בוקר זול : ארוחת בוקר שווה לכל נפש

מיץ סחוט טרי, לחם טעים, סלט מרענן ושאר פינוקים. לא תאמינו, אבל מצאנו ארוחת בוקר נהדרת ב-19 שקל בלבד, ממש בלב תל אביב

יעל פז-מלמד | 30/11/2010 13:45 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
במחיר כזה אפשר להזמין את החברים. קפה ברנש
במחיר כזה אפשר להזמין את החברים. קפה ברנש צילום: נעה מרגלית
"שמי נעה מרגלית. אנחנו לא מכירות, אבל לפני כמה חודשים פתחתי את העסק הראשון שלי, קפה איכותי ומקסים בשם 'ברנש'. אני מגיעה מתחום המסעדנות ובעבר ניהלתי מסעדות וברים. מעבר לכך, אני שרה ומנגנת בלהקת הקארסיטרס שמופיעה בארץ ובחו"ל ועובדת כבר על אלבום שני. שותפי לעסק הוא ארז נחום, שמנהל עסקי מזון שונים הנמצאים בבעלות משפחתו. שנינו צעירים (בני 28), אמביציוניים, עם רצון עז להצליח בתחום שאנחנו אוהבים ובמלוא המקצועיות.

"פתחנו עסק משלנו במטרה להגשים את עצמנו ואת יכולותינו במקום שאנחנו אוהבים. אני לא בטוחה שנהוג לשלוח ככה מייל, ללא היכרות, ללא משרד יחסי ציבור וללא קומוניקט מסודר, אבל אנחנו נלחמים פה על העסק שלנו, הבייבי שלנו, במקום שאנחנו מאמינים בו, ובמקרים כאלו אין נכון ולא נכון, אין צינורות מקובלים. יש רק המון אהבה ורצון להצליח...".

המייל הזה הגיע אל התיבה שלי לפני כשלושה חודשים, וכמובן שמיד שבה את לבי. מגולם בו הסיפור כולו. שני אנשים צעירים מחליטים יום אחד לממש חלום גדול, ללא כל גב כלכלי, אבל עם נחישות יצוקה מברזל. הם הולכים בגדול. מוצאים מקום ברחוב בוגרשוב בתל אביב, עם חלל פנימי לא קטן ומרפסת נאה המשקיפה אל הרחוב, מכינים תוכנית עסקית, לווים כספים, משפצים את המקום ביסודיות, הרבה בעזרת עבודה משותפת עם המשפחות התומכות שלהם, ויוצאים לדרך.

כמובן שהבטחתי שאגיע, אבל כדרכם של דברים לא יצא. תמיד היה משהו קודם. אבל לא אחת כמו נעה תוותר. בשבוע שעבר שוב שלחה מייל וסיפרה שהם עושים עכשיו מבצע יוצא דופן - מגישים ארוחת בוקר מלאה ב-19 שקל. זו כבר הייתה הצעה שאי אפשר לסרב לה.
צילום: דרור כץ
אווירה שכונתית. קפה ברנש צילום: דרור כץ
השכונה שלנו

בשעת בוקר די מוקדמת במונחים תל-אביביים הגעתי. נעה, צעירה יפה ומאירת פנים, כבר הייתה בעניינים. גם ארז. לילה קודם הם עזבו את המקום אחרי חצות. כמו בכל יום. מתחילים מוקדם בבוקר, מסיימים בשעת לילה מאוחרת. זהו אורח החיים של מי שלוקחים על עצמם להיות בעלים של מסעדה. מחויבות ללא סייגים. התיישבתי לי באחד השולחנות על המרפסת הנחמדה, הצטיידתי בעיתון מהסלסלה שבפתח המסעדה, והזמנתי ארוחת בוקר ב-19 שקל. הרי לשם כך התכנסנו.

כדאי לנסות גם מנות אחרות. שקשוקה במחבת לוהטת
כדאי לנסות גם מנות אחרות. שקשוקה במחבת לוהטת צילום: שחר הדס
לפני הכל קיבלתי כוס מיץ גזר שנסחטה במקום ברגע ההזמנה. מי שרוצה יכול גם לקבל מיץ תפוזים סחוט. אחרי זה הגיעה כיכר לחם בגודל בינוני ולידה מבחר צלוחיות עם כל מיני פינוקים לטבול בהם את הלחם, כולל חמאה כמובן. ואז הגיע גם סלט ירקות נפלא, מדיף ריח משכר של ירקות טריים. לשמחתי היה בו גם בצל אדום, והשמחה רבה. הגיעה גם צלחת ובה שתי ביצי עין עשויות כפי שביקשתי.

טבלתי את לחם השיפון הטרי בכל מה שהונח לפניי, התמוגגתי מהסלט, טבלתי שוב את הלחם בצהוב של העין, לגמתי ממיץ הגזר ומיציתי עד תום את ההנאה הגדולה שיש בארוחת בוקר שלווה על מרפסת של בית קפה-מסעדה בלב תל אביב, או מה שנעה מכנה "השכונה שלנו", בהתכוונה למי שהצליחו למצוא דירה באזור המבוקש ההוא.

כיוון שבאתי במטרה
לאכול ב-19 שקל, לא הזמנתי קפה, שאינו כלול במחיר, אלא אם מעדיפים אותו על פני המיץ הסחוט (הארוחה כוללת משקה אחד, חם או קר). באותו מחיר יכולתי גם להזמין מחבת ברזל לוהטת שבה שוכבת שקשוקה שנראתה נהדר, טחינה, סלט, כיכר לחם השיפון ושתייה חמה או קרה. ויש גם אופציה לקערה גדולה של יוגורט עם גרנולה ושתייה.

אילו הייתי תושבת "השכונה" הייתי מפנקת את עצמי בארוחת הבוקר הזו כמה שיותר. בגלל הטעם ובגלל המחיר. אפילו הטרחה שבחיפוש חניה באזור לא מנעה ממני לקבוע כבר אחרי כמה ימים פגישה עם חברות ב"ברנש". וגם הודעתי להן שהפעם אני מזמינה. קל מאוד להיות נדיבה כשארוחת בוקר מלאה לשלושתנו עולה רק 57 שקל, פחות ממחיר ארוחת בוקר ברוב המקומות שאנחנו נוהגות להיפגש בהן.  

קפה ברנש, רחוב בוגרשוב 87, תל אביב. טלפון: 03-6203747

צילום: נעה מרגלית
פינוק אמיתי. קפה ברנש צילום: נעה מרגלית
המומלצים של יעל

המטבח של מוריס: כדאי לרוץ למרכז המסחרי הכי ותיק באשדוד ברובע א'. המרכז עצמו, שנותר כפי שהיה ביום שבנו אותו לפני עשרות שנים, אינו מהווה מוקד משיכה. סתם בטון אפור עם חנויות. אבל במקום הזה הקימה משפחת סיטבון כבר לפני 20 שנה את העסק הקטן שלה שנקרא "אצל מוריס", והוא מגיש לקהל הלקוחות הגדול שלו את הסנדוויץ' הטוניסאי הכי טעים בארץ.

סנדוויץ' טוניסאי הוא אחת המתנות היפות שקיבלה הקולינריה הישראלית. ראשיתו בלחמניית הפריקסה, שבלעדיה אין מקום להזכיר בכלל את המאכל הזה. מדובר על מתכון מיוחד של בצק שמרים, שלמוריס ואשתו הבשלנית הנפלאה יש ככל הנראה איזה מרכיב סודי להכנתו, ואחרי שהוא תופח מכינים ממנו לחמנייה ואותה מטגנים בשמן עמוק. כשהיא יוצאת זהובה ושמנונית במובן החיובי של המילה, פותחים אותה ומכניסים לתוכה ביצה קשה, הרבה טונה, אריסה, סלט דלעת פיקנטי, תפוח אדמה חתוך לקוביות ולימון כבוש. אין להחסיר ואין להוסיף. ככה זה רץ כבר דורות רבים. וזה כל כך טעים, שאף אחד גם לא רוצה להוסיף כלום.

תמורת 20 שקל תקבלו את הסנדוויץ' הטוניסאי הענק הזה בתוספת צלחת של סלט ירקות וצלוחית עם זיתים נפלאים. אם גם תתפסו את מוריס פנוי לרגע, והוא יצטרף אליכם לשלוחן, תכירו אדם מקסים, שמספר סיפורים בחן גדול, ואפילו תקבלו אחרי זה כוס תה. אם תגיעו בימי שלישי תזכו ליהנות גם מקוסקוס נפלא שמכינה אשתו במומחיות רבה. תענוג.
  
אצל מוריס, מרכז א', אשדוד. טלפון: 08-8567161

יח''צ
התרגשות גדולה. תיבת השי של מטעי בן עזר יח''צ
חבילת הפתעה

אפילו אלה שמכירים כבר את תיבת ההפתעות של חברת "מטעי בן עזר" מתפעלים בכל פעם מחדש. מדי שנה, לקראת חג המולד או חג החנוכה, היא מגיעה עד פתח ביתם וממנה יוצאים בזה אחר זה הריחות והמראות והטעמים של ישראל. זו באמת המתנה המוצלחת ביותר שניתן לחשוב עליה עבור אנשים שחיים בחו"ל ויקרים ללבכם.

תמורת 569 שקל כולל דמי משלוח (לא זול, אבל שווה), יגיעו עד פתח הבית בחו"ל, ארוזים בהידור בתיבת עץ, תפוזים שטעמם מתוק ועסיסי, אשכוליות אדומות, פומלות, יין שרדונה, עוגיות מיוחדות, שוקולדים, קרקרים משיפון, טחינה, מבחר אגוזים ושקדים, שמן זית, חליטת נענע וזיתים. זו החבילה היקרה והטובה ביותר. ישנן זולות יותר. את ההתרגשות של מי שמקבל קשה לתאר במילים.
  
מטעי בן עזר, טלפון: 03-6969111

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

יעל פז-מלמד

צילום: דעות

עיתונאית ועורכת במעריב. כותבת מאמרים פוליטיים וכן כתבות אישיות בנושאי פנאי ואוכל. עורכת את "בכיף", מוסף בענייני טיולים, תיירות, אוכל ופנאי

לכל הטורים של יעל פז-מלמד

עוד ב''יעל פז מלמד''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->