פה גדול אוכל הכול: מתכונים להוציא מהבית
הטיול שלכם לא יהיה מושלם בלי אוכל טוב. כמה מתכונים טעימים שישרדו את הנסיעה, גם אם היא רק עד המשרד וחזרה
החומרים ל80- יחידות:
18 גרם שמרים לחים (או 6 גרם שמרים יבשים)
240 מ"ל מי ברז
300 גרם קמח לבן
300 גרם קמח לחם
10 גרם מלח
80 מ"ל שמן זית
מעט רוזמרין ואורגנו טריים, קצוצים
מלח גס
ההכנה:
.1 בקערת מיקסר ממיסים שמרים במי ברז, מוסיפים קמח ומעליו את המלח (שלא יהיה מגע ישיר בין השמרים למלח).
2. מעבדים כשתי דקות ומוסיפים את השמן ואת עשבי התיבול. ממשיכים לעבד כשמונה דקות, עד שהבצק רך ולא דביק כלל. ניתן להוסיף מים או קמח לפי הצורך.
3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשש שעות.
.4
.5 את הרצועות מניחים על נייר פרגמנט משומן בשמן זית ומשמנים בשמן זית את הרצועות עצמן. מתפיחים כשעתיים.
.6 לאחר ההתפחה מפזרים מעט מלח גס ואופים כ20- דקות בתנור שחומם מראש ל180- מעלות, עד השחמה קלה.
500 גרם פסטה פוזילי (או כל פסטה קצרה אחרת)
500 גרם פילה מוסר-ים טרי
4 עגבניות תמר קלופות, חצויות ונקיות מגרעינים
10 תחתיות ארטישוק
2 בצלים סגולים, חתוכים לרבעים
8 שיני שום קלופות ושלמות
10 ענפי אורגנו טרי
1 עד 1 ו1/2- ליטר שמן זית
15 זיתים שחורים מגולענים וקצוצים גס
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
ההכנה:
.1 מבשלים את הפסטה במי מלח עד לדרגת "אל דנטה" ומקררים.
.2 בסיר בינוני עם תחתית עבה מניחים את הדג, עגבניות, ארטישוק, בצל, שום ושבעה ענפי אורגנו.
3. יוצקים שמן זית עד לכיסוי החומרים. את הסיר מניחים על להבה גדולה ומחממים כחמש דקות. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד כעשר דקות. מכבים את הלהבה ומניחים בתוך השמן עד לקירור מלא.
4. לפני הכנת המנה, מוציאים את כל המוצרים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
5. את הפסטה שמים בקערה גדולה, קוצצים גס את כל הירקות ומפוררים את הדג מלמעלה. מוסיפים את הזיתים ואת שארית עלי האורגנו (ללא הענפים,( מערבבים קלות ומתבלים במלח ופלפל אם צריך.

כפית מלח אטלנטי
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
2 שיני שום כתושות
2 ענפי רוזמרין
ההכנה:
.1 על מחבת ברזל כבדה ולוהטת צולים את הנתח בשלמותו כדקה מכל צד, ל"אטימה" של הבשר.
2. מערבבים בקערית קטנה את המלח, הפלפל, החרדל והשום הכתוש.
.3 מורחים את נתח האנטרקוט מכל צדדיו בתערובת התיבול. מניחים בתבנית אפייה. את ענפי הרוזמרין מניחים מעל.
.4 מכניסים לתנור שחומם מראש ל200- מעלות וצולים את הנתח עד לדרגת מדיום וול, כ12- דקות.
החומרים לרוטב הצ'ימיצ'ורי:
1 בצל סגול בינוני
1 פלפל אדום
1/2 פלפל ירוק חריף
2 שיני שום
צרור קטן פטרוזיליה
צרור קטן כוסברה
1/4 כוס חומץ
1/2 כוס שמן תירס
כף סוכר
1/2 כפית מלח
ההכנה:
קוצצים את כל הירקות דק מאוד (בסכין, לא במעבד מזון,( מערבבים עם הנוזלים ומוסיפים סוכר ומלח. אם הרוטב לא נוזלי מספיק, ניתן להוסיף עד כרבע כוס מים.
החומרים לכריכים:
5 ג'בטות איטלקיות 700-500
גרם רוסטביף פרוס דק
רוטב צ'ימיצ'ורי
פלפל אדום קלוי, קלוף
מלפפון חמוץ
חסה קצוצה
ההכנה:
מורחים על כל ג'בטה צ'ימיצ'ורי בנדיבות. מניחים חסה ומלפפון חמוץ, ומעליהם את פרוסות הרוסטביף והפלפל הקלוי.
350 גרם קמח
1/2 כפית מלח
כפית שטוחה אבקת אפייה
1/2 כפית שטוחה סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
3 ביצים טרופות
150 גרם סוכר
50 גרם חמאה רכה מאוד
תמצית וניל לפי הטעם
50 גרם אגוזי לוז קלופים
50 גרם פיסטוקים קלופים
ההכנה:
.1 מערבבים במיקסר קמח, מלח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון.
.2 בקערה נוספת טורפים ביצים עם סוכר, חמאה ותמצית וניל. מוסיפים את תערובת הביצים למיקסר ולבסוף מוסיפים את אגוזי הלוז והפיסטוקים.
.3 מגלגלים את התערובת לשני גלילים בקוטר חמישה ס"מ. אופים על נייר אפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ25- דקות עד שהגלילים קשים למגע אך עדיין לא אפויים.
4. מקררים כשעה ופורסים לפרוסות בעובי של ס"מ.
5. ממשיכים לאפות את הפרוסות עד הזהבה, עשר דקות מכל צד. העוגיות צריכות להיות יבשות.
אילן ברמלי הוא השף והבעלים של קייטרינג "טעמא - אוכל משובח, " טל.052-8780129 :'