאוהב יכול גם להוסיף חצי ק"ג עצמות בקר או גם עצמות עוף
ההכנה:
מתחילים מוקדם בשעות הבוקר של היום שלפני מועד האכילה:
1. מסדרים בסיר תפוחי האדמה, שעועית, בצל, קוביות השומן ושאר התבלינים.
2. מוזגים מים עד כיסוי ומערבבים.
3. מוסיפים מעל התכולה את הבשר, הקישקע והביצים הקשות. משלימים עם מים עד כיסוי.
4. מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים למשך שעה עד ארבע שעות על הגז. מעת לעת משלימים מים לכיסוי התכולה.
5. מעבירים את הסיר (כשהוא מכוסה) לתוך תנור ב- 140 מעלות לבישול איטי של 18 שעות לפחות.
6. למחרת בבוקר בודקים את הסיר ומשלימים מים לפי הצורך עד לכיסוי 2/3 מתכולת הסיר.
7. ממשיכים בבישול איטי בתנור עד לצהריים, כשאוכלים.

מתכון לקישקע ממולא
מרכיבים לארבעה סועדים:
מטר וחצי מעיים
2 כוסות קמח לבן
2 בצלים קצוצים מטוגנים
2 בצלים לבנים קצוצים
650 גרם שומן קצוץ (מורכב מ500 גרם בקר,100 גרם עוף ו50 גרם כבש)
מלח, פלפל –לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מנקים היטב את המעיים, שוטפים בחומץ ומכניסים למשך יום למקרר.
2. מערבבים את בצלים הקצוצים (המטוגנים והלא מטוגנים) יחד עם השומן הקצוץ. מוסיפים את הקמח ואת המלח והפלפל (לפי הטעם הרצוי) ומערבבים היטב.
3. ממלאים את המעיים
4. מבשלים במשך שעה בסיר עם מים(כשהמים מכסים את המעיים).
5. תוך כדי תהליך הבישול המעיים מתנפחים ועל מנת שלא יתפוצצו מנקבים בעדינות עם מזלג וממשיכים בתהליך הבישול .
באדיבות מסעדת "סנדר"- לוינסקי 54, תל אביב. 03-5371872

חומרים לסיר ביתי עד 10 ליטר:
250 גר' חומוס
250 גר' גריסים
250 גר' שעועית לבנה בינונית
250 גר' שעועית אדומה בינונית
(החומוס גריסים שעועית מושרים במים מלילה קודם)
5-6 בצלים
4 כפות דבש
2 כפות סילאן
4 עצמות מוח עצם
1 קילו בשר בקר
1-2 קישקע
2 יח' גידים
5-6 תפוח אדמה
5 כפות שמן
2 כפות פפריקה מתוקה
1 קימל טחון מלח,
מלח , פלפל לפי הטעם
ביצים (לפי כמות הסועדים)
אופן ההכנה:
1. במחבת מטגנים את הבצל חתוך גס עד שהופך זהוב
2. מוספים את התבלינים - הפפריקה, קימל מלח ופלפל.
3. מסננים בנפרד את הקטניות מהמים, חומוס, גריסים שעועית לבנה ואדומה.
4. מחלקים את הבצל המטוגן והמתובל ל–4 ומוסיפים לכל קטניה בנפרד ומערבבים.
5. מסדרים בסיר: בתחתית מניחים את העצמות מעליהן שופכים חצי מכמות הקטניות (חצי מכל סוג).
מעל מניחים את הבשר והגידים ועליהם את החצי הנותר של הקטניות. את הקישקה מסדרים מלמעלה.
מפזרים את תפוחי האדמה קטנים ושלמים. את הביצים יש לבשל קודם ולהוסיף מעל כל התערבות.
6. ממלאים מים בסיר עד לכיסוי הביצים ומרתיחים.
7. מכניסים לתנור בחום של 110 מעלות ללילה.
באדיבות "קפה, קפה" , נוה אביבים, רחוב אופנהיימר 11, תל אביב. 03-6422099.