סוד שמור: יינות הרזרב המוצלחים

עזבו אתכם מאג"ח ממשלתי, עזבו אתכם מאהבה בשלה. שי אילן ממליץ על חמישה יינות רזרב, שילוו היטב כל חובב יין אמיתי, וינחמו אותו כשאותן אגרות החוב יאכזבו

שי אילן | 23/11/2010 18:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כדי להקל על צינת החורף שזה עתה החל להטיח בנו את ממטריו (אצלי בפריזר קר) החלו היקבים להוציא כמה מהיינות השמורים במרתפיהם. אחרי מבול הלבנים של הקיץ וההשקות המסחריות של החגים, אפשר ללכת בנחת עכשיו לבוטיק הקרוב לביתכם, לשוט בין הדוכנים ולבחור את הטוב ביותר, בלי לחשוש שייעלם מהמדפים. היום אנחנו כאן כדי לשרת אתכם, ולא כדי לבלבל את מוחכם, ועל כן, הנה כמה יינות שידעו חבית, שהתיישנו בנחת, לשתיה מתונה והתעמקות.
השניים של דלתון: הרבה מה להגיד

כבר היו שקבלו על כך שיקב דלתון אינו מקבל מספיק חשיפה חיובית. אני חושב שלאחרונה המעוות קצת תוקן, והתדמית שהקנו לו הסדרות הזולות יותר שלו השתנתה, וכבר ברור שיש לו הרבה מה להגיד בתחום האיכות. הם אמנם מייצרים כמיליון בקבוקי יין בשנה, מה שממצב אותם גבוה ברשימת היקבים הגדולים בארץ, אבל היינות עשויים בשימת לב ומקצועיות ללא רבב, ועם לא מעט ברק.

שיראז דלתון
שיראז דלתון יחצ דלתון

דלתון שיראז רזרב 2008: יין עם ארומה נעימה ופירותית של קסיס ושזיפים וטיפה פלפל שחור. גם החיך פירותי, עם פרי מרוכז וטאניות רכה וקטיפתית. גוף מלא וסיומת ארוכה וקצת מתובלת. מה שבולט ביין היא האלגנטיות שלו. הוא מענג, מאוזן מאוד ומהוקצע. זו גם במידה מסוימת החיסרון שלו: הוא הולך על בטוח, ומצליח על חשבון הרפתקנות. לטעמי מעט מהונדס מדי, וחסרים לי קצת מאפיינים זניים של שיראז, קצת בשרניות, קצת רקבובית, ואני אומר זאת כי הפוטנציאל ניכר. למרות זאת, יין טוב מאוד, מלווה מצוין לבשר על האש או על מחבת, בתנאי שהרטבים לא עשירים מדי. מוכן לשתיה עכשיו, ואפשר לשמור שנתיים-שלוש. 119 שקל.

קברנה סוביניון 2008: הטוב מבין שני החדשים, עם ניחוח אפייני של קסיס, שזיפים ועץ מעושן. גם הפה מאוד "קברנה", עם גוף מלא, טעמים פירותיים של דומדמניות ושזיפים, קרמליות קלה, עשבי תיבול וגוון ירקרק מסוים. הוא מרוכז אך לא ריבתי ועם תוספת טובה של חמיצות. אחרי התאווררות של זמן מה (המלצתי – להשאיר פתוח כשעה לפני השתייה) מופיעה הטאניות, שהיא מתקתקה בהתחלה, ביתר
עוז ונעשית מוצקה יותר, כמעט לעיסה. זה אלמנט חיובי ביין, שמוסיף לו עניין ותמיכה טובה בשאר הטעמים. התוצאה היא יין מורכב, שמתפתח היטב בכוס ויודע גם להפגין שרירים, על כן נדמה לי שיכולת ההתיישנות שלו תהיה מרשימה יותר. הוא בוודאי יהיה בשיאו בעוד כשנה, ויחזיק עוד כארבע שנים. יין של אוכל, שיוכל ללוות גם תבשילי קדרה עשירים יותר. 119 שקל. 

השניים של רקנאטי: הבטחה גדולה

זמן רב המתינו חובבי היין לדעת מה רקחו במרתפים גיל שצברג ועידו לוינסון, הייננים שתפסו את מקומו של לואיס פסקו ברקנאטי לפני כשנתיים. הרזרבים החדשים של היקב, שהם פרי עמלם הייחודי, הם בגדר הקדמה מבטיחה ביותר למה שעתיד לבוא.

קברנה סוביניון רזרב 2008: עדיין צעיר וזקוק לאוורור. מלא פרי בשל, מרוכז ומענג בניחוח. בחיך אין, עם זאת, שום דבר ריבתי. יש טעם קל של חבית, פירות יער אדומים כמו פטל ופירות יער שחורים, ותיבול של פלפל שחור. היין מאופיין בחמיצות נוכחת וטובה, גוף מלא וטאניות איתנה ומורגשת. יין אלגנטי, עם משהו חגיגי והרבה אמירה ונוכחות. לחכות איתו, הייתי אומר, עוד כשנה, ואפשר להחזיק בשקט 3-4 ואפילו חמש שנים. מלווה מצוין לתבשילי בשר עשירים. עסק טוב ב-95 שקל.
 

עסק טוב. קברנה סוביניון רזרב
עסק טוב. קברנה סוביניון רזרב יחצ רקנאטי
מרלו רזרב 2008: החביב עליי מבין השניים. יין עז מבע, עם ניחוח מרוכז של פרי אדום ושחור וניואנס של עור, טעמי דובדבן, עץ מתובל ובשרניות מסוימת וגוון של קפה. במקביל, טאניות מלטפת עם נטיה למתיקות. מהנה מאוד, מורכב, הדוניסטי ומעניין. הוא אלגנטי אבל לא מעונב. אפשר בהחלט לשתות עכשיו, ולהחזיק 3-4 שנים. שתו אותו ליד אומצה משוישת ובלתי מיובשת. 89 שקל, הוגן בהחלט.

האחד של טוליפ: לשפוך סופרלטיבים

סירה רזרב טוליפ
סירה רזרב טוליפ יחצ טוליפ
סירה רזרב, טוליפ: על הסירה רזרב של טוליפ שפכתי כבר סופרלטיבים בעבר. הוא מזמן אחד הבולטים ברשימת יינות הקאלט של היקבים הישראלים. ה-2008 לא רק שאינו נופל מהשנים הקודמות, לדעתי הוא עולה עליהן במעט. עם ניחוח עשיר ובשל, שזיפי משהו וחיך של פירות שחורים עם גרפיט, עץ מתובל ומעט בשר מעושן ושוקולד. ריכוז פרי נאה והרבה תיבול, טאניות מוצקה ומשולבת היטב בפרי, מאוזן אבל שומר על איזו פראיות קלה שאפיינה את השנים הקודמות. קצת גבוה באלכוהול – 15.5 אחוז. מצוין לאוכל, כל סוג של בשר, גבינות קשות ואפילו קינוחי שוקולד, להרפתקנים. 98 שקל.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אלכוהול''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_3/ -->