עירום בגיהנום: כך הורתחתי בספא היפני

ב"אונסן", ספא מעיינות טבעיים יפני, תוכלו לבלות רק לאחר שתתפשטו ותתקלחו פעמיים לעיני המתרחצים האחרים. אחר כך תוכלו לגלות כיצד מרגיש שקיק תה בתוך הכוס הרותחת

רם פרייס סיטון | 20/10/2010 10:18 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יפנים רבים הולכים לפחות פעם בשבוע ל"אונסן" - ספא מעיינות טבעיים. כידוע, יפן היא ארץ געשית, ובמהלך הביקור בה סביר שתחוו רעידת אדמה קלה אחת לפחות. זהו הצד השלילי של אותה פעילות געשית, אך הצד החיובי הוא שתוכלו למצוא אונסן במרחק קצר, כמעט מכל מקום בו תהיו ביפן.

כללי הטקס: בכניסה לאונסן תתבקשו לחלוץ את הנעליים ותקבלו מפתח ללוקר. אם לא הבאתם מגבת מהבית תתבקשו להוסיף כ-300 ין (13 שקל) למחיר הכניסה, שהוא 700-2,000 ין (כ-30 עד 90 שקל). בעבור סכום זה תקבלו מגבת קטנה ומגבת גדולה. באונסנים גדולים ה"יוקאטה", מעין חלוק רחצה יפני, כלול במחיר הכניסה.

לאחר התשלום, תתבקשו להיכנס לחדר ההתכוננות המיועד לנשים או גברים בלבד. מילת אזהרה : כדאי ללמוד את הסימן היפני המציין נשים ואת הסימן המציין גברים, שכן טעות שתעשו בשלב זה עשוייה להיות בעלת השלכות מביכות ביותר.
צילום: רם פרייס סיטון
אנא הסירו את בגדיכם כאן. אונסן יפני צילום: רם פרייס סיטון
מקלחת ראווה

בחדר ההתארגנות תוכלו לאחסן את חפצי הערך שלכם בתאי איחסון נעולים, אשר המפתח שלהם נענד לאחר מכן על היד כצמיד.  כעת מגיע השלב המביך בו תעברו לתלבושת אדם וחווה (לפני התפוח), שכן  הכניסה לאונסן עצמו עם בגד ים אסורה.

הגענו ל"טקס ההיטהרות" באונסן עצמו. ליפנים, כידוע, אובססיה לניקיון ולכן לפני הכניסה לאונסן יש להתרחץ היטב. הרחצה היפנית שונה מעט מזו המערבית והיא מתבצעת בישיבה על שרפרף. יש לקחת את המגבת הקטנה שקיבלתם, לטבול אותה בסבון לקרצף את הגוף לחפוף את הראש ולשטוף היטב. יש לחזור על התהליך כולו לפחות פעמיים. חשוב להבין - סביר שתהיו נקיים גם אחרי פעם אחת, אך הטקס נועד

להראות למתרחצים האחרים שאתם נקיים וטהורים לפני הכניסה לאונסן, לכן חשיבותו העיקרית היא הקפדה על פעולה נמרצת ונראית לעין. זאת, אם אין ברצונכם לשמוע הרצאה מאלפת על נימוסי מקלחת מקומיים מזקן יפני חביב.

מילה חשובה: בידקו היטב שלא נותרה טיפה של סבון על גופכם, שכן להיכנס לאונסן עצמו עם סבון ובכך לקלקל את טהרתו זה בלתי נסלח כמעט כמו להיכנס ליפני עם נעליים לתוך הבית.

כעת אתם מוכנים להיכנס לאונסן עצמו. אם אתם נמצאים באונסן באזור פחות מתוייר, סביר שתהיו הזרים היחידים ולכן אתם עלולים לשמוע מעט צחקוקים או להיתקל במבטים סקרניים אך המבוכה הראשונית עוברת מהר מאוד.

צילום: רם פרייס סיטון
להתקלח פעמיים למען ''יראו וייראו''. חדר הרחצה באונסן צילום: רם פרייס סיטון
שקיק התה האנושי

רגע לפני הכניסה תוכלו לשפוך על עצמכם בעזרת דלי שנמצא במקום מעט ממימי האונסן בכדי להכין את גופכם לחליטה אנושית. חשוב להבין - הסטנדרט היפני ל"מים חמים" שונה מאוד מזה הישראלי או המערביו, לכן מומלץ להיכנס לאונסן שלב אחר שלב: קודם הרגליים ולאחר כמה דקות כל שאר הגוף.

אל תתפלאו אם תראו אדים יוצאים מהמים. התמונה הסוריאליסטית של יפנים שלווים ורגועים יושבים בתוך מים כמעט רותחים עשויה להיראות כמו ציור של דנטה, ואולי לא לחינם אחד מאזורי האונסן המוכרים של צפון יפן נמצא ליד מקום הקרוי  "עמק הגיהנום". גם אתם לא תאמינו שהגוף האנושי יכול לשרוד טמפרטורה כה גבוהה, אך לאחר דקה או שתיים מתרגלים, והתחושה המוזרה של הפיכה לשקית תה אנושית הופכת נעימה ומרגיעה וכמעט ממכרת. אני, כמו יפנים רבים, יוצא מהמים רק כאשר אני מרגיש כי מצב ההכרה שלי בסכנה. 

בכל אונסן יש כמה וכמה אפשרויות: מי מעיינות הטובים לבעיות של כלי הדם, בריכה לטבילה המטפלת בעור, בריכה לסתם רגיעה, בריכת חול לוהט ואפילו בריכה שלפי היפנית אותה הצלחתי להבין מהשלט הצמוד ניתן לצאת ממנה צעירים ויפים יותר. כמעט בכל אונסן יש אזור מקורה ואזור חיצוני המעוצב כגן יפני עם סלעים מרהיבים ועצי סקויה. אם שרדתם את ההרתחה, שבו לכם על סלע קריר מחוץ למים ונסו ליהנות מהנוף הסובב אתכם בעוד גופכם מצטנן לאיטו. 

צילום: רם פרייס סיטון
רותח כמעט כמו הגיהנום. בריכות טבילה באונסן צילום: רם פרייס סיטון
עיסוי בתשלום אוטומטי

ברוב האונסנים ניתן למצוא סאונה יבשה ורטובה ובריכה קרה אחת לפחות. באונסנים הטובים אין צורך "לעצב" גן יפני שכן האונסן נמצא באזור נוף טבעי מרהיב של אגם או הרים. מלבד הטבילה, באונסנים רבים תוכלו ליהנות מארוחה טובה של המטבח המקומי או מעיסוי מפנק, אך לשם כך תיאלצו להיפרד מכ-4000 ין לעיסוי של 40 דקות (175 שקל). באונסנים הגדולים תוכלו ליהנות גם מבידור קל של קריוקי בשעות אחר הצהריים או אפילו ממופע ריקודים יפני (כלול במחיר).

בשביל לרכוש פינוקים מיוחדים כגון אוכל או עיסוי לא תצטרכו להטריח את עצמכם לארנק. הצמיד אותו הזכרתי קודם כולל ברקוד, והמלצר יוכל פשוט לרשום את הרכישה על קוד הצמיד שלכם, כך שתוכלו לשלם בסוף היום.

אני ממליץ בחום רב מאוד (!) לבקר באונסן לפחות פעם אחת אם אתם מזדמנים ליפן, אך היזהרו - חוויית שקיק התה עלולה להיות ממכרת.


צילום: רם פרייס סיטון
בין גנים או אגמים. האזור החיצוני של האונסן צילום: רם פרייס סיטון

הכותב הוא יו"ר הירוקים בנתניה

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/tourism/ordering_new_2/ -->