מכים בברזל: סיור קולינרי במתחם המסעדות הלוהט בתל אביב

בניגוד לפתגם הסיני העתיק “כשאתם יוצאים מהעבודה בערב, אל תחשבו עליה עד מחרת בבוקר” - אנשי עסקים רבים בוחרים לחזור בשעות הלילה לאזור הפשע ולאכול דווקא ברחוב הברזל שברמת החי”ל. אפשר להבין אותם

אלון צרפתי | 17/10/2010 16:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בניגוד לפתגם הסיני העתיק - “כשאתם יוצאים מהעבודה בערב, אל תחשבו עליה עד מחרת בבוקר” - אנשי עסקים רבים בוחרים לחזור בשעות הלילה לאזור הפשע ולאכול דווקא ברחוב הברזל שברמת החי”ל, מקום משכן עבודתם הסדירה. האם בכך הם רומזים על תשוקתם העזה לעבודה? אולי בדרך למסעדה הם רק רוצים לקפוץ למשרד, “חמש דקות על השעון”, לבדוק אם הגיע פקס חשוב מחו”ל? ואולי הם בסך הכל נהנים ממגוון המסעדות המוצלחות, מהאווירה המהוגנת ומהשירות המוקפד, וחוזרים אל אותם מקומות מוכרים ואהובים שוב ושוב, מתוך מחשבה רומנטית שאם הם נהנים כל כך, מגיע גם לפרטנר/ית שלצדם ליהנות איתם? אנחנו כאן בגלל תשובה ג’, זו הדוגלת בעושר הקולינרי הקיים באזור משופע משרדי ההיי־טק, ובפינו נימוקים וול דאן.

הסיבה העיקרית לסקירה החגיגית הזו היא פתיחתה של בוצ’רי דה ברילוצ’ה בלב המתחם. מדובר במסעדה מקסימה, שובבה, רומנטית וטעימה עד מאוד, שהצליחה בפרק הזמן הקצר שבו היא פועלת להפוך לאטרקציה קולינרית. המסעדה מנסה להביא לישראלים את ניחוחות ארגנטינה. ליתר דיוק, את אלה המגיעים מהעיירה הקטנה ברילוצ’ה שנמצאת בצפון פטגוניה. המטבח המקומי שם לו למטרה להגיש מנות שעיקרן ארבעה יסודות - בשר (כיאה לכל חבלי ארגנטינה), יין, שוקולד וגלידה. חומרי הגלם האלה אינם בהכרח מעורבים או מבושלים יחד, אלא יותר מרחפים מעל, ניחוחותיהם עוטפים את המקום והם משרים אווירה מגרה - שלא לומר סקסית - במשך כל הסעודה.
צילום: יח''צ
בוצ'רי דה ברילוצ'ה. שובבה, רומנטית וטעימה עד מאוד צילום: יח''צ

כבר בכניסה מכבדת המארחת את האורחים בשלושה טעמי שוקולד - מריר, חלבי ולבן - מתוך ערימות של שוקולד ומיד לאחר מכן היא מובילה אותם אל חבית היין, שם מוגשות כוסות יין אדום, ומשיקה איתם "לחיים". הסועדים מוזמנים לשבת, להזמין מנות ראשונות ומיד לגשת עם המלצר לקצבייה, שם הם בוחרים את נתחי הבשר המוצעים להם. לדברי הבעלים, האנטרקוט מיובא ומגיע קפוא מארגנטינה, ואילו מקורו של שאר הבשר הוא בעדרי הבקר המשובחים ברמת הגולן. המגוון המשתנה כולל נתחי בקר מיושנים ומשובחים, אנטרקוט צעיר, אנטרקוט מפרה מבכירה, פילה בקר, סינטה, שפיץ צ’ך, צלעות טלה, שייטל,

רוט פלאש ועוד, לצד מעדנים שמכינים במקום - צ’וריסו שמנמנות, קציצות טלה, נקניקיות וקציצות בוצ’רי.

היין נמזג בנדיבות במשך כל הארוחה (20 שקל ללא הגבלה), וכמנות אחרונות מוגשים קינוחים על בסיס שוקולד וגלידה. “טעימות שוקולד” היא מנה של טרין וטראפלס שוקולד המוגשים על קרם שוקולד לבן, ואילו מנת “לבה של שוקולד” כוללת שתי צלוחיות של שוקולד דחוס המלווה בגלידה בטעם פיסטוק. בתחום הגלידות אפשר למצוא טעמים מסקרנים כגון קלפטה, סורבה המוכן מפרי הקלפטה האופייני לפטגוניה, וגלידת שמנת בטעם דולסה דה לצ’ה, על בסיס מתכון סודי מברילוצ’ה.

צילום: יח''צ
יין ושוקולד כיד המלך. בוצ'רי דה ברילוצ'ה צילום: יח''צ
קליפות בוטנים על הרצפה

רמת החי”ל בכלל ורחוב הברזל בפרט גדושים באוכלוסייה אמידה וזו אולי הסיבה שתחלופת המסעדות באזור כמעט מסחררת. לא מעט מסעדות נפתחו באזור ברעש גדול ונסגרו כעבור שנה, או פחות, כשהן מסבות לבעלים הפסדי עתק. התקדימים האלה מוכיחים שלא יהיה לברילוצ’ה קל לשרוד, בעיקר לנוכח הצלחתן המוכחת של מסעדות ותיקות רבות שפועלות באזור ושומרות על תפוסה מרשימה כמעט בכל ערב.

אחת הוותיקות שבהן היא אוונגרד, אולי המסעדה בעלת האופי המיוחד ביותר בארץ. המסעדה האמריקאית הזו הפכה למוסד ידוע ומוכר, שמגיעים אליו דרך קבע אחת לשבוע חבורות־חבורות של גברים (בימי חול) ומשפחות (בעיקר בסופי שבוע), אוכלים, עולזים ומחרבים כל דיאטה. שני ורביעי באוונגרד הם ימים שגם אנתרופולוג לא יבין: בימים אלה נהוג לאכול בוטנים (המוגשים בחופשיות במקום) ולהשליך את קליפותיהם ארצה בחמת זעם. זר לא יבין זאת - צריך להיות נוכח במקום ולפלס דרך בין קליפות הבוטנים כדי להגיע בשלום לשולחנכם ולחוש את האווירה הסליזית המשעשעת.

ימי חמישי בעונת החורף מוקדשים למכבי תל אביב, שמשחקיה משודרים בשלל מסכי ענק הפזורים במקום (חשוב לדייק ולציין שכל 13 מסכי הפלזמה הפזורים במסעדה משדרים משחקי ספורט במשך כל שעות הפעילות). בימים האלה לובשת המסעדה צהוב בוהק ולוגמת בירה מבעבעת. זו גם הסיבה שבכירי מכבי ושחקניה הפכו את המסעדה למקום בילוי מועדף ואפשר לצפות בהם כשהם יושבים ומנשנשים מחלת הבצל המפורסמת. למרות התדמית הפרועה, באוונגרד מוגש אוכל אלוהי וטעים, שכולל בין השאר כנפי עוף ברוטב ברביקיו והמבורגרים משובחים.

צילום: דן פרץ
אוונגרד. המסעדה בעלת האופי המיוחד ביותר בארץ צילום: דן פרץ

 מסעדה אמריקאית מצליחה אחרת ברמת החי”ל היא הדסון, שמצויה בקצה השני של הסקאלה. כאן מהוגן היא מילת הקוד - הקפדה יתרה על האווירה השקטה, הסולידית והנעימה. כבר בכניסה תחושת ההדר עוטפת את הלקוחות, החל בתקרה הגבוהה, דרך הריהוט היוקרתי וכלה במוזיקה חרישית ובשירות מקצועי. האוכל כאן, כמיטב מסורת הבראסרי, מוקפד עד מאוד - הן בשלב הכנתו והן בצורת הגשתו. התפריט מבוסס על המטבח האמריקאי, עם נגיעות קסומות מהמזרח הרחוק, מהמזרח הקרוב ומאמריקה הלטינית. לטענת הבעלים, ההתמחות שלהם בבשרים חסרת פשרות: משלב גידול הבקר בעדר הייחודי של הדסון, דרך הליווי הצמוד ועד יישון הבשרים במקררים המיוחדים במסעדה. בין המנות המוצעות: סטייק סינטה מנהטן 450 גר’, פילה שאטובריאן, ריב איי, אנטרקוט ועוד. הלקוחות אף רשאים להזמין מראש נתחים מיוחדים.

צילום: יחסי ציבור
הדסון. אמריקאית מהוגנת צילום: יחסי ציבור
סושי, סמבה וסקס

מסעדה מצליחה אחרת ברחוב הברזל היא סושי סמבה. יפן, ברזיל ופרו הן המדינות שמהן הגיעו לכאן האוכל, המוזיקה, העיצוב והאווירה. יש שיטענו כי אוסף תרבויות כזה יוצר עומס גדול מדי כשהוא מתנקז לצלחת אחת, אולם רבים, מתברר, דווקא אוהבים את השילובים המרתקים והמסקרנים.

העיצוב כאן, על כל פנים, אינו סולידי לכל הדעות. קיר שלם ועליו צבעים דומיננטיים של שחור, אדום, צהוב וירוק מכניס אתכם לאווירה של צהלה. לא השכונה, אלא צהלה של ממש. גם המוזיקה הקצבית והמנות הופכות את סושי סמבה לקרנבל קטן. המסעדה נפתחה בישראל לאחר שהסניפים במיאמי, בניו יורק, בשיקגו ובדאלאס זכו להצלחה מרשימה. הרשת זכתה לעיקר פרסומה בזכות הסדרה “סקס והעיר הגדולה”, שם התנחמה אחת הבנות במנות הטעימות שהיא מגישה. הסניף הישראלי אמנם אינו “סקסי” בהווייתו, אבל יש בו מנות מגרות בהחלט, כדוגמת כבד עוף בטריאקי, סלמון עם ענבים, פילה בקר בציפוי שיטקה ומוקקה מיסטה - סרטן כחול, שרימפס, קלמרי, מולים, דג לבן, לבבות דקל, עגבניות, חלב קוקוס, שמן דקלים, קשיו קלוי ואורז צ’ימיצ’ורי.

צילום: רענן כהן
סושי סמבה. עושר של סגנונות צילום: רענן כהן

שומרי הכשרות המגיעים לרחוב הברזל יוכלו לבקר באי זוגי, המסעדה של מלון לאונרדו שנסקרה כאן באחרונה. שלא כמסעדות כשרות רבות אחרות בעיר, אי זוגי מצדיקה את התואר מסעדת גורמה ומצליחה להביא אליה לקוחות רבים שאינם מקפידים על הכשרות בזכות האוכל המשובח. הקונספט מוזר - הסועדים מתבקשים לבחור מספר אי זוגי של מנות - אולם מי שמתעקש להזמין מספר זוגי לא ייתקל בחומת סירוב מצד המלצרים. המנות, על כל פנים, טעימות כל כך, שנדמה שמספרן הוא שולי. במילים אחרות, אתם מוזמנים לבחור מספר גבוה של מנות, ככל שיאפשרו לכם הבטן והארנק. בין המנות המומלצות: ספריבס טלה, הממולאים של רחל, סיגר לוקוס וכוסברה ועוד.

מקומות נוספים שכדאי לשקול לבקר בהם ברחוב הם מוזס, שם מגישים את ההמבורגר שבעיני רבים נחשב לטוב בעיר, יריבו הממותג בלאק בר אנ’ בורגר, שגב אקספרס, סאטורי, ליב, ג’ויה, פסטה מיה, פאפאגאיו אקספרס, ג’ירף, קאי, מקס ברנר, ג’פניקה, מוקה, ארנו, סי קפה, פינת השלושה ואחרים. היריעה אמנם קצרה, אבל השולחנות ברחוב הברזל ארוכים ויש בהם אוכל לכו־לם.


***

בוצ׳רי דה ברילוצ׳ה, הברזל 4, טל׳ 5309600/700־077
אוונגרד, הברזל 3, טל׳ 9384211־057
הדסון, הברזל 27, טל׳ 6444733־03
סושי סמבה, הברזל 27, טל׳ 9379503־057
אי זוגי, הברזל 17, טל׳ 5110075־03

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->