מיס פפאיה: השפית נלי קרפנר על הרגלי אכילה ומטבח

את בדיאטה? מה אכלת הבוקר? איזה אוכל סקסי בעינייך? המדור ששואל את השפים שאלות באופן סדרתי. נלי קרפנר, השפית הבריאה, גם עונה

יעל עופר | 9/11/2010 17:33 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: נלי קרפנר, שף
נלי קרפנר, 50, שפית, בעלת הקייטרינג "המטבח של נלי" ויועצת התפריט של רשת Loveat

מה אכלת היום בבוקר?
"סלט פירות".
השפית נלי קרפנר
השפית נלי קרפנר  צילום: יח''צ


נכון שאין כמו אוכל של אמא?
"נכון, אין כמו אוכל של אמא, אבל יש גם אוכל אחר שמגלים אחרי הבית של אמא”.

מה המאכל שאת הכי זוכרת מבית אמא?
"גדלתי בבית רוסי, אז אני הכי זוכרת כיסנים ממולאים בשר שנקראים ‘פלמני’".

מה היה הרגע שבו החלטת שאת רוצה לעסוק באוכל כל חייך?
"ברגע שגיליתי את האוכל הבריא. לפני כעשר שנים הלכתי לייעוץ אצל מישהו שמתמחה ברפואה סינית. הוא המליץ לי על תזונה מסוימת ומאז התחלתי לאכול בריא. מכיוון שגם מאוד אהבתי לבשל, התחלתי לשחק עם כל התפריט הזה וגיליתי עולם מדהים”.

איזה שף בישראל את הכי מעריכה?
"את מאיר אדוני. יצא לי לעבוד במסעדה שלו והוא שף עם המון תעוזה, שלא עושה פשרות, וחוץ מזה, הוא גם בן אדם מדהים".

באיזו מסעדה בעולם הכי נהנית?
"באיזושהי מסעדה קטנה במנהטן. זו מסעדה איטלקית שכל השפים שם יפנים. הם עושים ביצוע מדהים לאוכל האיטלקי, והמסעדה גם מדהימה במראה שלה”.

ובישראל?
"בכתית. יש שם אוכל מאוד מיוחד ומקורי, שמבוסס על פרודוקטים מצוינים. הכל נעשה שם ללא פשרות ובהקפדה גדולה".

מה היה הדבר הכי מוזר שאכלת?
"אכלתי במסעדה סינית בצ’יינה טאון בניו יורק איזושהי מנה עם רגלי תרנגולות, ממש רגליים שלמות של תרנגולות. זה היה נראה די מפחיד. מכיוון שהמנה כבר הגיעה לשולחן, טעמתי. הטעם והמרקם היו מוזרים מאוד".

מה לעולם לא תאכלי?
“רגלי צפרדעים”.

את שומרת על דיאטה?
“לא, אני לא שומרת על דיאטה. מאז שאני מתעסקת באוכל טבעי ובריא, הצורך לשמור על דיאטה נעלם. חוץ מהאוכל הבריא, אני גם עושה יוגה ופילאטיס פעמיים־שלוש בשבוע”.

את נעזרת לפעמים בספרי בישול?
“אני לא בדיוק נעזרת בהם, אבל מאוד אוהבת ספרי בישול ויש לי המון כאלה. באחרונה אהבתי את ‘ספר המתכונים’ של יותם אוטולנגי וסמי תמימי. זה

ספר של שני שפים, יהודי וערבי, שיש להם רשת של מעדניות בלונדון. אהבתי את הדברים שם, את השילובים, אהבתי את העובדה שהמטבח שלהם אישי".

מה את יכולה לאכול כמעט ללא הפסקה?
"פפאיה".

איזה סרט שיש בו אוכל הכי גירה לך את החושים?
"מאוד אהבתי את הסרט ‘ג’ולי וג’וליה’ עם מריל סטריפ. אהבתי בו יותר את הצד האנושי, איך הוא מגשר על תקופות, ואהבתי את התשוקה של נשים לאוכל שמתוארת בסרט. אהבתי גם את התופעה החדשה שמצוינת בסרט - בלוגרים של אוכל, שזו תופעה מרתקת לטעמי".

כעסת מתישהו על מבקרי מסעדות?
"לפעמים פשוט לא הסכמתי איתם, אני לא חושבת שיש מה לכעוס עליהם. לא היה לי משהו אישי כזה, בגדול אני חושבת שתפקיד של מבקר אוכל נחוץ".

אפשר לומר על אוכל שהוא סקסי?
“אני חושבת שכן. כשרואים צלחת או מנה יפות ומוקפדות, וגם כשטועמים אוכל והמרקמים והצבעים מתחברים ומרוממים את הלב, אפשר להגדיר זאת גם סקסי. מבחינת מאכלים ספציפיים, אויסטרים מרגישות לי הכי סקסי”.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->