בין רומא לבוקרשט: הרומנייה השופעת והאיטלקית הצפופה

במסעדת "רוסטיקו" האיטלקית לא ברור אם טעים יותר או צפוף יותר, ובחיים נלו מתחילים במבצע גיוס חברים לקהילה הרומנית. אלון צרפתי לא מתבלבל מהשפע

אלון צרפתי | 21/11/2010 11:35 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צפוף ב"רוסטיקו," צפוף מאוד. וטעים שם, טעים מאוד. כך שיש לכם שתי אפשרויות: הראשונה - ליהנות מפסטה משובחת, אולם כשהסועד שיושב סמוך לכם יבקש לגשת לשירותים, תרגישו את בטנו מתחככת בגבכם; השנייה - להתרווח בכיסא ולשלוח רגליים קדימה, אולם לאכול המבורגר ב"מוזס" השכן.

מסעדה מושלמת - יש דבר כזה? ואם כן, אפשר את הכתובת? לשמחתנו, מצאנו ב"רוסטיקו" בשדרות רוטשילד, שחוגגת חמש שנים, שלל יתרונות שעונים על מרבית הקטגוריות: אוכל איטלקי אותנטי טעים המוכן במקום על ידי השפים במטבח הפתוח (הזדמנות נפלאה להיווכח שהם משתמשים בחומרי גלם טריים בלבד), אווירה כפרית ושירות מדוקדק וחביב; אבל גם חסרונות מצאנו בפינת החמד: חלק מהמנות מתומחרות גבוה מדי, המקום כאמור קטן וצפוף (ביקור בתא השירותים - הבודד, אגב, שמשרת את כל הלקוחות - הסתיים במכה בראש), ובהתאם לכך הרעש מטריד. לא רק השיחות הקולניות שמנהלים הסועדים בהשפעת הטמפרמנט האיטלקי - גם רצפת הדק הרועשת לא תורמת לאקוסטיקה.

בשורה התחתונה, למרות המגבלות, האוכל ב"רוסטיקו" מענג במיוחד, ולטעמנו שווה "לשלם" בעבורו את מגבלות המסעדה. למנות ראשונות טעמנו ארטישוק בכמהין (43 שקל) - שני ארטישוקים חצויים צלויים קלות ברוטב ויניגרט, שמן זית וכמהין לבנות, ומעל לכול שבבי פרמג?נו; ואת הספיישל היומי אספרגוס פרמז'נו (41 שקל) - חמישה גבעולי אספרגוס צרובים קלות בשמן זית ועליהם פרמזן. מנה ראשונה נעימה, אולם לטעמנו מחירה אינו מוצדק.

מחיר יקר ביחס לתמורה מצאנו גם במנת פוזיטנו - 92 שקל עבור שני נתחים של פילה דניס צרובים בתנור. הדג עסיסי מאוד, המנה מעודנת ותבשיל הפלפלים הסיציליאני שעל בסיסו יושבים הנתחים בעל צבעים חזקים וטעם דומיננטי, ואולם גודל המנה בינוני בלבד, וללא תוספת פחמימתית קשה לשבוע ממנה. לעומתה, מנת הלינגוויני פירות ים (67 שקל) העדינה והמעודנת נדיבה דיה, הן בכמות הפסטה והן בכמות פירות הים. למזלנו הצלחנו להשלים את הפער בקלוריות עם בוא הקינוחים: קרמבל תפוחים (35 שקל) ופאי שוקולד חלבה (35 שקל) היו סיומת מתוקה למקום מקסים.
צילום: אנטולי מיכאלו
פסטה פירות ים ברוסטיקו צילום: אנטולי מיכאלו
רומן רומני

כולנו בולגרים, זה ברור, אבל בשבוע הבא כולנו נאכל קבב רומני. ב-1 בדצמבר יחגוג העם הרומני את עצמאותו, ובמסעדת "חיים נלו" בת ה-50, מתכוננים למבצע לגיוס חברים לקהילה. "גם אני רומני" נקרא המבצע, ובמהלך חודש שלם, עד הסילבסטר, יהיה אפשר להצטרף למועדון החברים וליהנות מארוחות בהנחות גדולות.

תמורת 85 שקל יהיה אפשר לבחור מנה ראשונה אחת לבחירה. בין האופציות: איקרה עם בצל קצוץ וזיתים שחורים, מרק צ'ורבה עם בשר או מרק עוף צח עם קרעפלך, לחמים וכבושים (אל תפספסו את העגבנייה הכבושה), מנה עיקרית לבחירה: מיטיטיי - קבב רומני, כרוב ממולא רומני המוגש עם ממליגה או פטריצ'אן - נקניקייה רומנית

ביתית וקינוחים ושתייה (שפריץ) חופשיים. "95 אחוזים מהלקוחות במסעדה הם רומנים במקור או נכדים שמתגעגעים לאוכל של הסבתא הרומנייה שלהם," אומרים במסעדה. גם העיצוב אותנטי: בכניסה דגלי רומניה, על הקירות צעיפים סרוגים ובמסך הפלזמה ערוץ אם-טי-וי מזרח אירופה, המשדר את להיטיה העכשוויים של בוקרשט.

גם אם אתם מגיעים שלא לצורך חגיגות העצמאות, אנחנו ממליצים לא לפספס את הכבד הקצוץ (22 שקל), את הקבב הרומני המסורתי (51 שקל), את ה"קורדון בלו" - שניצל מגולגל ובתוכו קשקבל וחזה אווז שומני וטעים (75 שקל), ולקינוח את הסרליה - בקלוואה רומנית מטוגנת ועמוסה בדבש מתוק (23 שקל). חג שמח.

צילום: דן פרץ
מיקס בשרים בחיים נלו צילום: דן פרץ

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->