פינוק לשבת: מתכון לבלינצ'ס הונגרי

להשקיע בשבת בבלינצ'ס הונגרי עם שוקולד, ברנדי ואגוזים או עם גבינת ריקוטה ווניל, כי אין זמן אחר. מתכון של הקונדיטור דורון רגב

nrg מעריב | 6/11/2010 8:57 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: בלינצ'ס
רכיבים ל 15 יחידות:
לבלינצ'ס:
0.5 ליטר חלב
250 מ"ל מים פושרים
5-6 ביצים (תלוי בגודל)
50 גרם סוכר
5 גרם מלח
375 גרם קמח
100 גרם חמאה ממומסת

אופן ההכנה:
שמים את כל הרכיבים בקערה ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
ממיסים מעט חמאה במחבת גדולה ושופכים בעזרת מצקת מהתערובת.
מומלץ שעובי הבלינצ'ס יהיה דק, כך ירגישו יותר
את המילוי ויהיה פשוט יותר לגלגל את הבלינצ'ס עם המלית.
כשמופיעות בועות קטנות על הבלינצ'ס, סימן שהם מוכנים. הופכים קלות, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

למלית שוקולד:
רכיבים:
500 מ"ל שמנת מתוקה
500 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:
שופכים לסיר את השמנת המתוקה וממתינים לרתיחה.
מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
מומלץ להוסיף מעט ברנדי.
מקררים את התערובת במקרר עד להסמכה. חלק קטן מן המלית יש להשאיר בחוץ כרוטב להגשה.

בעת ההגשה, לזלף ממלית השוקולד שנותרה מעל הבלינצ'ס ולמי שאוהב, להוסיף אגוזים גרוסים.

למלית גבינה:
רכיבים:
500 גרם גבינת טוב טעם/ גבינת ריקוטה
150 גרם סוכר
1 ביצה גדולה
25 גרם חמאה מומסת
50 גרם קמח
50 גרם צימוקים
מעט גרידת לימון
חצי מקל וניל (את הפנים)

אופן ההכנה במיקסר:
מערבבים את הגבינה והסוכר עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים את הקמח.
מוסיפים את הביצה.
מוסיפים את החמאה המומסת והצימוקים.

עכשיו כל שנותר הוא לזלף את המלית בצד הבלינצ'ס (לא במרכז), לקפל את הקצוות התחתונים קלפי פנימה, לגלגל ולהניח כשהפתח כלפי מטה.

מתכון של הקונדיטור דורון רגב מרשת "קיורטוש".  
צילום: בועז לביא
בלינצ'ס הונגרי של השף דורון רגב צילום: בועז לביא
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->