עשבי תיבול לנצח: אודטה לנצח!

(וגם: איך להכין שמנת מתוקה בבית, להוציא כתמי תה מכוסות, להתנדנד בזמן האכילה, ללמוד היסטוריה יהודית, לאבד מפכ"לות ולראות הצגה טובה. לגזור ולשמור)

אודטה | 4/12/2010 7:25 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אהלן חברים,

פעם, לפני שהמציאו את טכנולוגיית ה"עמיד" לתוצרת החלבית, לכל עקרת בית הייתה "חרדת השמנת לקצפת", כי הביאו אותה רק פעמיים בשבוע למכולת של אברם (בשקיות פלסטיק לבנות, כמו השוקו), וגם אז, לתפוס אחת טרייה זו היה רולטה רוסית. בגלל זה, אגב, בעודי עולת ימים, המצאתי את הפטנט הזה ששנים עיטר את מצחי בעלי דפנה זוהרים - שמנת מתוקה תוצרת בית, מתי שרק רוצים (תכף, נועה, תכף המתכון).
 
רוצים לשמור אותה טרייה? תקשיבו לאודטה
רוצים לשמור אותה טרייה? תקשיבו לאודטה צילום: יהונתן שאול
ומה שאני בעצם אומרת, זה ש"חרדת השמנת לקצפת" התחלפה לי ב"חרדת הפטרוזיליה". אני תמיד מפחדת להיתקע בלי, וקונה. אחרי שבוע שלא השתמשתי בכל הכמות - איה איה איה - הפח אוכל חצאי שקיות מלאות ענפים נבולים. אז חיפשתי לי שיטת אפסון ממש טובה, והנה זה בא: לוקחים קופסת פלסטיק של 20 על 14 על 6 ס"מ גובה, עם מכסה שנסגר הרמטי מכל ארבעת צדדיו (דגש על הרמטי, "לוק-לוק" או דומיו). חשוב שהקופסה תכיל את כל כמות הירק, אז לא להשתמש באחת יותר מדי גדולה.

מרפדים את תחתית הקופסה בדף אחד מקופל לשניים של נייר ממגבת מטבח רב פעמית. רוחצים צרור ירוק )פטרוזיליה, נענע, כוסברה, שמיר, בזיליקום - מה שרוצים, אבל כל סוג לחוד(. מנערים היטב מהמים, ומשכיבים גבעולים שלמים ולא קצוצים על נייר המגבת המקופל. אל תקצצו, כי זה יוציא מהם את הטעם ויקצר את חייהם. מכסים אותם בשמיכה מדף נוסף )מקופל לשניים( של אותו נייר רב פעמי. ניתן יהיה להשתמש בו למטלות המטבח, אבל לאפסון הירוקים הבא - משתמשים בחדש. שמים לב שהנייר מגיע עד קצות הקופסה ואפילו דוחפים אותו קצת פנימה, על הגבעולים. זהו. סוגרים את הקופסה הרמטי ומכניסים למקרר. אפילו הנענע הרגישה, המתעלפת והמשחירה תוך שתי דקות, נשמרת ככה טרייה ופריכה למשך כמעט שבועיים ( ! ).

אחרי הרבה ימים אולי צריך להרחיק משם כמה עלים חומים, אבל בכללי - נותר הרבה ירוק. ובכל מקרה: זה לא פטנט לשימור עשבים עד הקיץ, זו רק שיטה פצצה שתדלל את זריקת הכספים.
רחלי שלו
קצפת טרייה, טעימה ונהדרת רחלי שלו
שמנת לקצפת תוצרת בית

מרתיחים כוס אחת (200 מ "ל) חלב שלושה אחוזים, וכשזה כמעט (רק כמעט!) רותח , שופכים אותו לבלנדר (ולא למעבד המזון) על חבילה אחת של 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר שמחכה לו שם. מפעילים לדקה-שתיים, רק עד שכל הנוזל הומוגני. שופכים לתוך מכל סגור (נגד ריחות מקרר משוטטים)לשהייה של 24 שעות במקרר. פחות מ-24 שעות , השמנת שייצרנו לא תוקצף טוב.

מיטיבי הלכת יכולים לזרז

את התהליך בפריזר, אבל לא להקפיא. אפשר יהיה להקציף אותה מעולה רק כשאי פה אי שם יהיו איים של קרח בתוך הנוזל הלא לגמרי קפוא. מתקבלים ככה 300 מ"ל (ולא 250 כמו באריזות הקנויות) שמנת לקצפת עם 31 אחוזי שומן. מעבירים למיקסר, להקצפה, ומוסיפים מה שרוצים: סוכר, אבקת קפה נמס, או חזרת לבנה ומלח (אחלה רוטב קצפת מלוח ומדהים לדגים) ומקבלים קצפת טרייה, טעימה ונהדרת.

כתמי תה בכוסות

 איך מנקים כתמים של קפה או תה מכוסות זכוכית, חרסינה, או חמר עם ציפוי קראמי צבוע? מאוד פשוט: עם שפשוף באקונומיקה וסקוטץ' מחוספס. זה הכל.

נדנדת אירוח

איזו המצאה כיפית ויוצאת דופן של ריהוט גן ופנאי הגיעה לארץ מפראג. מדובר בפינת אירוח שהיא יחידה אחת גדולה הכוללת רצפת דק עץ, שולחן אוכל, שני ספסלי ישיבה מעץ אורן (ארבעה או שישה מקומות ישיבה) וסוכך בד יפהפה.

על ידי דחיפה קלה עם הרגליים, פינת האירוח הופכת לנדנדה אופקית מהנה ומרגיעה לאללה, שזזה קדימה ואחורה בלי להפיל את הכלים. היא יושבת על מנגנון הנעה שאינו מצריך תחזוקה, ומסוגל לשאת משקל רב. אם יש לכם בית עם גינה, מרפסת גג או בית קפה הזקוק לאטרקציה ועשרת אלפים שקל - היא שלכם. כנסו לאתר, וראו איך הטריק הנחמד הזה פועל: www.swingeat.co.il.

"הארכיאולוג העירום" בבית

בערוץ 8 של "הוט" ניתן לצפות כעת (בשידורים חוזרים) ב"הארכיאולוג העירום". זוהי תוכנית ערכית המצולמת עם תקציבי עתק על פני כל הגלובוס. הזכרתי אותה לפני כמה שבועות, אבל מגיעה לה התייחסות נפרדת. זו העונה השנייה ששמחה יעקובוביץ מביא לנו פכים קטנים של ההיסטוריה שלנו, בתוספת רעיונות מדהימים ומהפכניים עם סימוכין.

העבר שלנו ושל הנצרות קורם אצלו עור וגידים וקם לתחייה מול עינינו. הוא מספר לנו איך חיינו ומה עשינו פה פעם, בצורה של פאזל בלשי מרתק. אני לא מכירה דרך מהנה מזו ללמוד היסטוריה. עכשיו - אושר גדול - ניתן לקנות את כל מארזי העונה הראשונה והשנייה לצפייה בבית, וגם את הסרטים שלו "הסחר בנשים" (שקיבל פרס אמי), " מערת הקבורה של ישו", ו "פענוח יציאת מצרים" )חובה, פשוט חובה( המתורגמים לעברית. סדרת "הארכיאולוג העירום" ו"מערת הקבורה של ישו" מתורגמים גם לרוסית. להשיג אצל רויטל אנטמן רז, אסוסיאייטד פרודיוסרס ישראל: revital@razlife.com.

חוקי היוניברס של ההצלחה

אנשים לא מבינים: איך אפשר להפסיד מפכ"לות בגלל "דחיפה לדשא" ? אבל זה לא מסובך: כי כמו בכל פרויקט עם תוצאות - זה תמיד 20 שנות עבודת פרך בנושא, ואז, "הצלחה בן ליל" - ממאמץ אחד קטן.

הצעות, רעיונות, בקשות, פטנטים, טיפים? שלחו מייל לאודטה: odetta@maariv.co.il אנא ציינו את מספר הטלפון שלכם.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

אודטה

עצות קטנות לחיים גדולים וטיפים שכדאי לזכור

לכל הכתבות של אודטה

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/homepage -->