לעוף איתו: מתכונים לחזה עוף
נמאס לכם משניצלים ומחזה עוף מוקפץ? בספרי הקופסה החדשים והמקסימים של בני סיידא תמצאו ערכה שלמה שתציע לכם עשרות מתכוני עוף ישנים וחדשים, והכי חשוב: קלים להכנה וטעימים
החומרים ל-6 מנות:
6 נתחי חזה עוף עבים לא חבוטים (150 גרם האחד)
שמן, לטיגון חצי עמוק
למשרה:
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס יין לבן יבש
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
6 שיני שום, כתושות
4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 פלפל חריף טרי, נקי מגרעינים וקצוץ
1 כפית אריסה
מלח ופלפל שחור, גרוס
לציפוי:
1 כוס פירורי לחם משובחים
1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (עירית, תימין, פטרוזיליה)
1/4 כוס שקדים טחונים
2 כפות שומשום לבן
1 כף שומשום שחור או קצח
מלח ופלפל שחור, גרוס
ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המשרה, ומשרים את העוף בתערובת לשעה עד שעתיים.
2. מערבבים את כל מרכיבי הציפוי.
3. מחממים שמן לטיגון חצי

החומרים ל-6 מנות:
6 פרוסות דקות מאוד של חזה עוף (2 פרוסות מחזה)
מלח ופלפל שחור, גרוס
12 פרוסות דקות של חזה אווז מעושן
12 עלי מרווה טריים
שמן זית, לטיגון
3/4 כוס יין מרסלה
ההכנה:
1. משטחים על משטח העבודה פרוסה של חזה עוף, ומתבלים במלח ובפלפל.
2. מניחים מעל שתי פרוסות חזה אווז מעושן ושני עלי מרווה. מגלגלים לגלילה ומהדקים בקיסם עץ.
3. מחממים במחבת גדולה את שמן הזית ומטגנים את גלילות העוף שתיים עד שלוש דקות מכל צד. מעבירים לצלחת.
4. מוסיפים למחבת את היין ומביאים לרתיחה. מחזירים למחבת את גלילות העוף ומבשלים על להבה נמוכה כשלוש דקות. מגישים מיד, מומלץ עם פירה תפוחי אדמה.

החומרים ל-6 מנות:
6 נתחי חזה עוף עבים לא חבוטים (150 גרם האחד)
מלח ופלפל שחור, גרוס
כוס קמח
שמן זית, לטיגון
50 גרם צנוברים
לטחינה:
1 ו-1/4 כוסות טחינה גולמית
6 שיני שום
מלח
מיץ לימון (לפי הטעם)
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 ו-1/2 כוסות מים
ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). מתבלים את החזות במלח ובפלפל, מקמחים ומנערים מעודפים.
2. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את החזות שלוש דקות מכל צד עד להזהבה קלה.
3. מסדרים בתבנית אפייה בשכבה אחת.
4. להכנת הטחינה: שמים במכל מעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים לתערובת אחידה. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים או מיץ לימון. טועמים ומשפרים תיבול. אם אין מעבד מזון אפשר כמובן לערבב ביד, במרץ.
5. להרכבת המנה: יוצקים את הטחינה על חזות העוף, זורים מעל את הצנוברים ואופים עשר דקות. מגישים חם.

החומרים ל-6 מנות:
10 כוסות מרק עוף צח
לגונדי:
500 גרם חזה עוף טחון
2 כוסות קמח
חומוס
1 בצל, מגורר דק
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
1 כפית שטוחה הל טחון
1/4 כפית כורכום
3 כפות שמן

ההכנה:
1. שמים בסיר גדול את מרק העוף ומביאים לרתיחה.
2 להכנת הגונדי: מערבבים בקערה את כל המרכיבים. אם צריך מוסיפים מעט מים לקבלת תערובת נוחה ליצירת כדורים.
3. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדורי פינג פונג.
4. להרכבת המנה: מחליקים את הגונדי לתוך המרק הרותח ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות. מגישים חם.
המתכונים מתוך "קופסת מתכונים, חזה עוף" מאת בני סיידא (הוצאת "מודן"), 50 כרטיסי מתכון מצולמים. 49.90 שקל.