תרנגול כפרות: איך מכינים הודו ממולא?

אם אתם רוצים לחגוג ביום חמישי הקרוב את חג ההודיה כמו בארצות הברית, השף של מסעדת "אוונגרד" דיוויד לוי מדגים לכם איך להכין הודו ממולא עם תוספת מקורית: מרשמלו

לאון פלדמן | 24/11/2010 17:45 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צילום: יוגב אטיאס, עריכת וידאו: ליאת מיכאלוב
צילום: יוגב אטיאס, עריכת וידאו: ליאת מיכאלוב
צילום: יוגב אטיאס, עריכת וידאו: ליאת מיכאלוב


חומרים (ל-12 סועדים):
1 הודו שלם קטן ככל האפשר ונקי מתוכן

למילוי:
6 פרוסות לחם לבן רצוי יבש חתוך לקוביות
3 מקלות סלרי
3 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
6-5 ראשי שום קצוצים (לא כתוש)
1 כוס מיקס פירות יבשים (משמש, צימוקים,חמוציות, תאנים ושזיפים)
1/2 כוס אגוזים קצוצים
מלח פלפל לפי הטעם
1 כף פפריקה מתוקה
3 כפות שמן

לתיבול ההודו:
3 כפות שמן
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית מלח
1 כף פפריקה

מסביב להודו:
3 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות
3 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
1 שקית מרשמלו
1 כוס יין שרדונה
צילום: יוגב אטיאס
עבר עיסוי בשמנים. תרנגול ההודו צילום: יוגב אטיאס

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה מקפיצים את הלחם עם שמן ומעבירים לקערה. באותה מחבת מקפיצים את הבצל, השום והסלרי עד להזהבה ומוסיפים את התוכן לקערת הלחם. מוסיפים את שאר החומרים של המילוי, מתבלים, מערבבים ומניחים בצד.

2. לוקחים את כל החומרים של תערובת תיבול ההודו, מערבבים יחד ומושחים את ההודו תוך כדי עיסוי בפנים ובחוץ. ממלאים את ההודו במילוי ומניחים לתבנית פיירקס/אלומיניום עם תחתית עבה. מוסיפים סביבו את קוביות הבטטה, הבצל וכוס יין השרדונה.

3. אופים

בתנור בחום גבוה של כ-180 מעלות למשך 10 דקות עד להשחמה קלה. עוטפים בנייר כסף את כל התבנית וממשיכים לאפות עוד שעה וחצי בחום של 160 מעלות.

4. מורידים את נייר הכסף ומעלים את הטמפרטורה ל-170 מעלות. ממשיכים לאפות עוד כ-40 דקות, 10 דקות לפני ההוצאה מפזרים את המרשמלו על הבטטות, מעלים שוב ל-180 מעלות וממשיכים לאפות את ה-10 דקות הנותרות.

* בשלב ה-40 דקות האחרונות (ללא הנייר כסף) רצוי להבריש את ההודו מדי פעם עם נוזלים שהצטברו בתחתית.

אופן ההגשה

רצוי להגיש את ההודו בשלמותו בצלחת הגשה יפה וגדולה ולפזר סביבו את הבטטות והמרשמלו. 

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים