שיטת השקשוקה
לא משנה אם זה קיץ או חורף, בוקר או ערב, עגבנייה או תרד, שקשוקה היא תמיד פתרון טוב לארוחה מהירה וטעימה. ארבעה שפים הכינו לנו את השקשוקה המושלמת. רק להוסיף לחם טרי ולהגיש
שקשוקת עגבניות שרי ומוצרלה בסגנון איטלקי של השף אורן לוקסנבורג
החומרים ל-4 מנות :

השקשוקה של אורן לוקסנבורג. עגבניות תמר ומוצרלה. ראובן קסטרו
2 פלפלים אדומים
1 ק"ג עגבניות תמר בשלות
1/2 כוס שמן זית
2 ענפי תימין
1 כפית גדושה מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית סוכר
8 ביצי משק טריות
100 גרם כדורי מוצרלה בופאלו פרוסים גס
16 עלי בזיליקום
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות . בתבנית גדולה מניחים את עגבניות השרי השלמות, את הפלפלים החתוכים גס ואת עגבניות התמר, חצויות לשתיים לאורך.
2. מצפים את הירקות בחצי כמות משמן הזית, מוסיפים את ענפי התימין וצולים בתנור למשך 50-45 דקות עד שהעגבניות מתרככות ומוציאות נוזלים.
3. מחממים
מחבת ברזל גדולה, מעבירים את העגבניות והפלפלים ללא התימין, מתבלים במלח, פלפל וסוכר. כשהתערובת רותחת, שוברים פנימה בזהירות את הביצים.
4. מנמיכים את האש ומבשלים כשמונה דקות על אש נמוכה עד שהחלבונים מתבשלים. מוסיפים את כדורי המוצרלה חתוכים גס ואת עלי הבזיליקום.
להגשה:
כיכר לחם טרי
שקשוקת "שווקווקה" של השף אידי ישראלוביץ'
החומרים ל-4 מנות:

אריסה,קימל וכוסברה. השקשוקה של אידי ישראלוביץ'. ראובן קסטרו
4 שיני שום
1 פלפל אדום
1 פלפל חריף טרי
1/2 כוס שמן קנולה
1 כף רסק עגבניות
1 כף אריסה פיקנטית
1 כפית כמון שטוחה
מלח
3 זרעי קימל
3 עגבניות מגורדות
1 צרור כוסברה
1 צרור פטרוזיליה
50 גרם גבינת פטה מגוררת
6 ביצים
ההכנה:
1. קוצצים את הבצל, השום, הפלפלים ועשבי התיבול.
2. מחממים מחבת עם שמן קנולה ומטגנים את הבצל והשום.
3. מוסיפים את הפלפלים, כף רסק עגבניות וכף אריסה ומערבבים.
4. מוסיפים את הכמון, המלח וזרעי הקימל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
5. מוסיפים את העגבניות ומערבבים (אם התערובת סמיכה מדי ניתן לדלל עם 1/2 כוס מים).
6. לאחר הרתיחה מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה.
7. מפזרים מעל את גבינת הפטה, שוברים את הביצים אל תוך המחבת, מנמיכים את האש למינימום האפשרי ומכסים. ניתן לזרות מעט פלפל שחור על העין של הביצה.
שקשוקה בנוסח "אל באבור" של השף חוסאם עבאס
החומרים ל-4 מנות:
1/2 כוס שמן תירס
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
10 עגבניות אדומות ובשלות, חתוכות לקוביות בינוניות) אפשר להשתמש גם ב-25 עגבניות שרי מתוקות, בשלות וחצויות)
3 פלפלים חריפים, קצוצים דק
6 ביצים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
ההכנה:
1. מחממים במחבת גדולה את שמן התירס ומטגנים את הבצל הקצוץ על להבה גבוהה עד הזהבה.
2. מוסיפים את העגבניות למחבת ובוחשים היטב. כשהעגבניות מבושלות ורכות (אחרי 20-15 דקות), מוסיפים את הפלפלים החריפים.
3. אחרי שהירקות מבושלים, מנמיכים את הלהבה ושוברים את הביצים אל המחבת. מכסים ומבשלים עשר דקות עד שהביצים מתבשלות.
4. מוסיפים את המלח והפלפל, מסירים מהאש ואוכלים חם.
שקשוקה תרד של השפית שיר הלפרן
החומרים ל-6-4 מנות:

תרד, עם פטה. השקשוקה של שיר הלפרן. ראובן קסטרו
1 כף חמאה
1 שן שום כתושה
500 גרם עלי תרד טריים
מלח פלפל שחור גרוס
6 ביצים
100 גרם גבינת פטה מפוררת
ההכנה:
1. מטגנים כרישה במעט חמאה על חום בינוני עד להתרככות, ללא הזהבה.
2. מוסיפים שום ותרד ומטגנים כחמש דקות עד להתרככות.
3. מתבלים בעדינות (הפטה שתתווסף תמליח את המנה).
4. יוצרים גומות קטנות ושוברים בעדינות את הביצים אל תוך המחבת. מבשלים את הביצים עד המידה הרצויה.
5. מפזרים גבינת פטה ומגישים.
המתכונים באדיבות ביסטרו "רוטשילדס קיטשן" בתל אביב, שחוגג במהלך דצמבר יום הולדת שנתיים ומארח את השפים הנ"ל לתפריט מיוחד מדי יום רביעי.