המנה העסיסית של מונרו: לבשל עוף כמו מרילין

מרלין מונרו לא היתה רק בלונדינית עסיסית: ספר חדש מגלה שהאישה שאהבה יהלומים יותר מכל חטאה לעיתים גם בבישול, והותירה אחריה מתכון ארוך ומורכב במיוחד למלית עוף

שחר שילוח | 21/11/2010 8:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אילו חייתה היום, קרוב לוודאי שמרילין מונרו הייתה מוגדרת בוטלישס-על, אישה עסיסית, יפה וסקסית. בימים שבהם האירה אייקון הבלונד את המסכים, כוכבות עוד הורשו לאכול טוב ולטפח קימורים נשיים. מצד שני, היה פחות מקובל לאפשר להן לסכן את הפדיקור והפריזור בין הסירים במטבח. בשביל זה יש עוזרת בית.

ספר שייצא בקרוב מגלה שמרילין מונרו לא רק עשתה דברים שקייט מוס נמנעת מהם – אוכל, למשל – היא גם ידעה ללהטט בין הסירים. הספר, Fragments ("רסיסים"), מאגד חומרים כתובים שמרילין מונרו השאירה אחריה, מנישואיה הראשונים ב-1943 (כשהייתה בת 17) ועד מותה ב-1962.
גם לבלונדיניות מותר לבשל. מרילין מונרו
גם לבלונדיניות מותר לבשל. מרילין מונרו צילום: רויטרס

רוב החומרים הם משנות ה-50, כשתהילתה של הכוכבת הייתה בשיאה. הם חושפים את הצד האינטלקטואלי באישיותה וכוללים מכתבים שכתבה, שירים שחיברה, תמונות וגם כל מיני שרבוטים שהותירה אחריה. אבל הטקסט המסקרן ביותר הוא זה שמופיע בעמוד 180: מתכון למילוי תרנגולת או הודו. המתכון נרשם על דף ניירת של חברת ביטוח ומפתיע ברמת הפרטנות שלו ובריבוי המרכיבים.
בלי שום

במתכון של מונרו, שנפתח במילים "בלי שום", מופיעים 11 מרכיבים שונים, לא כולל חמישה סוגים של עשבים ותבלינים, פלפל ומלח. המרכיבים מגוונים מאוד וכוללים שלושה סוגים של אגוזים ושלושה סוגים של חלבונים מהחי. הוראות ההכנה שציינה לעצמה מגלות דקדקנות במקומות מסוימים עם אפשרות לגמישות בחלקים אחרים, מה שמאפיין בישול של מי ששולט היטב ברזי המטבח. מרילין מפרטת באילו חלקי פנים של התרנגולת להשתמש (לב וכבד) ואיך להשחים את בשר הבקר (בלי שמן) לפני שיצטרפו ליתר חומרי המלית. מצד שני, היא מרשה לעצמה יד חופשית בכמות התבלינים והפטרוזיליה ולא מציינת את יחסי הכמויות בין האגוזים השונים – צנוברים, אגוזי מלך וערמונים.

עטיפת הספר. מתוך אתר
עטיפת הספר. מתוך אתר "אמזון" עטיפת הספר fragments
מאט לי וטד לי מהניו יורק טיימס שחזרו את המתכון ודיווחו שנדרשו יותר משעתיים להכנתו – על אף שמדובר במילוי בלבד ולא במנה המוגמרת של העוף הממולא. מרכיבים שנראו מוזרים בהתחלה, כמו ביצים קשות קצוצות וצימוקים, התגלו כשילוב מוצלח. גם מהכמות, 20 ספלים בסך הכול, אפשר אולי ללמוד משהו על חייה של מונרו: מחברי הספר מעריכים שהמתכון נכתב ב-1955או ב-1956, תקופה שבה מונרו גרה בדירה בניו יורק.

היסטוריונית המזון אן מנדלסון ציינה שהמתכון מפתיע בכמה מובנים בהשוואה למתכונים מאותה תקופה. אין בו שום חומר מסמיך,
מונרו היא לא נרתעה מתיבול "אגרסיבי", השתמשה באורגנו שלא היה מוכר בתקופתה למי שלא התמצא בבישול איטלקי, וברוזמרין שלא היה מקובל אז בתערובות מילוי. השימוש בצנוברים, פרמזן וצימוקים מעיד על נטייה לטעם האיטלקי. ייתכן שרכשה את הנטייה למטבח האיטלקי בתקופה הקצרה שבה הייתה נשואה לשחקן הבייסבול האגדי ג'ו דימאג'יו, בן למשפחת מהגרים מסיציליה.

בספר מופיעים טקסטים שבהם מונרו מבטאת מחשבות על בעליה ג'יימס דוהרטי וארת'ור מילר, אבל לא ברור אם על דימאג'יו, אם כי מנחשים שהשורה הפותחת "בלי שום" היא בהשראתו.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->