מצאה חן: מתכון לחביתת קורנפלקס וחביתת לימון ואריסה

שרי אנסקי עלתה לקו 480 והתיישבה ליד חן אגרון, נערה בת 14 שתהיה יום אחד בלרינה גדולה ובינתיים היא בשלנית מעולה

סופ
שרי אנסקי | 13/11/2010 9:41 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אבד לי הפנקס שבו כתבתי את מספר הטלפון שלך (ניסיתי לחפש לפי שם המשפחה שלך, אגרון, אבל יש המון ושכחתי מה שמו הפרטי של אבא שלך). לכן אני כותבת לך דרך המדור שלי בעיתון, ומקווה שתקראי את המכתב הזה. כי השיחה שהייתה לי איתך ריגשה אותי מאוד.

בעיקר רציתי לספר לך שניסיתי להכין את המתכון המפורט שנתת לי לחביתה עם קורנפלקס והופתעתי מאוד. סיפרת שבכל הבתים שהכנת את זה, כל החברות אמרו "איכס איכס", אבל אחרי שאכלו אמרו ש"זה טעים מאוד!". לדעתי זה גם מתכון טריקי מצטיין ביותר. כבר הכנתי שלוש פעמים את החביתה באופן הזה, ואני בטוחה שאחזור ואכין אותה שוב. אני מודה לך גם בשם הקוראים שינסו וישמחו במתכון שלך כמוני, ותמיד ידאגו שיהיה להם בצד קורנפלקס לרגעים שלא יהיה להם בבית שום דבר חם לאכול בערב כשנעשה קריר בחוץ ומתחשק לאכול משהו חם וטעים. אפילו רק עם כוס תה או קפה.

צילום: מתוך ''סופשבוע''
חביתת קורנפלקס לפי מתכון של חסיה לוי, מורה לבלט וסבתא של חן אגרון צילום: מתוך ''סופשבוע''
חן יקרה,

כמו שהמלצת לי, ניסיתי לזרות על החביתה השחומה והתפוחה שכבה דקיקה של סוכר, אך לטעמי היה לא פחות מוצלח ללוות את החביתה הטעימה הזו גם בסלט ירקות בתוספת גבינה וזיתים בצד. אפילו ניסיתי לגוון אותה עם תרד ומאוד נהניתי מהתוצאה. לא תאמיני כמה מתאים וטעים לזרות אבקת סוכר על חביתת תרד כזו.
 
נפגשנו בקו 480 לכיוון ירושלים. ישבנו מאחורי המדרגות אחוריות. את ליד החלון, אני ליד המעבר. חזרת מסדנת ריקוד בתל אביב. את בת 14. אני יודעת שאת רוצה להיות פרימה בלרינה גדולה. גדולה? ענקית. סבתא שלך, חסיה לוי (שהמציאה את החביתה הזו), הייתה המורה שלי לבלט כשהייתי בגילך. ירשת ממנה לא רק את הכישרון לריקוד, אלא גם את העיניים הנהדרות.

התביישתי לספר לך שתמיד היא הייתה מזיזה אותי לסוף הכיתה כדי שאף אחד לא יתבלבל ויחקה את תנועותיי המגושמות. חוץ מפעם אחת, כשנתנה לנו תרגיל ושממנו צפתה מראש מה שבאמת ייצא ממני-ועל כן העמידה אותי לפני כל הכיתה כמופת (לא משנה מה היה התרגיל). כשהאוטובוס התחיל לנסוע הוצאת מהתרמיל שלך שקית עם ענבים ופלחי תפוחי עץ או אגסים שאבא שלך קילף והכין לך לדרך. כיבדת אותי. כששאלתי מי הכין לך את הפירות האלה, עם כל כך הרבה אהבה, סיפרת לי גם איזה סנדוויצ'ים אבא שלך מכין לך ומה אמא שלך יודעת לבשל הכי טוב. שאלת במה אני עוסקת וכשעניתי לך, מיד הצעת ללמד אותי את המתכון המדהים שלך לחביתה עם קורנפלקס.

ראית שזה לא ממש הלהיב אותי, אבל הבטחתי לך לנסות. כיוון שלא התקשרתי, את ודאי בטוחה שלא נהניתי - וזה מצער אותי. הפגישה איתך מאוד הסעירה אותי, כיוון ששאלת אותי אם אוכל לתת לך מתכון דומה בהצטיינותו לשלך ולא היה לי מה לענות לך.

אני רק יכולה לומר לך שככל שהביצה טרייה יותר, החלמון עגול ובולט יותר. לכן, ביצי עין כדאי לטגן מביצים טריות ביותר. כשהביצה מתיישנת, החלמון שלה מאבד מעגלגלותו, וקשה לטרוף אותה באחידות. לכן, לצורך הכנת חביתות ומקושקשות, יש להשתמש בביצים טריות ככל שאפשר. כך החלבונים והחלמונים מתמזגים במהירות ובאחידות.

אחרי שהתמזגו לגמרי, לא ממשיכים לטרוף אותן יותר מדי. זה פוגם בטעם החביתה. דבר נוסף שלמדתי הוא שלא טורפים את הביצים מראש, אלא פותחים את הביצים וטורפים רק ברגע האחרון לפני הטיגון, אחרת הן משנות את הצבע והטעם.

התביישתי לומר לך שאני מעדיפה לטגן בשמן זית, שכשמחממים אותו הוא מאבד מחריפותו ובשילוב עם הביצים וטיפה מלח הופך לדרך הקצרה ביותר אל האושר, אבל החלטתי להכין את הקונספט שלך גם עם פצפוצי אורז - וזה גם מצליח. מה עוד יכולתי להגיד לך? לא יכולתי לספר לך על חביתה שעבורה מקציפים את החלבונים ובוחשים בחלמונים, כי לא נראה לי שהיית מתפעלת ממנה, כיוון שהבנתי שאת אוהבת טעמים נקיים וברורים. לא יכולתי לספר לך אפילו על החביתה שלמדתי מדולי חדד מג'רבה, שהכינה לי שקשוקה בתוך חביתה מקושקשת ואדמדמה מאריסה וקצת מיץ לימון שהיא, למעשה, ביצה בתוך ביצה. זה מעדן שקל מאוד להתרגל אליו, אם כי אין לי ספק שלא היית אוהבת חביתה כזו. הצטערתי מאוד שלא סיפרתי לך על החביתה שאכלתי פעם בביתו של מכשף ערבי שהלכתי לראיין לעיתון לפני די הרבה שנים. מכשף ששמו ותהילתו ידועים בכל העולם הערבי כמגלה מטמונים אבודים ואנשים שנעלמו, ובעיקר מצטיין בגירוש שדים, קללות ומצוקות קשות.

המכשף והחבורה המוזרה

כשהגעתי לביתו, המכשף ישב במרפסת מקורה במרכז ספה, על שמיכת פיקה, ולגם תה. בחור צעיר הביא לנו חביתה מקושקשת עם המון שמן זית ופיתה חמה. לפני שפתחתי את פי, סיפר לי המכשף במדויק את החלום שחלמתי באותו לילה וירד על איך שאני נראית: "אם לא הייתי יודע שעוד אין לך 40, הייתי נותן לך 55. ואם לא תטפלי בעצמך, בעוד שנה תהיי קירחת ותיראי בת 60". הוא ציווה עליי לשתות כל יום כוס חלב עזים, לשפשף את הפנים בסוכר ולימון ואת השערות בשמן זית, לכסות את הראש במגבת טבולה במים חמים ולקרוא עיתון שלם מהתחלה ועד הסוף לפני שאחפוף פעמיים בסבון משכם.

כל כך נבהלתי ממנו, עד שהסכמתי שיהפנט אותי, אבל בדיוק אז הגיעו שלושה גברים ערבים מלוד. אחד עם תחבושת על היד, השני עם תחבושת על הרגל והשלישי משפשף את המצח, שבאו לקחת את המכשף אליהם הביתה, שם כל הנשים מפילות וגם הגברים נופלים כל הזמן.

המכשף לבש חליפה בצבע כסף עם עניבה כחולה, על הראש סידר לעצמו בקפדנות כאפייה אדומה ועל כל אלה אדרת שחורה ארוכה עד לרצפה, ששוליה רקמת זהב. כל החבורה המוזרה ואני בתוכה נכנסה למונית קטנה שאותה נהג בדואי מבאר שבע. נסענו יחד לקחת את הילד שלי, שהיה אז בגנון, והנהג אמר שיחד עם התינוק זה שניים יותר ממה שמותר להכניס במכונית. המכשף התעלם והמשיך לדבר אליי באנגלית (שלא יבינו) ולהזהיר שלא אוכל בשר פרה, שאכין בכל יום סלט כרוב וגם שאתחיל ללמוד ערבית.

כשהגענו לבית שלי יצאו כולם מהמונית והסתדרו בשורה ללחוץ לי את היד. פתאום ראיתי מול עיניי את הסצנה הכי אהובה עליי מהסרט מונטנגרו (עם הבחור והסכין הנעוצה במצח). רק אז הבנתי למה ההוא כל הזמן משפשף לעצמו את המצח. מאז אני לא מצליחה לשחזר את טעם החביתה המקושקשת שלו. אני גם מפחדת לשחזר אותה. נדמה לי שהסיפור הזה היה מוצא חן בעינייך, ורציתי שתדעי שלעומתו, שראה בי אישה מוזנחת בת 38 שתוך שנה תיראה בת 66, את - בעיקר בכך שייחסת לי יכולת להבין אותך ולהיות כמוך - אכן בת 14.

כה נפעמתי מהיכולת שלך לשוחח בגילוי לב ובאמון, וכששאלת אותי כמה ילדים יש לי, ואיזה בן אדם הוא בן הזוג שלי ומה השאיפות שלי, אף פעם לא יכולתי, חן, לסכם מה נהיו חיי כמו ברגעים שעניתי לך. חוץ מזה, רציתי שתדעי שהתביישתי בפני גדולתך. מקסימונת שכמותך. יש אנשים גדולים גם בגילך. באהבה, שרי אנסקי.

צילום: מתוך ''סופשבוע''
חביתת אריסה ולימון צילום: מתוך ''סופשבוע''
חביתת הקורנפלקס של חן אגרון

כאמור בהקדמה, אין דרך לנחש את הטעם שמתקבל בלי שתנסו. מומלץ לילדים ולמבוגרים כאחד. חן למדה את המתכון מסבתה הרקדנית חסיה לוי ז"ל.

חומרים:
2 ביצים
1 כף חלב
 3-2 חופני קורנפלקס (רצוי לא ממותק, אבל גם ממותק בסדר)
שמן חמניות או זית
סוכר - לא הכרחי

הכנה:
1. יש להשתמש במחבת קטנה, אחרת החביתה תצא שטוחה מדי, והחביתה הזו טעימה כשהיא עבה וקטנה.
2. לוקחים קערה בגודל בינוני. שוברים לתוכה את הביצים. מוסיפים כף חלב ומקשקשים היטב כדי שהחלבונים והחלמונים יתאחדו לגמרי.
3. רק עכשיו מגיע תור הקורנפלקס: מוסיפים ממנו בנדיבות, ישר מהאריזה וממשיכים לערבב עם הביצים.
4. מחממים במחבת קטנה מעט שמן (כשתי כפות), כשהוא חם, אבל לא מעשן, יוצקים למחבת את התערובת.
5. מנמיכים קצת את האש ומטגנים עד שהחביתה מזהיבה היטב - והופכים צד. כשנראה שהחביתה נקרשה והזהיבה, יש לחתוך בסכין חריץ במרכזה כדי לראות אם היא עדיין נוזלית (אם רק לוחצים לא מרגישים).
6. מעבירים לצלחת, ואם רוצים, זורים עליה שכבה דקיקה של סוכר.

חביתת תרד וקורנפלקס בציפוי אבקת סוכר

כדאי להשתמש בתרד טורקי, אבל גם תרד רגיל מתאים. יש להסיר את הגבעולים. מתאים לשתי חביתות.

חומרים:
4 ביצים
1 חבילת תרד טרי שטוף בלי גבעולים
כ-5-4 חופני קורנפלקס - לא ממותק
מלח
פלפל
שמן זית לטיגון
אבקת סוכר - לא הכרחי

הכנה:
1. אחרי ששוטפים את התרד, מסננים ומעבירים לסיר. מעמידים על האש עם מכסה ומערבבים מדי פעם. בתוך ארבע דקות העלים מתרככים ומתכווצים. מוציאים, מסננים וקוצצים קצת.
2. טורפים היטב את הביצים בתוספת טיפת מלח (התרד מלוח). מערבבים עם התרד והקורנפלקס ומטגנים במחבת קטנה חצי מהתערובת, עד שהחביתה נקרשת משני צדדיה. אחר כך מעבירים אותה לצלחת ומטגנים את החביתה השנייה.
3. מגישים מיד. לטעמי, טעים במיוחד לזרות על החביתות אבקת סוכר.  

ביצים בתוך ביצים עם אריסה ולימון

בדומה לחביתה של חן, גם זה מתכון שאין שום אפשרות לדעת את הטעם שמתקבל בלי שטועמים. על פי מתכון של דולי חדד.

חומרים:
4-3 ביצים
שמן זית משובח
כפית אריסה חריפה
1 לימון טרי
מלח
פלפל שחור

הכנה:
1. שמים במחבת קטנה שכבה ממש לא קמצנית של שמן זית. מעמידים על אש בינונית.
2. לא משתהים וטורפים היטב שתי ביצים עם טיפת מלח, ויוצקים אותן למחבת עם השמן לפני שהוא מתחמם מדי ומבעבע.
3. מדללים כפית אריסה בכף מים ומוסיפים לביצים שעדיין לא נקרשו, תוך כדי ערבוב במעגלים. 4. מוסיפים מיץ מחצי לימון (כן, לימון!). מערבבים עד שהביצה המקושקשת בשמן והמסמיקה באריסה כמעט נקרשת.
5. שוברים על הביצה 2-1 ביצים וזורים עליהן טיפת פלפל שחור וטיפת מלח. ממשיכים לטגן עד שהחלבון נקרש והחלמון עדיין נוזלי. מגישים עם לחם ופלפלים חריפים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->